Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-02-20 16:00

QPR - Bournemouth

Inför QPR-Bournemouth
Seny Dieng omfamnar Charlie Austin och Geoff Cameron på ett annorlunda sätt efter segermålet mot Brentford. Yohann Barbet vill också vara med

Inför QPR-Bournemouth

Det är knappt så att man har hunnit hämta sig efter vändningen i derbyt mot Brentford innan nästa topplag kommer till KPF Stadium. Bournemouth har åkt ner till 6:e plats efter en bedrövlig start på det nya året men är kanske på väg att hitta formen igen. Ska R´s kunna vinna 4 matcher i rad för första gången sedan september 2019?

QPR lyckades vända underläge med 0-1 i halvtid till vinst med 2-1 mot Brentford i senaste omgången och vann med det den tredje matchen i rad. Övriga resultat gick också skapligt så med 36 poäng på 28 matcher har R´s, i en haltande tabell, nu 8 poäng till nedflyttningsstrecket och lagen där under har spelat en eller två matcher mer. Jag såg inte matchen pga arbete (nej, jag tänker inte jobba varje gång vi spelar…) men har såklart sett höjdpunkterna. Var är markering på Ivan Toney vid 0-1 målet? Vi släppte in ett ganska exakt likadant mål i bortamatchen mot dom, en så pass etablerad målgörare borde få tätare bevakning vid fasta situationer.

Två spelare som brukar få både spott och spe på sociala medier och även på vårt forum är Todd Kane och Geoff Cameron. Kane är inblandad i båda målen vi gör mot Brentford. Vilken crossboll han skickade till Lee Wallace (som inte heller brukar omtalas i så positiva ordalag) före Austins 2-1 mål. Jag har själv varit tveksam till Kane och visst gör han hårresande misstag emellanåt,men jag tycker att dom kommer allt mer sällan och att han har blivit stabilare. Senaste matchen vi vann utan Geoff Cameron på plan var mot Luton i september 2019. Visst kan man vända och vrida på statistik så att det passar det man vill få fram och visst har vi förlorat en massa matcher med Cameron på planen också, men jag tycker iaf att det visar hur viktig han är för laget. Sedan går det inte att komma ifrån hur mycket lånen av Stefan Johansen och Charlie Austin har betytt. Ovärderligt att få in sådan rutin, ledarskap och kunnande.

Förutom långtidsskadade duon Luke Amos och Tom Carroll är det en del småskador i truppen. Macauley Bonne missade matchen mot Brentford men är helt återställd, Jordy De Wijs har haft problem med vadmuskeln men har tränat bra i veckan och kan finnas med i truppen mot Bournemouth, George Thomas har varit väldigt skadedrabbad sedan han kom till oss och har en lättare skada nu också, tillbaka tidigast på onsdag. Dessutom drog utlånade Conor Masterson baksidan av låret när han spelade för Swindon och lär tyvärr missa resten av säsongen. Även om det är tätt mellan matcherna tror jag inte att det blir några större förändringar i laget. Det skulle i så fall vara att Sam Field, som gjorde ett så lyckat inhopp i onsdags, får starta i stället för Dominic Ball och sedan är det hugget som stucket om vem som får spela på topp tillsammans med Austin, Lyndon Dykes eller Macauley Bonne.


Motståndarna
AFC Bournemouth är ju nya i serien efter att ha åkt ur PL förra säsongen och siktar naturligtvis på att ta sig upp igen så snabbt som möjligt. Dom började bra och låg efter 20 matcher på andra plats men hade en rejäl dipp under januari och början av februari där det bara blev 4 poäng på 7 matcher. Detta ledde till att managern Jason Tindall fick sparken och Jonathan Woodgate är tillfällig manager, Thierry Henry är favorit att ta jobbet permanent.

Nu har det blivit 2 vinster och 1 oavgjord de senaste 3 matcherna och dom ligger 6:a i tabellen med 49 poäng på 30 matcher. På dom 30 matcherna har man gjort 44 mål och det är bara Brentford som har gjort fler. Det blev dessutom avancemang till kvartsfinal i FA-cupen förra veckan så formen kanske är på väg uppåt igen.

Woodgate ställer upp 4-3-3 eller 4-2-3-1. På skadelistan finns tunga namn som lagkaptenen Steve Cook, Dominic Solanke som toppar den interna skytteligan och Jack Stacey, men Bournemouth har en bra bredd i tuppen och blir en svår motståndare ändå

Under 2000-talet har lagen bara mötts 7 gånger. QPR har vunnit 3, förlorat 2, och 2 har slutat oavgjort. Mötet på Vitality Stadium i Bournemouth i oktober slutade 0-0


Matchens huvuddomare
Huvuddomare i matchen är rutinerade Darren Bond. Detta blir hans 21:a match den här säsongen och han har hittills delat ut 68 gula kort, 2 röda kort och han har dömt 4 straffsparkar. Han blåser igång matchen kl. 16:00 och du kan se den med ett QPR+Pass. Come On U R´s

Jörgen Tjärnström2021-02-19 18:51:00
Author

Fler artiklar om QPR