Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-12-27 18:30

QPR - Bournemouth

Inför QPR- Bournemouth
QPR får klara sig utan Seny Dieng, Ilias Chair och Osman Kakay under tiden som Afrikanska mästerskapen pågår

Inför QPR- Bournemouth

Efter 3 veckors ofrivilligt matchuppehåll pga Covid-19 är QPR tillbaka på planen igen. På måndag kväll är det hemmamatch mot tabell-tvåan Bournemouth

Det blev förlust med 0-2 hemma mot Stoke i den senaste matchen för QPR. Trots att vi har spelat 1 eller 2 matcher mindre än övriga lag ligger vi fortfarande på 5:e plats i tabellen med 35 poäng på 21 spelade matcher.

Trots ett bollinnehav på över 65% och 9 avslut på mål blev R’s mållösa för första gången på 31 ligamatcher.  Charlie Austin missade en straff 20 minuter in på andra halvlek vid ställningen 0-1. Det kändes som om vi spelmässigt hade ett bra grepp om matchen där och hade haft bra chans att vända till seger om han inte hade sumpat straffen. Tyvärr lite typiskt för QPR att gå på en förlust när vi har chansen att haka på topplagen. Tre av våra nyckelspelare Yoann Barbet, Stefan Johansen och Charlie Austin gjorde sina sämsta insatser för säsongen samtidigt och då är det svårt att ta poäng.

Sedan fick vi in Corona i klubben. 10 spelare ska tydligen ha varit smittade och matcherna mot Sheffield Utd och Swansea fick skjutas upp, dessutom pausades verksamheten ute på akademin i Heston. Inte förrän i onsdags var truppen komplett på träningsanläggningen i Harlington. Där har också restriktionerna skärpts. Alla testas utanför grindarna, inomhus är det munskydd på, det är ett rullande schema i duschrum och matsal, alla genomgångar hålls med social distansering och öppna fönster och spelarna får ta hem och tvätta sina grejer efter träningen. Nu är det alltså 3 veckor sedan senaste matchen vilket kan vara kännbart


Sam McCallum och Jordy De Wijs är skadade och spelar inte på måndag. Mark Warburton räknar också  med att få klara sig utan Seny Dieng, Osman Kakay och Ilias Chair som alla 3 är uttagna till Afrikanska mästerskapen och troligtvis kommer att åka iväg på förberedande läger någon gång under måndagen. Klubben har försökt skjuta upp avresorna men inte fått något svar från de berörda förbunden. Den tidigare skadade kvartetten Albert Adomah, Lee Wallace, Moses Odubajo och Lyndon Dykes är förmodligen tillbaka men man vill inte pressa dom för hårt heller med tanke på att det enligt schemat ska spelas 3 matcher på 6 dagar. Jag är själv inte så säker på det med tanke på smittspridningen i UK men vi får se. Först ut är iaf hemmamatchen mot Bournemouth.

Mptståndarna
AFC Bournemouth började säsongen strålande och var obesegrade ända fram till hemmamatchen mot Preston den 2:a november, men det har gått tyngre på slutet. Faktum är att Scott Parkers manskap kommer till W12 med 2 förluster i rad och man ha nu spelat 6 matcher i rad utan att vinna. I den senaste omgången den 18:e december blev det förlust med 1-0 borta mot Middlesbrough och efter 23 omgångar ligger dom 2:a i tabellen med 43 poäng, det är jämnt i toppen och skiljer bara 4 poäng mellan 1:a och 4:e plats.

Parker spelar med rak fyrbackslinje, oftast 4-3-3. 3 spelare att hålla ögonen på skulle kunna vara mittbacken Lloyd Kelly som sägs vara intressant för bl.a Newcastle och West Ham under januari, den danske mittfältaren Phillip Billing som har fått höga betyg under hösten och bidragit med 7 mål och 4 assist, samt ledaren av den interna skytteligan Dominic Solanke som har gjort 16 ligamål på 23 matcher.

Lagen har bara mötts 9 gånger under 2000-talet. QPR har  vunnit 4, förlorat 3 och 2 har slutat oavgjort. Matchen på Vitality Stadium den 14:e september vann Bournemouth med 2-1

Matchen döms av Keith Stroud från Hampshire som till sin hjälp har Sam Lewis och Akil Howson. Stroud har dömt totalt 16 matcher den här säsongen, bland annat förlusten i ligacupen mot Sunderland. Han har delat ut 58 gula kort och dömt 1 straffspark. Han blåser igång matchen kl. 18:30 och eftersom den visas på V Sport Premium och Viaplay så är det ingen sändning på QPR+. Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2021-12-26 13:38:41
Author

Fler artiklar om QPR