2023-11-11 16:00

QPR - Bristol City

Inför QPR-Bristol City

Inför QPR-Bristol City

Två lag som precis har bytt manager möts på Loftus Road när QPR, som fortfarande jagar säsongen första hemmaseger, tar emot Bristol C. Kommer säsongen första hemmaseger på lördag?

Ett klart förbättrat QPR fick ändå bara oavgjort, 1-1, i bortamatchen mot Rotherham. Det betyder att tabelläget är oförändrat och att vi fortfarande har 6 poäng till säker mark.

Marit Cifuentes valde att starta med 4-3-3 uppställning där Elijah Dixon-Bonner debuterade från start när både Dozzell och Colback var avstängda. Chris Willock fick också starta matchen, Cifuentes håller honom högt, hoppas att han kan få spelet att lossna. 

Rotherham skapade de bästa chanserna i första halvleken där Asmir Begovic fick göra ett par bra räddningar. 5 minuter in på andra halvlek, efter fint samspel med Kenneth Paal, kunde Ilias Chair bryta in från vänsterkanten och knorra upp bollen i bortre krysset. Därefter hade EDB en bra chans inne i straffområdet men målvakten kunde styra ut bollen via stolpen. Kvitteringen kom på frispark i 70:e minuten. Ett inlägg från vänsterkanten som Rotherhamspelaren kom fram på och kunde trycka en volley i nättaket. Därefter tog hemmalaget kommandot och hade bl.a en nick som tog klockrent i stolpen efter en hörna, “Criminal defending” tyckte den engelska kommentatorn. På tilläggstid var det nära att R’s hade avgjort matchen. Inhopparen Charlie Kelman kom först på ett inlägg efter marken från Chair, men fick inte tillräcklig kraft på avslutet så målvakten hann göra en fin fotparad, returen gick ut till Sam Field men hans tunga skott gick precis utanför stolpen. Just efteråt kändes det lite snopet med bara en poäng men med lite eftertanke så kanske det var rättvist att dela på poängen. 

Marti Cifuentes var inte helt nöjd med oavgjort: “Jag kommer aldrig att vara glad över en poäng, särskilt inte på sättet vi släppte in målet på en fast situation. Å andra sidan vill jag lyfta det positiva i våran insats, laget visade ett stort engagemang och ville tävla. Jag kom hit för 3-4 dagar sedan och det finns kvalite i truppen, mitt jobb är att få alla att prestera på topp”

Det var i alla fall roligt att se att vi försökte spela en annan fotboll än den som spelats det senaste året. Ilias Chair bäst på plan men han drog tyvärr på sig sin 5:e varning för säsongen och är avstängd på lördag, och då inget annat rapporterats räknar jag med att Morgan Fox och Jake Clarke-Salter fortfarande är skadade. Dock är både Jack Colback och Andre Dozzell spelbara efter sina avstängningar, det ska bli intressant att se vilka ändringar Cifuentes gör i laguppställningen. Enligt WLS är han väldigt nöjd med vad Taylor Richards har visat på träningarna i veckan och han lär ligga bra till för en plats i startelvan. 

Fakta om motståndarna Bristol City
Klubben grundad: 1894
Hemmaplan: Ashton Gate, publikkapacitet på 27000 åskådare
Placering förra säsongen: 14:e
Manager: Liam Manning (Ny för säsongen)

Nyförvärv: Rob Dickie (CB, från QPR), Jason Knight (CM, från Derby), Ross McCrorie (DM, från Aberdeen), Haydon Roberts (LB, från Brighton) och Taylor Gardner-Hickman (RB, på lån från West Bromwich)

Spelare som lämnat: Alex Scott (CM, till Bournemouth), Han-Noah Massengo (CM, till Burnley), Tomas Kalas (CB, till Schalke 04), Joe Low (CB, till Wycombe), Kane Wilson (RB, till Derby), Jay Dasilva (LB, till Coventry)

Bristol City slutade på 14:e plats förra säsongen och har nog siktet inställt ännu högre den här säsongen. Men när man har använt mindre än 10% procent av försäljningarna av Amtoine Semenyo och Alex Scott till nyförvärv så får man per automatik en svagare trupp och dessutom har det varit mycket skadeproblem. Trots allt detta så har dom ändå tagit 21 poäng och ligger på 11:e plats i tabellen med 4 poäng upp till kvalplats. I den senaste omgången blev det vinst med 1-0 mot jumbon Sheffield W 

Efter förlusten mot Cardiff den 28:e oktober fick Nigel Pearson sparken och i början av den här veckan tog Liam Manning över som ansvarig, han kommer närmast från topplaget i League One, Oxford Utd. Där har han mestadels spelat 4-2-3-1 något som också Nigel Pearson ganska ofta har använt sig av i Bristol C, så min gissning är att dom börjar med den uppställningen. 

2 fd QPR-spelare finns i truppen; Nahki Wells har haft skadeproblem och är ett osäkert kort på lördag. Han har spelat 9 matcher från start, gjort 2 inhopp och gjort 3 mål, Rob Dickie har spelat 11 matcher från start, gjort 2 inhopp och 2 matchavgörande mål. Han började säsongen väldigt osäkert och drog på sig en utvisning i 3:e omgången men har sedan dess spelat stabilt både på höger och vänster sida i mittlåset.

 På skadelistan finns defensiva mittfältaren Ross McCrorie, mittbacken Rob Atkinson och centrala mittfältaren Ayman Benarous, förutom Nahki Wells är det också frågetecken för mittfältarna Matty James och Joe Williams

Lagen har mötts 32 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har 11 vinster, 13 förluster och 8 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann vi på Ashton Gate med 2-1 efter två mål mitt i den första halvleken av Stefan Johansen och Tyler Roberts, och förlorade hemma i säsongsavslutningen med 2-0, då hade vi inte ett enda avslut på mål. Inget av de senaste 12 mötena har slutat oavgjort och de 7 senaste mötena har vunnits av bortalaget

Matchens domare
Huvuddomare är rutinerade Geoff Eltringham från County Durham, assisterande domare är Rob Smith och Andrew Dallison. Eltringham har dömt 10 matcher den här säsongen och delat ut 42 gula och 1 rött kort. Avspark 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!
 

Jörgen Tjärnström2023-11-10 18:22:00
Author

Fler artiklar om QPR