2022-10-19 20:45

QPR - Cardiff

Inför QPR-Cardiff

QPR:s förlustfria svit bröts i rivalmötet mot Luton i lördags. Nu väntar hemmamatch mot målsnåla Cardiff på onsdag. Kan vi hitta vinnarspåret igen?

QPR missade möjligheten att gå upp i serieledning då Luton vann rivalmötet på Kenilworth Road med 3-1. I stället halkade vi ner till 4:e plats i tabellen med 24 poäng på 14 matcher.

Ett rättvist resultat får man erkänna. Mick Beale valde att starta med Leon Balogun som högerback för att kunna matcha Luton bättre i luften men han blev skadad redan efter en kvart. Strax därefter kom ju också ledningsmålet efter klent försvarsspel. Luton pressade högt och vi hade ingen riktig målchans på hela halvleken trots ett övertag sett till bollinnehavet. I stället kunde underläget ha varit större då Luton bl.a. hade en nick i insidan av stolpen.

Andra halvlek blev bättre. Drygt 15 minuter in valde Beale att gå över till en trebackslinje för att försöka nå en kvittering. Den bästa chansen kom efter en frispark efter 73 minuter. Det blev rörigt i straffområdet och Jake Clarke Salter drog på en halvvolley i underkanten av ribban. Istället kom 2-0 målet 5 minuter senare. En misslyckad bakåtpassning av Tim Iroegbunam höll på att leda till ett friläge för Luton, Dieng rusade ut men fick bollen på Jimmy Dunne och in i mål. Dieng och Dunne kolliderade dessutom så illa att Dunne tvingades bryta matchen. R’s ska ha all heder av att dom inte gav upp (som jag gjorde) och fick också in ett reduceringsmål på tilläggstid genom Rob Dickie men Luton fick sista ordet och det var väl klart att det blev Luke Freeman som fick sätta sista målet.
Som sagt en dålig insats från hela laget egentligen. Lutons fysiska spel var segerreceptet den här gången

Mick Beale hoppades att skadorna på Balogun och Dunne inte skulle vara allt för allvarliga: “Att göra en dålig insats och förlora matchen är en tillräcklig smäll på käften” sa han. “Det var en riktigt tung eftermiddag. Före matchen var det ett par spelare som kände sig lite hängiga, men det är ingen ursäkt. Luton var det bättre laget i båda straffområdena. Vi  hade pratat i veckan om hur matchbilden skulle bli så vi var beredda på det men jag tycker att mina mittbackar hade problem med deras forwards. Jag valde Balogun som högerback, där han har spelat förut, för att få in storlek i backlinjen och så blir han skadad i första duellen. Men vi har haft tre av de senaste fyra matcherna på bortaplan och tagit 9 poäng så jag vill inte vara allt för besviken. Jag kommer inte att skälla ut spelarna, men jag förväntar mig en bättre insats på onsdag”

Beale har ju själv hamnat i blickfånget då han nämnts som huvudkandidat till managerjobbet i Wolves och även i Glasgow Rangers. men han skrev på ett 3-års kontrakt med oss i juni och att han skulle bryta det under det första halvåret tycker jag låter osannolikt. Dock är det sådana spekulationer som kan skapa osäkerhet i truppen så vi får hoppas på ett klargörande från någon av parterna inom kort. Beale har haft ett möte med Les Ferdinand under måndagen men klubben har inte fått någon förfrågan och Beale själv har inte heller varit i kontakt med någon klubb, enligt intervju i WLS. Han säger att han känner 100% stöd från ägare, tränare och spelare, han har fullt fokus ppå QPR och just nu har han och familjen det väldigt bra. Ett väldigt diplomatiskt uttalande som inte gjorde mig så säker iaf…

Jag har inte hittat någon information om hur skadeläget ser ut men gissar att varken Balogun eller Dunne spelar efter skadorna mot Luton, Chris Willock har börjat träna lätt på gräset men är fortfarande inte nära match vilket gör att jag tror att Beale ställer upp såhär mot Cardiff på onsdag kväll: Seny Dieng; Kenneth Paal, Jake Clarke Salter, Rob Dickie, Ethan Laird; Sam Field, Stefan Johansen, Andre Dozzell; Ilias Chair, Tyler Roberts; Lyndon Dykes

Cardiff började förra säsongen bra och tog 8 poäng på de fyra första matcherna. Sedan tog man 4 poäng de följande 12 matcherna och managern Mick McCarthy fick sparken i slutet av oktober. Det blev till slut en 18:e plats med 53 poäng när säsongen summerades

Den här säsongen förväntas dom återigen tillhöra den nedersta tredjedelen av tabellen. Dom har gjort sig av med ett gäng ålderstigna spelare som förmodligen satt på bra kontrakt som t.ex. Aden Flint, Isaac Vassell, Alex Smithies, Leandro Bacuna och Marlon Pack och tagit in några intressanta nyförvärv som den centrala mittfältaren Andy Rinomhota (från Reading), offensiva mittfältaren Romaine Sawyers (från WBA) och vänsteryttern Sheyi Ojo (från Liverpool), samt lånen Niels Nkounkou (vänsterback från Everton), Cedric Kipre (mittback från WBA) och Jaden Philogene (vänsterytter från Aston Villa)

Managern Steve Morison som fick uppdraget att bygga ett nytt lag med början i sommarens transferfönster fick sparken efter 10 omgångar och laget leds för närvarande av Mark Hudson. Hudson var obesegrad (1 oavgjord och 2 vinster) inför  lördagens hemmamatch mot jumbon Coventry där det blev förlust med 0-1. Cardiff har spelat 14 matcher, tagit 18 poäng och ligger på 18:e plats  i tabellen med målskillnad 12-14. Ingen utpräglad målskytt utan 4 spelare har gjort 2 mål var. Hudson har provat olika uppställningar men verkar spela med fyrbackslinje. Ebou Adams, Rubin Colwill och Isaak Davies är skadade och man har ett sent test på Mahlon Romeo, i övrigt full trupp

Under 2000-talet har lagen mötts 30 ggr i seriesammanhang. QPR har 16 vinster, 8 förluster, och 6 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann vi bortamatchen i Cardiff i början på november med 0-1 efter mål av Andre Gray. Gray gjorde också mål i hemmamatchen mot Cardiff men där blev det förlust efter två insläppta mål inom loppet av 4 minuter mitt i den andra halvleken

Huvuddomare är James Linington från Isle of Wight, assisterande domare är Graham Kane och Andrew Fox. Linington har dömt 10 matcher den här säsongen, bl.a. vår bortavinst mot Sheffield Utd, och delat ut 39 gula och 1 rött kort. Avspark på Loftus Road kl. 20:45 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!