2023-04-15 16:00

QPR - Coventry

Inför QPR-Coventry
Lyndon Dykes nätade mot WBA, kan han göra det mot Coventry också?

QPR tände ett litet hopp om överlevnad när man lyckades få oavgjort på bortaplan mot West Brom. Nu väntar en tuff hemmamatch mot Coventry som jagar play-off, anförda av den svenska landslagsmannen Viktor Gyökeres

QPR lyckades stoppa blödningen genom att hämta upp ett 2-0 underläge till 2-2 mot WBA på The Hawthorns, målskyttar var Lyndon Dykes och Chris Martin. Då Cardiff och Reading samtidigt förlorade sina matcher ökade hoppet om att slippa nedflyttning. Vi ligger nu på 20:e plats med 43 poäng, 2 poäng ner till Reading på nedflyttningsplats.

Med underläge med 2-0 efter mindre än 15 minuter var vi nog många som var beredda på att det skulle rinna iväg. Men ett snyggt nickmål av Dykes, hans första sedan hemmamatchen mot Huddersfield i november,  tog R’s tillbaka in i matchen mitt i den första halvleken. Jimmy Dunne var nära att nicka in kvitteringen på en hörna i slutet av första. Den kom istället i början av andra halvlek. WBA:s målvakt gjorde en dålig mottagning på en bakåtpassning och när han skulle rensa undan bollen hann Chris Martin dit med en fot och styrde turligt bollen i mål. Vi hamnade stundtals under hård press men lyckades med tur och skicklighet reda ut det och skapade två stora möjligheter att ta ledningen i slutet av matchen men både Taylor Richards och Andre Dozzell missade hårfint. Hemmalaget hade också bra chanser att göra fler mål så oavgjort ska vi nog vara nöjda med.

Laget hade ett möte efter den dåliga insatsen mot Preston och Gareth Ainsworth tror att det gav resultat. “Vi hade ett möte i lördags. Vi var inne hela dagen och hade ett öppet samtal om hur vi måste ta oss an det här. Vi ändrade lite i spelet och vi var det klart bättre laget i andra halvlek. Dom var farliga på fasta situationer där vi fortfarande har problem. Vi måste lösa det här för vi hamnade i en rejäl uppförsbacke. När WBA gjorde 2-0 blev vi chockade, men visade att vi trodde att vi skulle kunna ta oss in i matchen. Inlägget från Chair och nicken från Dykes tände en gnista och vi hade kunnat ha oavgjort i pausen. Jag tycker att både laget och fansen stod för en bra insats. Jag hade inte blivit förvånad om det bara hade dykt upp 10 pers efter insatsen mot Preston. Men det kom 1200 som stod upp för oss på ett sätt man inte kunde tro”

Inför matchen mot Coventry säger han: “Vi har allt i egna händer och vi måste försöka att inte bry oss om andra resultat. Vi kommer att kämpa så in i h-vete för att klara det, grabbarna visade det mot West Brom. Vi måste sluta släppa in så enkla mål. Vi släppte in två på fasta situationer i måndags och det är för dåligt. Vi måste göra en topprestation på lördag och grabbarna måste tro att dom kan vinna, för det kan vi. Coventry har spenderat smart med en lägre budget än de flesta andra lagen. Jag har mött Mark Robins många gånger och det här kommer att bli en tuff uppgift mot ett Coventry som definitivt har etablerat sig i ligan. Dom spelar en fin fotboll och gör många mål”

Inga nya skador under påsken utan Ainsworth räknar istället med att börja få tillbaka spelare. Tyler Roberts verkar kunna finnas med i truppen liksom Sinclair Armstrong och Tim Iroegbunam

Motståndarna
Coventry fick en tuff start på säsongen. Pga problem med hemmaplanen fick man spela 7 av de 10 första matcherna på bortaplan. På dessa matcher tog man bara 7 poäng och låg då sist i tabellen. I oktober och november fick man å andra sidan 8 hemmamatcher och klättrade till 11:e plats innan VM-uppehållet. Sett över de 10 senaste matcherna är Coventry delad 4:a i tabellen med 17 poäng, men dom kommer till W12 med 1 förlust och två kryss efter landslagsuppehållet så formen kanske är lite avtagande? I den senaste matchen hämtade dom in ett tvåmålsunderläge till 2-2 hemma mot Watford och ligger på 9:e plats i tabellen, bara 3 poäng från play-off.

Manager är som sagt Mark Robins och han spelar alltid med en trebackslinje, vanligast är 3-4-1-2 eller 3-4-2-1. Robins är förresten nominerad till “Årets manager” i chippen tillsammans med Vincent Kompany från Burnley och Michael Carrick från Middlesbrough. Den offensiva stjärnan i Coventrys lag är den svenska landslagsmannen Viktor Gyökeres som har gjort 18 mål och 9 assists och på mittfältet är Arsenal-produkten Ben Sheaf en viktig pjäs. Dom förstärkte försvaret med 3 lån i januari och framförallt mittbacken Luke McNally som lånats in från Burnley har fått höga betyg och målvakten Ben Wilson har hållit flest nollor av alla målvakter i serien (18 st)

Nu när Todd Kane har lånats ut till Charlton är Jake Bidwell den enda QPR-kopplingen i truppen. Han har spelat 36 matcher från start och gjort 4 inhopp. Han står noterad för 1 mål, 4 assist och 6 gula kort

Mittfältarna Jamie Allen, Kasey Palmer och Callum O’ Hare samt anfallaren Fabio Tavares är troligtvis borta för resten av säsongen, frågetecken för lagkaptenen Liam Kelly, också han mittfältare och andremålvakten Simon Moore

Lagen har mötts 19 ggr i seriesammanhang under  2000-talet och det är helt jämnt i statistiken, 8 vinster var och 3 oavgjorda. Coventry vann hemmamatchen i november med 2-0

Matchens Domare
Huvuddomare är Michael Salisbury från Lancashire och assisterande domare är James Mainwaring och Darren Cann. Salsibury dömer vanligtvis både i chippen och Premier League men har blivit “petad” för sin insats som VAR-domare mellan Spurs och Brighton förra helgen där Brighton blev rånade på en straff i andra halvleken. Den här säsongen har han dömt totalt 26 matcher och under dessa har han delat ut 95 gula och 4 röda kort. Lite anmärkningsvärt är att det lag han dömt flest gånger är just Coventry och dom har aldrig förlorat med Salisbury som domare, det har blivit 7 vinster och 6 kryss. Motsvarande siffror för QPR är 2 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster. Han blåser igång matchen kl. 16:00 och du kan se den med QPR+, Come On U R’s!