QPR - Coventry

Inför QPR-Coventry
QPR har inte vunnit på Loftus Road sedan hemmamatchen mot Watford i mars. Dags att bryta trenden i helgen

QPR jagar fortfarande säsongens första hemmaseger. Kan den komma på lördag när Coventry gästar W12?

QPR tog en poäng i bortamatchen mot Birmingham, en match som slutade 0-0. Vi ligger nu på 19:e plats med 3 poäng ner till strecket.

Brum var närmast att göra mål i första halvleken när Steve Cook styrde ett inlägg i en båge över målvakten Begovic men Sam Field hann fram och sparkade undan bollen på mållinjen. R’s bästa chans för pausen hade Paul Smyth som skar in från högerkanten och sköt ett skott med vänsterfoten som målvakten fick göra en bra räddning på.

Just efter pausen skapade QPR oreda i Brum-försvaret. Chair skickade in bollen mot Dykes, målvakten släppte en retur rakt på Field men bollen gick utanför. Sedan följde en 2-3 fina chanser från hemmalaget som Begovic gjorde minst lika fina räddningar på. I 80:e minuten kom R’s bästa chans i matchen. Adomah slog ett inlägg mot bortre stolpen som möttes av Dykes. Hans nick var bra men målvakten gjorde tyvärr en fantastisk reflexräddning med vänsterhanden.

Det kändes som om Birmingham hade bättre chanser men oavgjort var nog rättvist, något som också John Eustace konstaterade efter matchen. Han sa att det var en jämn match, dom kunde ha gjort 2-3 mål men blev också räddade av målvakten i slutskedet.

Gareth Ainsworth hyllade också sin målvakt efter matchen:”Begovic är helt otrolig. Han har vunnit PL, spelat i Champions League och landslaget, men han är världens ödmjukaste kille. Han kommer hit och är glad att få spela och försöker inspirera resten av laget också. Han håller världsklass, utan tvekan. Han var andremålvakt i Everton efter Pickford men ville ha speltid och han njuter av att få spela. Och så länge han spelar så njuter jag också!”

Och det är tur att vi har fått tag i en så bra målvakt då vi fortfarande inte har fått fart på målskyttet. 7 mål så här långt är näst sämst tillsammans med Boro och Millwall, bara nykomlingarna Sheffield W är sämre

Inför hemmamatchen mot Coventry säger Ainsworth: ”Det är bra att vi har fått en träningsvecka inför den viktiga veckan som väntar med 3 matcher. Vi har angenäma problem med laguttagningen nu när alla spelare är tillgängliga, inklusive Jimmy Dunne om det skulle behövas. Killarna har blivit i bättre form och vi avslutar matcherna starkt nu. Mark Robins är en av seriens bästa managers, hans lag brukar spela bra fotboll och ger alltid allt. Jag och Mark har mötts ett antal ggr genom åren. Jag ska inte sticka under stol med att jag har haft det svårt mot Coventry och det är hög tid att jag bättrar min statistik mot dom”

Att säga att alla är tillgängliga är en sanning med modifikation. Jack Colback har en match kvar av sin avstängning och Taylor Richards kunde inte vara med när lagfotot togs tidigare i veckan pga personliga skäl. Sedan är väl varken Jimmy Dunne eller Reggie Cannon redo för match, återstår att se om dom får får en plats i truppen. Med det sagt gissar jag att Ainsworth startar med samma lag som mot Birmingham

Fakta om motståndarlaget
Coventry City
Klubben grundad: 1883 (som Singers FC)
Hemmaplan: Coventry Building Society Arena, med en publikkapacitet på 32609 pers.
Manager: Mark Robins (6:e säsongen)
Placering förra säsongen: 5:a (förlorade kvalfinalen mot Luton på straffläggning)

Nyförvärv: Ellis Simms (CF, från Everton), Jay Dasilva (LB, från Bristol C), Milan van Ewijk (RB, från Heerenveen), Tatsuhiro Sakamoto, (LW, från Oostende), Bradley Collins (GK, från Barnsley), Joel Latibeaudiere ( CB, från Swansea), Bobby Thomas (CB, från Burnley), Haji Wright (CF, från Antalyaspor), Liam Kitching (CB, från Barnsley) samt lånen Luis Binks (CB, från Bologna) och Yasin Ayari (CM, från Brighton)

Spelare som lämnat: Fankaty Dabo (RB, till Forest Green), Sean Maguire (CF, till Carlisle), Michael Rose (CB, till Stoke), Martyn Waghorn (CF, till Derby), Tyler Walker (CF, till Lincoln), Viktor Gyökeres (CF, till Sporting CP), Gustavo Hamer (CM, till Sheffield Utd) Julian Da Costa (RB, klubblös) och Todd Kane (RB, klubblös)

Coventry gjorde det strålande bra förra säsongen och var en hårsmån från att gå upp till PL, det blev förlust på straffar mot Luton i play-off finalen på Wembley.

Nu har Mark Robins förlorat ledande spelare i varje lagdel, bara QPR, Birmingham och Watford har förlorat mer startspelare än Coventry. Man har inte bara förlorat de offensiva pjäserna Hamed och Gyökeres, stora delar av backlinjen som hjälpte till att hålla 20 nollor förra säsongen är också borta.

Därför är det inte så konstigt att säsongen har börjat knackigt, för det har den. 1 vinst, 5 oavgjorda, och 2 förluster är facit efter 8 matcher och det räcker till 18:e plats just nu. Dessutom blev det förlust i första omgången av ligacupen mot AFC Wimbledon.

I den senaste matchen, som dom spelade i måndags, blev det 1-1 hemma mot Huddersfield. Coventry tog ledningen mitt i den första halvleken genom den tidigare AIK:aren Yasin Ayari, men efter paus försökte man bara försvara ledningen och i den 92:a minuten kom kvitteringen. Robins har spelat 3-4-1-2 alla matcher hittills. Man har en stark centrallinje med Kyle McFadzean, Josh Eccles och Matt Godden, den sistnämnda delar ledningen i chippens skytteliga med 5 mål

Kasey Palmer, Ben Sheaf, Milan van Ewijk, Fabio Tavares och Callum O’Hare är skadade, övriga ska vara tillgängliga

Lagen har mötts 20 ggr i seriesammanhang under  2000-talet och det är en knapp fördel för Coventry i statistiken, QPR har vunnit 8, Coventry 9, och 3 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen var vi chanslösa mot dom. Coventry vann hemmamatchen i november med 2-0 och på Loftus Road i april med 3-0, trots att skyttekungen Gyökeres saknades i båda matcherna

Matchens domare
Huvuddomare är Tom Nield, assisterande domare Alex James och Craig Taylor. Nield dömer mestadels League One. Detta blir hans 7:e match för säsongen och hittills har han delat ut 22 gula och 1 rött kort. Avspark 16:00 och då har också vår ordförande satt deadline för “Tävling 3”, se senaste medlems-mail för mer info. Du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!