Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-01-23 16:00

QPR - Derby

Inför: QPR-Derby
Seny Dieng, en av dom bästa målvakterna i Championship

Inför: QPR-Derby

Efter att ha vunnit två bortamatcher i rad där Seny Dieng dessutom har hållit nollan väntar hemmamatch mot Derby County med Wayne Rooney som manager. Bra läge att ta 3 nya poäng och kravla sig ytterligare en bit från det absoluta bottenträsket

QPR vann den andra raka bortamatchen med 1-0 när man mötte Cardiff i onsdags. Jag såg inte matchen men följde med på twitter och har sett ett sammandrag på den officiella hemsidan och måste säga att vi inte hade någon tur med domsluten.

Att dom missade den klara handsen från Cardiff-backen i första halvleken är obegripligt. Att underkänna Austins mål i början av andra halvlek och blåsa frispark mot Dykes när han fick friläge lite senare var också väldigt tveksamma domslut.

Nu räckte det till seger ändå och en stor anledning är storspelet från Seny Dieng. Vilka räddningar han gjorde på frisparkarna! När vi har så bra målvakt är vi svårslagna. Det känns bra att han har kontrakt till 2024, då kommer det (förhoppningsvis) att kosta rejält för den klubb som vill köpa honom i sommar.

Det är också fascinerande att se vad Charlie Austin betyder. Lägstanivån verkar ha höjts i klubben på den korta tid han har varit här och det är också mycket positivare tongångar bland fansen på sociala medier. Nu gjorde vi kanske ingen stormatch i onsdags men jag tycker att vi har gjort oss förtjänt av poäng i ett antal matcher tidigare utan att få betalt för det. Och även om Cardiff är en besvikelse så här långt är det inte bara att åka upp och hämta 3 enkla poäng en regnig onsdagskväll i januari.

Nu verkar Mark Warburton fundera på att byta tillbaka till 4-2-3-1 efter att vi vunnit 2 bortamatcher med 3-5-2 uppställning vilket jag tycker skulle vara ett dåligt beslut. Han motiverar det bl.a. med att Derby bara spelade med en forward mot Bournemouth, jag tycker att det är dom som borde få rätta sig efter vårt spelsätt och inte tvärt om, särskilt inte på vår hemmaplan. Det känns som vi skapar betydligt mer framåt med 2 forwards, även om det är ett problem att vi tappat kreativitet när Tom Carroll skadade sig mot Luton. Det skulle sitta bra med en spelskicklig mittfältare innan fönstret stänger. Lee Wallace som varit borta sedan 1:a december är tillbaka i full träning och tillgänglig för truppen till helgens match som alltså spelas mot Derby County


Motståndarna
Derby har visat dålig form på sistone med förluster mot bottenkonkurrenterna Rotherham och Sheffield W, samt i FA-cupen mot Chorley från National League North. I den senaste omgången blev det dock uddamålsseger med 1-0 mot topplaget Bournemouth vilket bör ha höjt självförtroendet i laget inför matchen på lördag. I en något haltande tabell ligger Derby på 21:a plats med 22 poäng på 24 matcher.

Vid sidan om planen är det också rörigt, något som naturligtvis kan påverka mentaliteten. Ett uppköp av klubben som skulle vara värt ung. £60 m verkar ha kört fast och den ekonomiska situationen är besvärande. En del spelare har bara fått delar av december-lönen utbetald och man har fått transferembargo till allt är utrett.

Wayne Rooney har ju avslutat sin aktiva karriär och är numera enbart manager och spelar helst 4-2-3-1. Derby är, tillsammans med Sheffield W, det lag i serien som gjort minst antal mål, 15 st på 24 matcher. 3 av målen har rutinerade Colin Kazim-Richards gjort och på det leder han den interna skytteligan.


Inbördes möten
Det har ju spelats ett antal minnesvärda matcher mot Derby genom åren men under 2000-talet har det dock varit ett litet övertag för Derby. QPR har 7 vinster, 9 förluster, och 9 matcher har slutat oavgjort. Mötet på Pride Park i början på november vann R´s med 0-1 efter att Macauley Bonne nickat in ett inlägg från Rob Dickie i slutminuterna


Matchens domare
Huvuddomare är Tim Robinson från West Sussex. Detta blir hans 21:a match den här säsongen och hittills har han delat ut 66 gula kort, 5 röda kort och han har blåst 9 straffsparkar. Avspark kl. 16:00 och matchen visas inte på QPR+ utan det är Viaplay som gäller den här gången. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2021-01-22 16:30:21
Author

Fler artiklar om QPR