Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-04-18 16:00

QPR - Derby

Inför QPR-Derby

QPR lyckades bryta förlustsviten när man på långfredagen tog 1 poäng i bortamatchen mot Huddersfield. Påskhelgen avslustas med hemmamatch mot nedflyttningshotade Derby County, kan QPR ta 3 efterlängtade poäng och definitivt skicka ner Derby till Lweague One?

QPR lyckades som sagt bryta förlustsviten när det i fredags blev 2-2 borta mot Huddersfield.  R’s har nu tagit 60 poäng och ligger med det 12:a i tabellen efter 42 matcher, det är 5 poäng upp till play-off plats

Mark Warburton valde att ställa upp en 4-2-3-1 uppställning och jag tycker ändå det var ett fall framåt spelmässigt sett och inställningen fanns inget att anmärka på den här matchen. Vi började båda halvlekarna svagt vilket resulterade i baklängesmål, men den här matchen föll vi inte ihop när vi hamnade i underläge. Huddersfield var riktigt nära att göra 3-1 på hörna i den andra halvleken vilket förmodligen hade avgjort matchen, men Sam McCallum lyckades få bort bollen på mållinjen. Istället kunde Ilias Chair, som gjorde sin bästa match sedan afrikanska mästerskapen, kvittera till 2-2 bara 5 minuter efter hemmalaget hade återtagit ledningen. Resten av matchen var R’s det bättre laget och Luke Amos, som var den som gjorde 1-1 just innan pausen, missade ett jätteläge att nicka in vad som kunde ha blivit segermålet. Hemmalaget hade några hörnor mot slutet som gjorde mig lite nervös men det blev ingen riktig farlighet av dom

Fick jag ta ut laget mot Derby skulle jag byta ut Andre Dozzell mot Stefan Johansen och Lyndon Dykes mot Charlie Austin. Dozzell och Dykes tycker jag var dom som föll ur ramen mot Huddersfield. Mitt Lag: Keiren Westwood i målet, fyrbackslinje med Sam McCallum Yoann Barbet, Jimmy Dunne och Moses Odubajo, Sam Field och Stefan Johansen som centrala mittfältare, Ilias Chair, Luke Amos och George Thomas som offensiva mittfältare och Charlie Austin som forward

Warburton säger (såklart) att man siktar på 4 vinster till och 72 poäng för att få se hur långt det räcker. Ser man på de 7 senaste säsongerna har det krävts ett snitt på just över 73,5 poäng för att hamna bland de 6 bästa. Sedan är det ju mycket som måste bli bättre om vi ska gå rent i fortsättningen, inte minst från Warburton själv. Att vänta med bytena till det återstår mindre än 10 minuter av ordinarie tid är ju svårt att fatta t.ex.

Rob Dickie, Seny Dieng, David Marshall, Jordan Archer, Chris Willock och Jeff Hendrick missar definitivt matchen pga skador, 2-3 spelare fick lättare smällar i fredags som behöver ses över och det är tveksamt om Lee Wallace är fit for fight

Motståndarna
Derby County har fortfarande en teoretisk chans att undvika nedflyttning, men det mesta talar väl ändå för att det blir League One nästa säsong för baggarna från East Midlands? Dom ska ta in 9 poäng på Reading på de 4 matcher som återstår för att hålla sig kvar och även om dom lyckades vända ett  underläge i halvtid till vinst med 2-1 hemma mot Fulham i fredags tror jag att uppgiften blir övermäktig. Dom har spelat ihop 52 poäng och hade det inte varit för poängavdraget hade dom nästan varit klara för nytt kontrakt. Offensivt har det varit klent med bara 42 gjorda mål men dom har å andra sidan bara släppt in 48 vilket är bättre än QPR och ytterligare 9 lag.

Manager för Derby är ju Wayne Rooney som har stannat kvar hela säsongen trots anbud från bl.a Everton. Han har använt sig av ett antal olika uppställningar under säsongen men mestadels 4-2-3-1 eller 4-3-3. Den offensiva mittfältaren Tom Lawrence har stått för 11 mål och 5 assist så här långt och lär knappast bli kvar när hans kontrakt går ut efter den här säsongen. QPR var intresserade av honom under januari, men den skickliga 28-åringen lär ha fler anbud att ta ställning till under försommaren. Max Bird är avstängd och Colin Kazim-Richards är skadad, frågetecken för Ravel Morrison som har varit sjuk. I övrigt är det full trupp för Derby som kommer att göra allt för att ta 3 nödvändiga poäng.

Ser man till inbördes möten i seriespel under 2000-talet är det en knapp fördel för Derby. QPR har 8 vinster, Derby 10, och 9 matcher har slutat oavgjort. QPR vann det senaste mötet lagen emellan som gick i Derby i november. Underläge i paus vändes till vinst med 1-2 genom mål av Chris Willock och Andre Gray

Huvuddomare är 30-åriga Josh Smith från Peterborough och som assisterande domare ser vi Adam Crysell och Sam Lewis.. Smith har dömt 35 matcher den här säsongen och under dessa har han delat ut totalt 137 gula och 4 röda kort. Avspark kl. 16:00 och du kan se matchen via QPR+. Come On U R’s!