Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-04-02 16:00

QPR - Fulham

Inför QPR-Fulham
Tomt på bilden men på lördag är det fullsatt på KPF Stadium

Säsongens sista landslagsuppehåll är över och seriespelet går in på upploppet. På ett fullsatt KPF Stadium väntar lokalderby när QPR ska försöka ta 3 poäng av serieldande Fulham

I den senaste omgången blev det en pinsam förlust för QPR som föll med 1-3 hemma mot bottenlaget Peterborough. Vi har halkat ner till 8:e plats i tabellen med 59 poäng på 38 matcher och det är 2 poäng upp till play-off. Det är mycket jämnt i tabellen efter Fulham och Bournemouth, det är bara 6 poäng mellan Luton på 3:e plats och Millwall på 10:e.

QPR tog ledningen redan efter 9 minuter genom ett fint mål av Luke Amos och hade flera bra chanser att mer eller mindre punktera matchen, istället kom kvitteringen 6 minuter före pausen. Andra halvlek måste ha varit årets sämsta och det hann inte ens gå 10 minuter innan det stod 1-3 på tavlan vilket också blev slutresultatet. Hemmalaget blev utbuat av de åskådare som bemödade sig att stanna kvar till slutsignalen, något som Mark Warburton hade full förståelse för vilket skvallrar om hur dåligt vi spelade

Keiren Westwood debuterade i målet och gjorde det bra trots 3 insläppta, han kan inte lastas för något av målen. Däremot verkar lånet av Dion Sanderson bli en flopp. Två dyrbara misstag som ledde till mål och dessutom har han redan varit avstängd för att skallat en motståndare. Med facit i hand hade det nog varit bättre att ha kvar Jordy De Wijs. Yoann Barbet var bänkad mot både Forest och Posh, ryktesvis pga att han inte vill förlänga sitt kontrakt utan flytta hem till Frankrike. Nu har vi släppt in 6 mål på de 2 matcher han har varit petad(?) och jag tycker att det visar att vi behöver Barbet i laget. Jeff Hendrick må vara Irländsk landslagsspelare men hos oss har han inte varit den spets man kunde förvänta sig när vi lånar in en spelare till den lagdel där vi redan har bäst bredd. De två senaste matcherna har vi dessutom bara mäktat med 1 avslut på mål per match och med Chris Willock skadad resten av säsongen känns våran offensiv trubbig. Vi borde nog ha lagt krutet på mer offensiva lån i januari…

Under uppehållet har som vanligt ett antal spelare varit på landslagssamling. Lyndon Dykes spelade sista 25 minuterna av Skottlands vänskapsmatch mot Österrike i tisdags, en match som slutade 2-2. QPR ville inte släppa honom till landslaget medan han var skadad och därför var han inte med mot Polen förra veckan.Jeff Hendrick spelade 75 minuter i Irlands vänskapsmatch mot Belgien i lördags som slutade 2-2 och sista kvarten mot Litauen i tisdags där Irland vann med 1-0 efter ett mål på tilläggstid. Jimmy Dunne var uttagen till samlingen men fick inte ens plats på bänken. Ilias Chair satt däremot på bänken när Marocko blev klara för VM genom att vinna dubbelmötet mot DR Kongo med sammanlagt 5-2. Också Seny Diengs Senegal blev klara för VM genom att slå ut Egypten efter straffläggning, Dieng var såklart inte med pga sin skada. Andre Gray spelade 82 minuter för Jamaica i den betydelselösa VM-kvalmatchen mot Honduras på torsdagen där Jamaica vann med 2-1 och Osman Kakay spelade hela vänskapsmatchen för Sierra Leone som vann med 2-1 över Kongo-Brazzaville i tisdags.

Nu är det slut med landslagsuppehåll för den här säsongen, 8 matcher återstår och först är det lokalderby mot serieledarna Fulham. Mark Warburton säger att man har rensat luften under uppehållet och ser fram emot att få mäta krafterna med Fulham inför ett utsålt KPF Stadium. Från bortamatchen mot Barnsley har vi svikit oss själva och inte varit tillräckligt bra Nu har vi 8 matcher kvar, vi har ett bra läge, nu måste vi visa vad kan och ta vara på möjligheterna. Vi möter ett mycket bra Fulham i morgon, men det är också ett derby som betyder så mycket för så många människor och vi måste anta utmaningen vi står inför, säger Warburton till officiella hemsidan

Motståndarna
Gästande Fulham är på god väg att återta PL-platsen som dom förlorade förra säsongen. Även om det blev förlust med 1-0 i den senaste matchen borta mot WBA och bara 1-1 borta mot Barnsley i matchen dessförinnan leder man serien på 77 poäng. Det är 14 poäng ner till Luton som just nu är 3:a men då har också Fulham en match tillgodo. Det lär räcka med 2 vinster till för att säkra avancemanget. Fulham är det lag som har gjort överlägset flest mål i serien, 90 st på 37 matcher, näst bäst är Bournemouth på 59. Dom har dessutom bara släppt in 32 mål också, bara Bournemouth är bättre på 31. 35 av målen har gjorts av seriens bästa målskytt Aleksandar Mitrovic. Manager för Fulham är portugisen Marco Silva och han ställer vanligtvis upp en 4-2-3-1 uppställning.

Under 2000-talet har QPR och Fulham mötts 17 ggr i seriesammanhang och det är sannerligen ingen rolig statistik för oss som håller på QPR. Det har bara blivit 2 vinster, 3 oavgjorda och hela 12 förluster. Räknar man in FA-cupen så har vi förlorat de 4 senaste hemmamatcherna mot Fulham, Mötet på Craven Cottage i oktober vann Fulham med 4-1, Lyndon Dykes gjorde målet för R’s.

Huvuddomare i matchen är Gavin Ward från Surrey och som assisterande domare ser vi Bhupinder Gill och Rob Smith. KPF Stadium är utsålt och vi har ett 20:tal representanter från Swedish Hoops på plats, detta skulle ju som bekant ha varit den årliga SweHoops-resan. Vi som valt att stanna hemma kan se matchen på QPR+, avspark kl. 16:00. Come On U R’s!