Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-01-09 16:00

QPR - Fulham

Inför: QPR-Fulham (FA-cupen, omg. 3)
Finalen i FA-cupen är tänkt att spelas på Wembley, lördag 15:e maj

Inför: QPR-Fulham (FA-cupen, omg. 3)

Det återstår 64 lag när klassiska FA-cupen nu har kommit fram till 3:e omgången. Nu kommer lagen från PL och Championship in i turneringen och på KPF Stadium väntar ett derby mellan QPR son är indragna i bottenstriden i Championship och "grannarna" Fulham som är indragna i bottenstriden i Premier League

Det är 140:e gången som FA-cupen, världens äldsta klubblagsturnering, genomförs. Via ett antal kvalomgångar som började i september har 672 lag slagits ut och nu när den 3:e omgången ska spelas är det 64 lag kvar som fortfarande har chansen att få lyfta pokalen på Wembley den 15:e maj. QPR lottades till hemmamatch mot ”grannarna” Fulham.


Båda lagen har haft uppehåll i ligaspelet pga corona. För QPR.s del var det ju motståndarna Luton som hade bekräftad covid i truppen, i Fulhams fall har det varit covid i egna laget. Man har haft bekräftade fall båda på spelar- och ledarsidan och fått skjuta upp två matcher. Det innebär att Fulham inte har spelat match sedan annandag jul när det blev 0-0 mot Southampton. Till den här matchen säger managern Scott Parker att Corona-utbrottet har stört hans planer en del men han kommer ändå att ge spelare som inte har haft så mycket speltid chansen att visa upp sig. Det är en av anledningarna till att Parker tror att det kommer att bli en tuff match på lördag, även om Fulham naturligtvis går in som klara favoriter.


QPR har ju inte haft match sedan förra tisdagen då det blev oavgjort, 1-1, borta mot topplaget Norwich. Båda målen på tveksamt dömda straffsparkar. R´s har ju inte så bred trupp och nu väntar två viktiga matcher i bottenstriden av ”chippen” på tisdag mot Luton och nästa lördag mot Wycombe så frågan är hur Mark Warburton tänker inför den här cupmatchen.

Tittar man på ersättarna från senaste matchen så har Liam Kelly försvunnit och ersatts av Dillon Barnes och jag gissar att man inte vill låsa fast Joe Lumley inför en ev utlåning eller försäljning så Barnes blir målvakt mot Fulham. Conor Masterson får nog chansen som mittback, jag hoppas att det blir Yoann Barbet som får vila. Ytterbackarna Osman Kakay och Lee Wallace som har varit skadade ett tag är fortfarande någon vecka bort från comebacl. Vanligtvis välunderrättade West London Sport tror att de unga mittfältarna Faysal Bettache och Stephen Duke-McKenna samt forwarden Charlie Kelman kommer att få speltid. Jag skulle också kunna tänka mig en del speltid för George Thomas.

Det ska bli intressant att se hur vi tar oss an den här matchen där vi egentligen inte har någonting att förlora. På grund av omständigheterna kring pandemin kommer alla matcher att avgöras under ett möte, alltså inga omspel som det brukar vara fallet i FA-cupen utan skulle det vara oavgjort efter full tid väntar förlängning och eventuellt straffar


Lagen har mötts 3 gånger tidigare i FA-cupen och vid samtliga tillfällen är det Fulham som har gått vidare, det senaste tillfället är dock så långt tillbaka som 1979. Fulham har varit i final i FA-cupen 1 gång, säsongen 1974/75 där det blev förlust med 2-0 mot West Ham, och i semifinal ytterligare 5 gånger, den senaste 2001/02 där det blev förlust mot rivalerna Chelsea med 1-0

Förra säsongen möttes lagen i ”chippen” och då vann Fulham båda mötena med 2-1.


Huvuddomare är rutinerade Simon Hooper från Wiltshire. På de 11 matcher han har dömt den här säsongen har han delat ut 25 gula kort och blåst 4 straffar.

Avspark kl. 16:00 och som vanligt visas inte cupmatcher på QPR+ Pass, men så vitt jag har kunnat se kommer den iaf att visas på Viasat Sport extra och Viaplay. Jag har också sett att den ska gå att streama från någon av BBC:s kanaler, men vet dock inte om det funkar i Sverige. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2021-01-08 17:36:00
Author

Fler artiklar om QPR