2018-12-26 16:00

QPR - Ipswich

Inför: QPR-Ipswich
Kan QPR ta sin tredje raka vinst i Championship?

Inför: QPR-Ipswich

QPR jagar tredje raka vinsten när tabelljumbon Ipswich kommer till Loftus Road

QPR inledde det hektiska julprogrammet med en historisk bortaseger mot Nottingham Forest i lördags. Toni Leistners nickmål strax före paus blev matchens enda mål och innebar vinst på City Ground för första gången på 35 försök.

Stärkta av detta och föregående lördags hemmavinst mot Middlesbrough jagar QPR sin tredje raka vinst då jumbon Ipswich gästar på Annandagen. På pappret låter det som tre ganska enkla poäng, men Championship är Championship och Ipswich kommer till Loftus Road med fyra poäng på sina två senaste matcher i bagaget.

Motståndarna

Mötet på Portman Road för två månader sedan slutade med en komfortabel 2-0 vinst för QPR. Ett par veckor senare stod Ipswich utan manager då ägaren Marcus Evans valde att avsluta samarbetet med Paul Hurst som inleddes så sent som i somras. Som ny manager anställdes Paul Lambert, mest känd för sin tid i rivalen Norwich samt i Aston Villa.

Under Lambert har laget stått för en del okej matcher, men det skulle dröja ända till hemmamatchen mot Wigan förra lördagen innan den första vinsten kom. Med detta i ryggen spelade man sedan 1-1 hemma mot Sheffield United i lördags.

Inför matchen mot QPR säger Lambert till Ipswich officiella hemsida att han, föga oväntat, planerar att göra en del förändringar då matcherna kommer tätt. Lambert säger även att han är för ett längre vinteruppehåll då han upplevde det under den period då han spelade i tyska ligan. Detta var under säsongen 1996/97, då han representerade Borussia Dortmund, men det var tydligen tillräckligt för att ta ställning.

Ipswich nästa uppgift efter QPR är Middlesbrough borta innan man inleder 2019 med att ta sig an Millwall på hemmaplan. Detta är såklart den match där man har störst chans att ta en trepoängare och vill man ha spelare pigga till den matchen så är det troligare att de börjar på bänken på Riverside och därför kommer vi nog att få se något som kommer väldigt nära Lamberts föredragna startelva springa ut på Loftus Road i morgon eftermiddag.

QPR

Efter att ha kammat noll i de två första matcherna i december såg QPR ut att ha en tuff månad framför sig med kommande matcher mot topplaget Middlesbrough och Nottingham. Till detta kom skador på formstarka Geoff Cameron och Angel Rangel. Steve McClaren lyckades då motivera sina mannar på ett imponerande vis och 2-1 mot Middlesbrough var i underkant. Ett välorganiserat försvarsspel ledde sedan till den historiska första segern på City Ground.

Nu väntar två hemmamatcher mot lag långt ner i tabellen, som man redan vunnit mot under hösten, och nu gäller det att laget inte tar för lätt på uppgiften.

Tidigare nämnda Cameron och Rangel är fortfarande skadade och detta gäller även inlånade Tomer Hemed. Joel Lynch stod över mot Forest, men kan vara tillgänglig igen. Darnell Furlong vikarierade som mittback halva matchen mot Middlesbrough och mot Nottingham och klarade sig bra. Jordan Cousins fick i sin tur ta Furlongs plats på högerbacken och även han klarade sig bra. Spelare på rätt positioner är dock att föredra och är Lynch hel eller Grant Hall redo för att kunna starta så är det nog ett bättre alternativ.

Matchen på Loftus Road börjar kl.16, svensk tid. Den kommer att ha Keith Stoud som domare och kan ses på QPR+.

Simon Ståål2018-12-25 21:49:38

Fler artiklar om QPR