2023-10-28 16:00

QPR - Leicester

Inför QPR-Leicester

Inför QPR-Leicester

Seriens sämsta hemmalag QPR, som ligger näst sist i tabellen möter serieledarna Leicester som har vunnit alla matcher utom en. Det kan väl bara sluta på ett sätt, eller?...


QPR åkte på den femte förlusten i rad när West Bromwich stod för motståndet i tisdags. Vi ligger näst sist och har 6 poäng upp till Huddersfield på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Jag såg inte matchen men vad jag har förstått gick vi in med inställningen att inte förlora, snarare än att försöka vinna vilket per automatik ger övertaget till motståndarna från start. 

Det höll i drygt 50 minuter innan Kenneth Paal drog på sig en straff, klantigt. Men ännu sämre av Jimmy Dunne som just hade blivit varnad att börja skälla på domaren och dra på sig ett andra gult kort. Det innebär att vi kan måsta klara oss utan Dunne, Fox.Cook och Clarke-Salter på lördag, hur formerar Ainsworth backlinjen då?  Hur formerar han övriga lagdelar? Även om han rabblar sitt mantra att vi visste att det kommer att bli en tuff säsong men vi ska kämpa oss igenom det känns det som om fler och fler av spelarna tappar geisten, oroväckande.

Allt jag önskar är att vi inte bara lägger oss platt utan försöker gå framåt också när/om vi får chansen. Mirakel har hänt tidigare i idrottens underbara värld, låt oss hoppas att Loftus Road får uppleva ett nytt på lördag. 

Fakta om motståndarna: Leicester City
Klubben grundad: 1884 (som Leicester Fosses FC)
Hemmaplan: King Power Stadium, med en publikkapacitet på 32262 pers
Placering förra säsongen: Nya i serien (slutade på 18:e plats i PL)
Manager: Enzo Maresca (Ny för säsongen)

Nyförvärv: Harry Winks (CM, från Tottenham), Connor Coady (CB, från Wolves), Mads Hermansen (GK, från Bröndby), Stephy Mavididi (LW, från Montpellier), Arjan Raikhy (CM, från Aston Villa), Tom Cannon (CF, från Everton), samt lånen Callum Doyle (CB, från Man City), Cesare Casadei (AM, från Chelsea), Yunus Akgun (RW, från Galatasaray) och Abdul Fatawu (AM, från Sporting CP)

Spelare som har lämnat: James Maddison (CM, till Tottenham), Daniel Amartey (CB, till Besiktas), Jonny Evans (CB, till Man Utd), Nampalys Mendy (DM, till Lens), Aoyze Perez (LW, till (Real Betis), Caglar Söyuncu (CB, till Atletico Madrid), Youri Tielemans (CM,till Aston Villa), Harvey Barnes (LW, till Newcastle), Timothy Castagne (RB, till Fulham) dessutom har man lånat ut Victor Kristiansen (LB, till Bologna), Luke Thomas (LB, till Sheffield Utd), och Boubakary Soumaré (DM, till Sevilla)

Efter 9 år i Premier League är Leicester tillbaka i chippen. Under dessa år har dom aldrig varit riktigt nära att åka ur, förrän förra säsongen då det till slut skiljde 2 poäng till Everton på rätt sida om strecket. 

Nu är dom med stormsteg på väg tillbaka till PL. Man har förvisso tappat James Maddison och Harvey Barnes som tillsammans stod för 23 mål förra säsongen,men ändå fått behålla stora delar av fjolårets trupp som tillsammans med de värvningar som gjorts visat sig vara överlägsna i den här ligan och kanske kan utmana Readings rekord på 106 poäng. 

Förutom en snöplig förlust hemma mot Hull i 5:e omgången har dom gått rent, gjort flest mål (27 st), släppt in färst (bara 7 insläppta) och ligger så klart först i tabellen. I den senaste omgången vann dom med 1-0 hemma mot Sunderland och Sunderlands manager Tony Mowbray sa efter matchen att han inte tror att något lag kan hota Leicester om seriesegern.. 

Dom har ingen utpräglad målskytt, men en imponerande bredd; ledningen i den interna skytteligan delas av Kiernan Dewsbury-Hall och Kelechi Iheanacho som har gjort 5 mål vardera. Två danskar verkar ha en ordinarie plats i Enzo Morescas startelva. Den 23-åriga målvakten Mads Hermansen, ny för säsongen från Bröndby, har spelat 12 matcher och hållit nollan 5 gånger. Den 31-årige mittbacken Jannik Vestergaard är inne på sin 3:e säsong i klubben. Han har redan dragit på sig 7 gula kort så han har varit avstängd en match, spelat i övriga 12 och gjort 1 mål. 

På skadelistan står Tom Cannon, Kasey McAteer, Dennis Praet och Callum Doyle, frågetecken för Yunus Akgun och Wilfred Ndidi

Lagen har mötts 16 ggr under 2000-talet och det är helt jämnt i statistiken, 7 vinster var och 2 oavgjorda. Senast vi möttes var i Premier League säsongen 2014/15 då vi vann hemma med 3-2 och förlorade borta med 5-1. 

Matchens domare
Huvuddomare är Leigh Doughty från Blackpool, assisterande domare är Nigel Lugg och Shaun Hudson. Doughty har dömt 10 matcher den här säsongen och delat ut 43 gula och 1 rött kort. Avspark kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-10-27 19:49:53
Author

Fler artiklar om QPR