2022-12-29 19:00

QPR - Luton

Inför QPR-Luton
Seny Dieng har hållit nollan två matcher i rad, kommer den tredje på torsdag?

Inför QPR-Luton

Efter en svag insats i Cardiff väntar ny tv-match för QPR på torsdag. Rivalmöte mot Luton hemma på Loftus Road


QPR fick med sig en poäng hem från bortamatchen mot Cardiff i måndags, matchen slutade 0-0. Vi har spelat 24 matcher nu, tagit 36 poäng, och ligger på 7:e plats i en något haltande men rekordjämn tabell. Från Norwich på 5:e plats till Swansea på 16:e plats skiljer det bara 3 poäng.

Matchen i måndags var lika grå och trist som Cardiffs bortaställ som dom spelade i för en kampanj för hemlösa. R's spelade långsamt, omständigt och fantasilöst. I den officiella statistiken hade vi ett avsslut på mål, men då hade jag nog just slumrat till, jag kan då inte komma ihåg det. Det märktes inte att det skiljde 14 placeringar mellan lagen, Cardiff kändes farligare och det var mer tur än skicklighet som gjorde att vi kunde hålla nollan för andra matchen i rad. 

Neil Critchley var inte helt nöjd efteråt: “I den första halvleken tycker jag vi kontrollerade matchen bra utan att skapa särskilt mycket. Vi försökte göra förändringar till andra halvlek för att kunna vinna matchen. Det blev inte så och man får berömma Cardiff som spelade upp sig, även om en del berodde på dåligt spel från vår sida. Vi höll nollan, vi försvarade oss bra och släppte inte till särskilt många chanser, men vi skapade inge några egna heller. Jag sa när jag började mitt jobb här att vi måste bli bättre på båda sidor av planen, vi kanske har blivit bättre på att försvara oss, men det tar tid att bli bättre offensivt. När du kommer till en ny klubb måste du koncentrera dig på en sak i taget och inte fladdra runt och göra spelana osäkra. Jag har en ödmjuk grupp att jobba med som vill lyssna, lära och bli bättre så jag ser optimistiskt på framtiden”  Själv tycker jag som sagt att Cardiff skapade ett antal klara chanser men lyckades inte träffa målet en enda gång. Ett vassare lag än Cardiff hade satt ett par bollar bakom Dieng i måndags. 

Om matchen mot Luton säger han: “Rob Edwards är i samma situation som jag, även om han har varit där lite längre. När man möter Luton vet man kan vänta sig. Det är ganska uppenbart vad deras styrka är och respekterar du dom inte har dom tillräckligt bra spelare för att vinna. Dom hade en fantastisk säsong förra året och har fortsatt den här säsongen. Dom kommer stärkta av vinsten mot Norwich och vill följa upp med ett bra resultat mot oss. Vi vet vad vi kommer att möta och vi vet vad vi måste göra, men vi måste få fram det på planen också. Jag kommer att vara mycket stolt över att få leda laget i min första match på Loftus Road, ett stort ögonblick för mig och min stab. Jag hoppas att vi kan få publiken med oss, att de ha njutit av julen och att dom får se oss ta 3 poäng”

Stefan Johansen och Leon Balogun är fortfarande på frånvarolistan, övriga ska förhoppningsvis vara tillgängliga.

Motståndarna
Luton var en stor överraskning förra säsongen då man tog 6:e platsen i tabellen på 75 poäng och gick till play-off, där det sedan blev förlust i semifinalen mot Huddersfield med 1-2 (1-1 hemma och förlust med 1-0 borta). Den här säsongen började dåligt med 2 poäng de fyra första matcherna innan dom kom igång och tog 22 poäng på 11 matcher ifrån 20:e augusti till 18:e oktober

Nathan Jones fick jobbet som manager för Southampton i samband med VM-uppehållet och Luton leds numera av Rob Edwards, senast i Watford. Han har hunnit med 2 matcher som ansvarig, förlust med 2-1 borta mot Middlesbrough och vinst med samma siffror hemma mot Norwich i måndags. Luton har spelat 23 matcher och ligger på 12:e plats med 33 poäng

Dom har ställt upp 3-1-4-2 båda matcherna sedan managerbytet. Offensivt verkar högerforwarden Carlton Morris vara det största hotet med 8 mål och 4 assists än så länge och defensivt är det mittbacken Tom Lockyer som är kuggen. Jag har haft svårt att hiita information om skador och sjukdomar hos Luton, men mittbacken Gabriel Osho fick två gula kort i söndags och är avstängd.
Lagen har bara mötts 15 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 9, förlorat 2, och 4 har slutat oavgjort. Ser man längre tillbaka så har vi bara 3 förluster på totalt 26 möten i liga och cuper, En av dom förlusterna kom i mötet på Kenilworth Road i oktober som Luton vann med 3-1.

Huvuddomare denna match är Gavin Ward, med Bhupinder Gill och Akil Howson som assisterande. Ward har dömt 19 matcher den här säsongen, varav 16 i chippen, och delat ut totalt 69 gula och 2 röda kort. Avspark på Loftus Road kl. 19:00 och även denna match visas på V Sport Fotboll och Viaplay, alltså inte på QPR+. Come On U R's!

Jörgen Tjärnström2022-12-28 19:35:55
Author

Fler artiklar om QPR