2018-12-15 16:00

QPR - Middlesbrough

Inför: QPR-Middlesbrough

Ett skadedrabbat QPR jagar första poängen i december när topptippade Middlesbrough kommer till Loftus Road

Trots ett ledningsmål av Nahki Wells efter 26 minuter kunde QPR inte ta någon poäng i bortamatchen mot topplaget Leeds. Hemmalaget kvitterade genom Kemar Roofe med den sista sparken i första halvlek och samme man fick också göra 2-1 på straff tidigt i den andra halvleken efter att domaren fallit för trycket från hemmapubliken och hittade en hands på Toni Leistner. Förövrigt samma domare som gav Blackburn en billig straff när vi förlorade på Ewood Park i början på november. Båda lagen hade chanser att göra fler mål under andra halvleken, men det slutade som bekant 2-1.

Nu var ju inte Leeds seger direkt orättvis men med lite mer flyt hade det faktiskt kunnat bli en poäng i den här svåra bortamatchen. Tyvärr blev både Angel Rangel och Geoff Cameron tvungna att bryta matchen pga skador och ser ut att bli borta en längre tid

Steve McClaren var väldigt besviken över resultatet men stolt över prestationen. Ett väldigt dåligt beslut av domaren som kan ha kostat oss en poäng mot ett riktigt bra lag, sa han. Det är 6-8 lag som kommer att göra upp om 3 platser till Premier League. Det gör att många lag med höga förväntningar och ambitioner kommer att bli besvikna, men Leeds kommer definitivt att tillhöra topplagen, förutspådde McClaren

Motståndarna
Lördagens gäster på Loftus Road, Middlesbrough, lär också vara med i kampen om uppflyttning när vi närmar oss våren. Boro var tillbaka i Championship förra säsongen efter att ha åkt ur PL säsongen 16/17. När Tony Pulis tog över som manager vid årsskiftet låg man 9:a, men lyckades klättra till en femte plats och Play-off där det dock blev förlust i semifinalen mot Aston Villa. Man tappade bl.a. Adama Traore till Wolves, Ben Gibson till Burnley och Patrick Bamford till Leeds men har köpt Aden Flint och lånat intressanta spelare som Jordan Hugill, Danny Batth och Muhamed Besic för att fylla upp luckorna.

Middlesbrough ligger för närvarande på sjätte plats i tabellen och spelade oavgjort, 1-1 hemma mot Blackburn i den senaste omgången. Där blev Muhamed Besic utvisad efter 20 minuters spel och han är alltså avstängd på lördag

Form
Om man tittar på formtabellen baserad på dom 10 senaste omgångarna har QPR sjunkit till nionde plats med 15 poäng efter att har förlorat två matcher på raken. Anmärkningsvärt är att Middlesbrough ligger så långt ner som på trettonde plats med 14 poäng

Inbördes möten
QPR och Middlesbrough har mötts 10 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 4 och Middlesbrough 6. Middlesbrough vann båda mötena förra säsongen, 3-2 hemma och 0-3 på Loftus Road

Skador & avstängningar
Skadelistan hos QPR växer tyvärr. Förutom Olamide Shodipo saknas också Angel Rangel, Geoff Cameron, Tomer Hemed och Grant Hall på lördag. Rangel bilr borta två månader med lårmuskelskada och Hall har också problem med ett lår. Hemed har fortsatt problem med ljumskarna och Cameron skadade fotleden när han blev tacklad i matchen mot Leeds. Man vet inte omfattningen av skadan ännu, men det ser inte bra ut. Hos Middlesbrough saknas som sagt avstängda Muhamed Besic och man har frågetecken för Dael Fry, Rudy Gestede och Sam McQueen

Avspark kl 16:00 (svensk tid) och matchen kan ses via QPR+ Pass. Come On U R´s