2018-09-19 20:45

QPR - Millwall

Inför: QPR-Millwall
Den här skylten dök upp på en station på Central Line inför mötet mellan QPR och Millwall 2011 och till stora delar är den väl aktuell fortfarande?

Inför: QPR-Millwall

Ovisst derby på Loftus Road

QPR ställs mot Millwall på onsdagkvällen och trots att det bara är det åttonde omgången så är det två lag som behöver plocka poäng.
 
Motståndarna
 
Millwall stod för en oväntat bra säsong senast och slutade som nykomlong på åttonde plats. Det fattades tre poäng och några plusmål till den kvalplats man gick miste om efter att de fyra sista matcherna bara gav fyra poäng.
 
Den överlag fina säsongen gjorde att laget förväntas kunna nå en kvalplats till våren. Det har dock börjat motigt och de första sju matcherna har bara gett en vinst och totalt sex poäng.
 
Oavgjorda matcher mot Middlesbrough (b) och Blackburn (h) inledde säsongen innan Derby besegrades hemma. Därefter följde tre raka uddamålsförluster mot Sheffield Wednesday (b), Rotherham (B) och Swansea (h) innan man spelade 1-1 hemma mot Leeds efter landslagsuppehållet.
 
Vid sidan av ligaspelet har man tagit sig till tredje omgången av ligacupen. Vinst på straffar hemma mot Gillingham i första omgången följdes av 3-2, även det hemma, mot Plymouth och nu väntar Fulham på The Den nästa vecka.
 
Men innan man tar sig an Fulham väntar alltså först QPR, och sedan West Bromwich på bortaplan.
 
Manager Neil Harris rapporterar att moralen i truppen är bra och att man siktar på att bygga vidare på poängen man tog mot Leeds.
 
Queens Park Rangers
 
QPR kommer till spel med samtliga sina sju poäng inspelade på de tre senaste matcherna och Steve McClaren förväntas att inte göra några större förändringar i sin startelva. Laget har inte bara tagit poäng, utan spelet har också sett bra ut och man har fört matchen stora delar av bortamötena med Birmingham och Bolton. Detta är något som inte förekommit ofta de senaste åren och tyder på att självförtroendet i truppen är på uppgång.
 
Josh Scowen, som varit småskadad, fick börja på bänken senast och kan komma att bli aktuell från start. Inlånade Geoff Cameron har bara gjort två korta inhopp så här långt, men då han kan spela på flera olika positioner så kan han bli aktuell både på mittfältet och i försvaret.
 
Övrigt
 
De tolv senaste mötena mellan QPR och Millwall har slutat med hela åtta oavgjorda matcher och av de resterande fyra har lagen vunnit två vardera.
 
Matchen kommer inte att vara tillgänglig via QPR+ då den är utvald som TV-match. Tyvärr får den inte heller plats i Viasats TV-utbud, utan visas enbart på Viaplay.

Simon Ståål2018-09-18 22:53:03

Fler artiklar om QPR