Kiyan Prince Foundation Stadium, 2023-02-11 16:00

QPR - Millwall

Inför QPR-Millwall

Inför QPR-Millwall

QPR fick bara oavgjort mot bottenlaget Huddersfield. Nu vänta en på oaooeret betydligt svårare match när Millwall kommer på besök till Loftus Road.


QPR fick nöja sig med en poäng i bortamatchen mot bottenlaget Huddersfield. 1-1 blev resultatet efter att Jamal Lowe gjort R’s mål. Vi ligger nu på 14:e plats i tabellen med 39 poäng. Det är 5 poäng till play-off och 11 poäng till nedflyttningsstrecket. 

Det är klart underkänt att bara ta en poäng av Huddersfield och med en match mer spelad än de flesta lagen under oss börjar iaf jag titta lite oroligt nedåt  Men trots att vi bara har vunnit en match sedan Neil Critchley tog över (1 vinst på 15 matcher sammanlagt) och att vi bara har gjort 7 mål på 15 matcher (den sämsta strreaken på 54 år) tror Critchley att det kommer att vända (det vore iofs konstigt om han sa något annat). I en intervju med WLS säger han:” Jag har sett tillräckligt av den den här gruppen för att kunna säga att om vi bara behåller lugnet och håller ihop kommer vi att börja vinna matcher och det är många matcher kvar och många poäng att spela om. Om vi lyckas vinna ett par matcher kommer det att vända. Momentum är en nyckel i den här tuffa ligan. Dom flesta lagen har sina svackor och vi har en nu. Men kan vi bara hålla ihop kommer vi vända på det” 

Inför matchen mot Millwall säger han till officiella hemsidan:”Vi har en bra grupp, det har dom visat tidigare, och vi har varit riktigt nära att vinna några matcher den senaste tiden. Vi måste fortsätta att fokusera på att bli bättre som grupp och ta ansvar för våra insatser.  Spelarna kan vara stärkta över vinsten mot Millwall tidigare under säsongen, men på lördag betyder den ingenting. Det är en ny match och Millwall är i ett annat läge nu. Vi vet att vi står inför en tuff utmaning men vi måste ta oss an den och ge allt vi har på lördag. Gary Rowett har fått ihop ett bra lag som spelar rakt och vill lyfta in bollar i boxen. Nu har vi hemmaplan och det är vårat ansvar att förbättra våra resultat här för våra fans som inte har fått se oss vinna på ett tag. Det är vi alla frustrerade över och det är viktigt att vi får tillbaka vinnar-.känslan så snart som möjligt”

Taylor Richards har börjat träna lätt på gräs men hinner inte bli spelklar till Millwall. Detsamma gäller Leon Balogun som förhoppningsvis börjar träna med laget nästa vecka och när det gäller Lyndon Dykes så återhämtar han sig hemma och får hjälp av R’s medicinska team och av experter. Man har inte satt någon tidsram där utan sätter hälsan i första hand. Förhoppningsvis kan Tyler Roberts vara tillbaka i truppen. Critchley har öst beröm över Chris Martins första dagar i klubben och det ska bli intressant att se vad han kan uträtta.

Motståndarna
Millwall ligger ungefär där experterna tippade dom innan säsongsstarten. Dom har tagit 43 poäng och ligger på 8:e plats i tabellen, men dom har bara 1 poäng upp till play-off och har spelat en eller två matcher färre än alla lag ovanför dom så i praktiken ligger dom 4:a just nu. I den senaste omgången blev det 1-1 hemma mot Sunderland, det är det enda målet som dom har släppt in på de 6 senaste matcherna.

Dom har gjort om lite grann i truppen under transferfönstret. Benik Afobe har flyttat till Dubai och man har lånat in Oliver Burke igen som numera tillhör Werder Bremen. Dessutom har dom värvat Duncan Watmore från Middlesbrough och ett par yngre spelare som främst får ses som tillskott till U21. 

Manager för Millwall är Gary Rowett och han spelar oftast 4-2-3-1, där lagets skyttekung Zion Flemming spelar som 10:a. Flemming har gjort 10 mål än så länge. Millwall har skador på Mason Bennett, Shaun Hutchinson och Callum Styles, dessutom frågetecken för Tyler Burey och Aidomo Emakhu, i övrigt ordinarie lag.

Lagen har mötts 19 gånger under 2000-talet. QPR har vunnit 6, förlorat 3, och 10 matcher har slutat oavgjort. Mötet på the Den i september vann vi med 2-0 efter mål i andra halvleken av Chris Willock och Stefan Johansen. 

Huvuddomare är Dean Whitestone från Northamptonshire och assisterande domare är Nigel Lugg och Robert Merchant. avspark kl 16:00 och du ser matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-02-10 19:30:58
Author

Fler artiklar om QPR