2018-09-22 18:30

QPR - Norwich

Inför: QPR-Norwich

Två lag med väldigt liknande formkurvor möts när QPR tar emot Norwich på Loftus Road

QPR är inne i en bra trend för närvarande. Efter att ha inlett säsongen med fyra raka förluster och tretton insläppta mål har man nu tagit tio poäng på dom fyra senaste matcherna och där bara släppt in ett mål. I onsdags besegrades Millwall hemma med 2-0 i en match där första halvlek var riktigt bra medan andra halvlek var betydligt sämre. Matchens båda mål kom i 30:e och 32:a minuten genom Mass Luongo och Ebere Eze. Båda målen efter lite turliga studsar, men helt rättvist spelmässigt sett. Andra halvlek blev som sagt betydligt sämre, men Millwall kom inte närmare än en nick i ribban efter en hörna. Steve McClaren var förstås nöjd med spelet i första halvlek, 3 poäng och en hållen nolla, men medgav att andra halvlek inte var speciellt bra och tyckte att man hade lite tur att matchen inte blev jämnare.

Ryktesvis satt ett helt koppel med talangscouter och imponerades av matchens lirare, Ebere Eze. McClaren var naturligtvis också nöjd över sin talangfulla spelare, men sa att han kan bli ännu bättre om han blir mer disciplinerad, börjar jobba hårdare och tänker mer på laget.

Motståndarna
Lördagens gäster Norwich vann play-off finalen mot Middlesborough säsongen 14/15, men åkte ur PL direkt. De två senaste säsongerna har man slutat 8:a respektive 14:e i Championship. Den här säsongen har inletts ungefär som för QPR. Man tog 4 poäng på dom fem första matcherna och 7 på dom tre senaste, vilket just nu ger en tolfte plats i tabellen. Precis som QPR har man också tagit sig till tredje omgången i ligacupen där man möter Gareth Ainsworth´s Wycombe på bortaplan på tisdag.

Norwich har ju tidigare haft en rad svenskar i laget som Johan Elmander, Mattias Jonson, Matthias Svensson och senast Martin Olsson. I dagens trupp heter dom nordiska inslagen Alexander Tettey från Norge och Teemu Pukki från Finland, som toppar den interna skytteligan med 4 mål. Manager för Norwich är Daniel Farke och han brukar föredra en 4-2-3-1 uppställning

Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen mötts 22 gånger i seriesammanhang. QPR har 5 vinster, Norwich har 12, och 5 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann Norwich sin hemmamatch med 2-0 och QPR vann sin hemmamatch med 4-1

Skador/avstängningar
QPR har skador på Darnell Furlong och Olamide Shodipo. Geoff Cameron var helt slut efter matchen i onsdags och Steve McClaren trodde inte att han skulle vara spelklar till mötet med Norwich. Överlag är lånespelarna väldigt matchotränade enligt McClaren, men det et kommer såklart att bli bättre framöver och dom tillför ändå så mycket till laget redan nu. Hos Norwich saknas Onel Hernandez, Carlton John Morris, Kenny McLean och Grant Hanley. Dessutom har man frågetecken för Ivo Pinto och Matt Jarvis

QPR är knappa favoriter hos spelbolagen och en hemmaseger ger ca 2,4 gånger insatsen mot ca 2,8 gånger insatsen för en en bortaseger

Avspark kl. 18:30 (svensk tid) och matchen sänds på Viasat Sport och Viaplay. Come On U R´s!