Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-04-24 16:00

QPR - Norwich
1 - 3

Inför QPR-Norwich

Inför QPR-Norwich

Efter tre bortamatcher i rad för QPR väntar svårast tänkbara motstånd hemma på KPF Stadium på lördag. Norwich City har redan fixat en plats i nästa års Premier League och kan vid vinst bli klara seriesegrare också.

QPR lyckades vinna den på förhand svåra bortamatchen mot Swansea med 0-1. Lyndon Dykes avgjorde matchen i 89:e minuten med sitt 11:e mål för säsongen, framspelad av Albert Adomah. Vi har spelat 43 matcher, ligger 8:a i tabellen med 62 poäng och kan som sämst hamna på 13:e plats, det trodde iaf inte jag på där vid juletid.

En riktigt bra genomförd bortamatch där vi i nästan varenda statistisk kategori var bättre än Swansea som vid seger hade haft chansen att ta en av direktplatserna till PL.

Jag måste ge lite extra beröm till Joe Lumley som har fått nöta bänken men som visat en otrolig proffsighet när han fått spela efter Seny Diengs utvisning. Han kom in och räddade segern mot Middlesbrough och fick nu hålla nollan mot Swansea, helt suveränt. Nu kanske han får chansen igen då Dieng bröt näsan innan han blev utvisad mot Boro så han hade inte kunnat spela mot Swansea även om han inte hade varit avstängd.

Trebackslinjen gjorde det bra tycker jag. Dominic Ball som tog platsen mellan Rob Dickie och Yoann Barbet lär ändå få flytta på sig nu när Jordy De Wijs verkar vara fit for fight igen.

På vänsterkanten gjorde Niko Hämäläinen en helt ok insats. Det ryktas att vi kommer att utnyttja optionen att förlänga kontraktet med Lee Wallace ett år och är han i speldugligt skick väljer jag nog honom ändå före Hämäläinen. På högerkanten hade Osman Kakay ingen bra match och när Todd Kane verkar ha straffat ut sig kanske Albert Adomah tar den platsen igen.

På innermittfältet dominerar Stefan Johansen och mot Swansea fick George Thomas spela vid hans sida och gjorde nog sin bästa match i QPR-tröjan. Sam Field har gjort det bra sedan han lånades in och är ett bra alternativ. R´s hade en köpoption på honom men som jag har förstått det gällde den om han startade 12 matcher. Nu, med 3 matcher kvar, kan han komma upp i max 11 och då har WBA en större möjlighet att stoppa en eventuell övergång. Vi lär få anledning att återkomma i den här frågan.

Ilias Chair och Chris Willock fortsätter att fungera mycket bra ihop, Willock var nog bäst på plan mot Swans. Hoppas vi får behålla dom till nästa säsong. Och längst fram fortsätter Lyndon Dykes att leverera, han har ett härligt självförtroende just nu och drygade ut sin ledning i den interna skytteligan. Charlie Austin gjorde ett bra inhopp efter sin avstängning medan Maculey Bonne verkar ha hamnat längst ner i frysboxen.

Mark Warburton säger sig bli irriterad över snacket om att vi inte har något att spela för. Som professionell fotbollsspelare har du alltid något att spela för anser han och skulle vi sluta bland de 10 första med vår låga budget skulle det vara en stor prestation. Låter bra tycker jag, hoppas att han kan pränta in det hos spelarna också. I matchen mot Norwich får han klara sig utan Geoff Cameron, Tom Carroll, Luke Amos och Charlie Owens. Dessutom är det som sagt osäkert om Seny Dieng kommer till spel.


Motståndarna
Norwich var tippade att återta PL-platsen man förlorade förra säsongen och har motsvarat de högt ställda förväntningarna som fanns på laget. Från omgång 12 (21:a november) har man legat först i tabellen och i lördags blev det klart att man slutar sämst tvåa och därmed spelar PL igen säsongen 21/22.

Kanske har en viss mättnadskänsla infunnit sig efter att avancemanget blev klart för man kommer till lördagens match med 2 förluster i rad, hemma mot Bournemotuth och Watford, med 1-3 och 0-1. Norwich har tagit 90 poäng hittills och är 5 poäng före Watford med 3 matcher kvar att spela.

Man har gjort 66 mål än så länge (tredje bästa laget i den kategorin) och 25 av dom har den finske landslagsforwarden Teemu Pukki gjort. Jordan Hugill som spelade 39 matcher för QPR förra säsongen står noterad för 6 matcher från start och 22 inhopp. Han har bidragit med 4 mål.

Manager för Norwich är tysken Daniel Farke som har varit i klubben sedan slutet av säsongen 16/17. Den här säsongen har han i alla matcher utom en ställt upp 4-2-3-1. Christoph Zimmermann, Sam Byram, Ben Gibson och Lukas Rupp missar matchen pga skador och Dimitris Giannoulis är avstängd, sedan är det osäkert om Adam Idah och Michael McGovern kan spela.


Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen mötts 25 gånger och statistiken visar klar fördel för Norwich. QPR har vunnit 5, förlorat 14 och 6 matcher har slutat oavgjort. Matchen på Carrow Road i slutet av december slutade 1-1 efter 2 billiga straffar den sista kvarten. Bright Osayi-Samuel gjorde R´s mål och hade en jättechans att avgöra matchen på tilläggstid men missade öppet mål från 1,5 meter.

Matchen kommer att dömas av James Linington med avspark kl.16:00 och du kan se den med QPR+ Pass. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2021-04-23 18:32:02
Author

Fler artiklar om QPR