2023-04-19 20:45

QPR - Norwich

Inför QPR-Norwich

Inför QPR-Norwich

QPR fortsätter att kämpa för att hålla sig kvar i championship. På onsdagskvällen väntar hemmamatch mot formsvaga Norwich som har varit en besvikelse så här långt, men som bara har 3 poäng upp till play-off


QPR kunde inte följa upp insatsen i bortamatchen mot WBA utan förlorade med 3-0 hemma mot Coventry. Reading lyckades samtidigt spela 0-0 mot serieledarna Burnley så nu är det bara 1 poäng till nedflyttningsplatsen. 

Efter att R’s som vanligt släppt in ett mål under matchens första 10 minuter så fick vi ett par bra kvitteringschanser genom Ilias Chair i slutet av den första halvleken och Sam Field i början av andra men Ben Wilson visade varför han hållit flest nollor i serien med två fina räddningar. I stället kunde Coventry definitivt avgöra matchen genom två snabba omställningar strax före ordinarie matchtid var slut. 
Detta var den 11:e förlusten på hemmaplan den här säsongen och det är ett tangerat “rekord”. Nu har vi 2 hemmamatcher kvar så jag är rädd att rekordet kommer att slås. Jag har svårt att se att vi ska kunna rubba Norwich på onsdag och det känns som om de flesta av spelarna håller på att ge upp också. När Willock (som var en ligans bästa spelare när han kom igång med säsongen) byttes in joggade han runt till synes helt ointresserad och när han förlorade bollen före 2-0 målet brydde han sig inte om att ta hemjobbet. När våra nyckelspelare har den inställningen ser jag inget ljus i tunneln. Ainsworth tog dessutom ut Chair med 25 minuter kvar av matchen, när vi behövde mål för att komma i kapp, med förklaringen att det är ramadan och han fastar. Chair verkade själv förvånad så han var nog inte så sliten. 

Ainsworth var bekymrad över försvarsspelet: “Vi är för enkla att göra mål på och när vi släpper in ett mål blir vi alldeles för sköra. Då börjar vi titta oss omkring och slutar spela som ett lag. Jag tycker att vi gjorde det ok och är med i matchen fram till andra målet. Det är en stor besvikelse för där är försvaret vidöppet. Det är inte så att vi inte har jobbat med det på träningen. Det är ett mysterium varför vi inte kan göra som på träningen. Vi blir verkligen vidöppna och när andra målet kommer är matchen körd”

Om matchen mot Norwich säger han: ”Vi har fyra matcher som kommer att avgöra säsongen. Skador eller inte, dom som kommer ut på planen måste gräva djupt och ge allt, det är det som kommer att krävas. Chanserna vi har skapat har varit få och det har varit långt mellan dem. På andra sidan har vi inte gjort det tillräckligt svårt för motståndarna att såra oss. Vi måste bli tätare för jag vill bli kvar i den här serien och bygga för nästa säsong.  Norwich är kända för sitt spelsätt, de har en bra offensiv, några riktigt bra spelare. Vi ska säkerställa vilka deras hot är och vad vi ska se upp för men vi kan inte bara låta dom trycka på, vi måste gå framåt och hitta sätt att såra dem. Det handlar om oss och vår beslutsamhet”

Osman Kakay är borta för resten av säsongen, förmodligen Leon Balogun också. Sinclair Armstrong missar också Norwich medan Jake Clarke-Salter och Tim Iroegbunam förhoppningsvis är tillbaka i truppen igen

Motståndarna
Norwich har varit en besvikelse så här långt och även om det är teoretiskt möjligt att ta en av direktplatserna till PL får dom nog rikta in sig på att ta en play-off plats. In i oktober låg dom på andra plats men där började det ta emot och vid årsskiftet låg dom så långt ner som 11:e plats. Då fick managern Dean Smith sparken och laget leds sedan dess av tysk/amerikanen David Wagner. Det har inte hjälpt särskilt mycket. Bara 1 vinst och 6 poäng på de senaste 8 matcherna gör att man bara ligger på 10:e plats i tabellen men det är jämnt i tabellen, bara 6 poäng mellan Millwall på 5:e plats och Watford på 12:e. Norwich åkte på en riktig käftsmäll i den senaste omgången när man förlorade borta mot Middlesbrough med 5-1, så räkna med att dom kommer revanschsugna till Loftus Road.

4-2-3-1 verkar vara Wagners filosofi och den interna skytteligan toppas av amerikanen Josh Sargent som har gjort 12 mål. På skadelistan hittar vi lagkaptenen Grant Hanley, Marcelino Nunez, Kieran Dowell, Ben Gibson, Kenny McLean och Jonny Rowe.

Vi har haft riktigt svårt för Norwich under 2000-talet. På 25 spelade matcher har vi 5 vinster, 14 förluster och 6 oavgjorda. En av dessa oavgjorda matcher är mötet på Carrow Road i början av november som slutade 0-0

Matchens domare
För fjärde gången den här säsongen är det Keith Stroud som dömer, den här gången med Nigel Lugg och Lee Venamore som assisterande. Stroud har dömt 34 matcher den här säsongen och delat ut totalt 175 gula kort (det är drygt 5/match) och 4 gula. Avspark kl.20:45 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-04-18 18:43:34
Author

Fler artiklar om QPR