Kiyan Prince Foundation Stadium, 2023-08-16 20:45

QPR - Norwich

Inför QPR-Norwich

Inför QPR-Norwich

Sista paret ut i första omgången av Ligacupen

En vecka senare än övriga lag spelar QPR och Norwich om att få åka och möta Bristol City i nästa omgång av Ligacupen. Matchen senarelades en vecka med anledning av att klubben ville ge den nya gräsmattan på Loftus Road mer tid att växa till sig inför den långa säsongen.

I vanlig ordning när det gäller cupspel i de tidiga omgångarna så är det istort sett omöjligt att förutse några startelvor. Bägge lagen förväntas att vila ordinare spelare och ge speltid åt de killar som suttit på bänken eller på läktaren i de två inledande omgångarna av ligaspelet.

Flertalet QPR-fans har hoppats att få se Jack Colback i tvärrandigt för första gången, men då det framkommit via officiella hemsidan att Colback varit sjuk nyligen så kan det komma att dröja ytterligare innan han debuterar för klubben. Vidare meddelades det att Jimmy Dunnes axelskada håller honom ur spel ytterligare någon vecka. Chris Willock stod över helt mot Cardiff i lördags med en mindre skada och frågan är om man vågar riskera något där. Jake Clarke-Salter har börjat träna igen efter den skada han ådrog sig på försäsongslägret i Österrike för en månad sedan och här gäller eventuellt samma sak som med Willock.

Spelare som kan vara aktuella från start är målvakten Jordan Archer. Även denne har varit skadad en del under försäsongen, men har suttit på bänken i de två inledande ligamatcherna och även spelat en träningsmatch med det lag i klubben som på kort tid har gått från att heta U23, till B Team till att numera kallas Development Squad. Andra alternativ som känns tänkbara att ge Joe Gubbins speltid i mittförsvaret och detsamma på mittfältet för Stephen Duke-McKenna och Taylor Richards medan Charlie Kelman kan vara aktuell i anfallet. Vidare så känns Ziyad Larkeche som ett alternativ på vänsterbacken för att vila Kenneth Paal inför helgens möte med Ipswich.

Ungdomarna Alex Aoraha (född -03) och Rayan Kolli (född -05) fanns med på bänken mot Cardiff och kanske kan vara aktuella för matchtruppen igen tillsammans med mittbacken Trent Rendall. Aoraha är primärt en central mittfältare medan Kolli kan spela offensivt på kanterna eller i anfallet.

Vad Norwich kommer till spel med är med QPR-ögon sett ännu mer omöjligt att gissa sig till. I ligaspelet har David Wagners mannar börjat med fyra poäng på de två första matcherna. 2-1 hemma mot Hull i premiären - efter avgörande på en av de där många tilläggsminuterna som är fotbollens nya vardag - följdes upp med en holmgång borta mot Southampton som slutade 4-4 efter att hemmalaget kvitterat på straff med 90+7 på klockan.

Lottningen för nästa omgång gjordes redan förra veckan och vinnarna av onsdagens match ställs alltså mot Bristol City på bortaplan den 29 eller 30 augusti.

Domare i matchen, som startar klockan 20.45 blir James Linington och på linjerna har han till sin hjälp två killar vid namn Mark Stevens och Ian Cooper. Pga rättighetsskäl får klubbarna själva inte streama cupmatcherna så prenumeranter av QPR+ får nöja sig med radiokommentarer.

TV: Ur arkivet: Oavgjort mellan QPR och Burnley på Loftus Road
 

Simon Ståål2023-08-15 23:36:00

Fler artiklar om QPR