Kiyan Prince Foundation Stadium, 2020-12-12 16:00

QPR - Reading

Inför QPR-Reading
2000 pers får chansen att se QPR mot Reading på KPF Stadium på lördag

QPR bröt förlustraden genom att spela 1-1 borta mot Millwall i tisdags. Nu väntar hemmamatch där 2000 åskådare får komma in på läktarna på KPF Stadium för första gången sedan mitten av mars. Kan det hjälpa vårat lag att överraska mot topplaget Reading?

QPR bröt den 3 matcher långa förlustsviten genom att spela 1-1 borta mot Millwall. Mark Warburton gjorde två förändringar i laget jämfört med 2-0 förlusten mot Huddersfield. Osman Kakay gick in som högerback istället för Todd Kane och Dominic Ball fick börja istället för Chris Willock. Ball tog en mer defensiv roll och Tom Carroll flyttades upp i banan.

Efter en mållös första halvlek tog QPR greppet om matchen direkt efter paus. Efter fint kombinationsspels mellan Carroll och Ilias Chair sköt den senare ledningsmålet med ett snyggt distansskott 7 minuter in på halvleken. QPR hade flertalet chanser att avgöra matchen under de första 20 minuterna men lyckades inte gör något mer mål och då vet vi ju hur det brukar gå. I den 70:e minuten tog Millwall en snabb frispark på mittplan. Ett inlägg från högerkanten gick igenom hela försvaret och studsade ut till Jon Dadi Bødvarsson som kunde skjuta 1-1 via Kakays ben. Det är ju ganska typiskt att islänningen inte gjort ett enda mål på 20 klubb- och landslagsmatcher före i tisdags.

Efter 17 omgångar ligger QPR på 18:e plats med 18 poäng och har nu bara 6 poäng till nedflyttningsstrecket

Den senaste tiden har vi haft ett par matcher där vi har haft greppet om matchen men motståndarna har vänt genom att göra taktiska förändringar som Warburton inte har haft något svar på. Vidare så bytta han ut Carroll och Chair som var de som skapade något konstruktivt men behöll Dominic Ball som hade lyckats filma till sig ett gult kort. Att bara göra två byten av fem möjliga gör ju också att snacket om slitna spelare, trötta ben och tajt spelschema inte låter så trovärdigt. Jag önskar en uppryckning på managersidan asap.

Förutom långtidsskadade Luke Amos och Charlie Owens är det en del spelare som har mindre känningar och laget kommer inte att släppas förrän tätt inpå match.

England har ju lättat på publikrestriktionerna för elitidrott utomhus nu och 2000 åskådare kommer att ha möjligheten att se QPR live på KPF Stadium för första gången på 9 månader. Kan det hjälpa våra tvärrandiga favoriter till välbehövliga poäng mot topplaget Reading?

Motståndarna
Reading slutade på 14:e plats, just efter QPR, förra säsongen med 56 poäng. Den här säsongen hhar man tippats just utanför kvalplats, runt 8-10:e, men har så här långt överträffat de förväntningarna. Efter en oväntad förlust med 1-2 hemma mot Birmingham i den senaste omgången ligger dom efter 17 omgångar på 5:e plats med 30 poäng, bara 1 poäng från direktuppflyttning.

Reading är seriens tredje målfarligaste lag och har gjort 26 mål. Den interna skytteligan toppas av portugisen Lucas Joao som har gjort 11 mål hittills.

Manager är den 43-åriga serben Veljko Paunovic. Hans tidigare tränaruppdrag har varit i Serbiens ungdomslandslag (U18, U19 och U20) samt 4 år i Chicago Fire i MLS. Paunovic lär ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning men får klara sig utan mittfältarna John Swift, Andy Yiadom och Felipe Araruna och anfallaren George Puskas, som alla är skadade

Inbördes möten
Under 2000-talet har QPR mött Reading 26 gånger i seriesammanhang och det har blivit 7 vinster, 8 förluster, och 11 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen blev det 2-2 på KPF Stadium och Reading vann med matchens enda mål hemma på Madejski

Huvuddomare i matchen är Tony Harrington. Detta blir hans 13:e match den här säsongen och hittills har han delat ut 33 gula kort, ett rött kort och han dessutom blåst 4 straffsparkar. Han blåser igång matchen kl. 16:00 och du kan se den med QPR+ Pass