Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-04-10 16:00

QPR - Sheffield W

Inför: QPR- Sheffield W.
Charlie Austin blev avstängd efter matchen mot Nottingham och missar dom 3 kommande matcherna

Inför: QPR- Sheffield W.

QPR förlorade bortamatchen mot Nottingham och fick dessutom Charlie Austin avstängd. Nu väntar hemmamatch mot Sheffield W. som är i stort behov av poäng för att kunna ta sig över nedflyttningsstrecket

QPR avslutade som sagt påskhelgen med en förlust mot Nottingham Forest på City Ground. 3-1 blev slutresultatet efter att Lyndon Dykes nickat in R´s tröstmål med matchens sista touch. Vi ligger på 12.e plats i tabellen med 53 poäng på 39 matcher. Det är 13 poäng till play-off och 18 poäng till nedflyttningsstrecket.

Med Jordy de Wijs skadad valde Mark Warburton att låta Sam Field spela mittback och Dominic Ball fick spela centralt på mittfältet med Stefan Johansen. Field gjorde väl inga större misstag men hade behövts som mittfältare. Ball drällde med bollen och gav bort alldeles för många frisparkar.
Förhoppningsvis är de Wijs tillbaka i backlinjen, och Field på mittfältet, på lördag.

Ett bra inhopp på högerkanten av Albert Adomah som bl.a. slog inlägget till Dykes mål. Kanske läge att ge honom chansen från start? Intressant påpekande från vakna forumbesökare; varken Todd Kane eller Geoff Cameron fanns med på bänken trots att vi bara hade med 8 av 9 tillåtna ersättare. Skada, sjukdom eller en hint om dom börjar ha gjort sitt i klubben? Enligt Warburton berodde åtminstone Kanes frånvaro på magproblem. På vänsterkanten fortsätter Lee Wallace att visa fin form, hoppas att den håller i sig ett tag till då den naturliga ersättaren Niko Hämäläinen inte har övertygat när han har fått chansen

Ilias Chair och Chris Willock har funkat bra som understöd till Charlie Austin. Nu blev ju Charlie avstängd i 3 matcher efter en stämpling i matchen mot Forest som ingen av domarna såg, men FA agerade i efterhand. Då är frågan om vi fortsätter med en ensam forward och om det i så fall blir Dykes eller Bonne eller om dom får spela ihop och Chair eller Willock får börja på bänken. Jag gissar att det blir Dykes som forward och Chair och Willock i fria roller där bakom

Även om Joe Lumley höll nollan mot Coventry är Seny Dieng solklar etta på målvaktsposten. Han gjorde en tavla på Forests tredje mål men han gjorde också ett antal fina räddningar och såg till att förlusten inte blev ännu större.

Förutom avstängda Austin verkar det bara vara de långtidsskadade Luke Amos, Tom Carroll och Charlie Owens som inte är äe tillgängliga för spel.

Motståndarna
Sheffield W har haft en kaotisk säsong. Det hela började med att man fick ett poängavdrag för att man hade tagit upp försäljningen av hemmaarenan Hillsborough i redovisningen för säsongen 2017/18 trots att den i själva verket såldes först ett år senare. 12 poäng var det sagt från början men efter en överklagan skrevs straffet ner till 6 poäng. Managern Gary Monk fick sparken efter att det bara blivit 3 vinster på de 11 första matcherna. Han ersattes av Tony Pulis som i sin tur fick sparken efter att det bara blivit 7 poäng på de 10 matcher han fick som ansvarig och den 1:a mars blev Darren Moore klubbens tredje ordinarie manager under säsongen. Moore har i sin tur missat de två senaste matcherna pga Corona men verkar kunna vara med på bänken på lördag.

Kanske har man hittat någorlunda rätt ändå för det har iaf blivit 7 poäng på de 4 senaste matcherna och meriterande vinster mot Barnsley borta (med 1-2 just före uppehållet) och i måndags hela 5-0 hemma mot Cardiff. Pga poängavdraget ligger man ändå fortfarande under nedflyttningsstrecket med 35 poäng på 39 matcher, det är 6 poäng upp till Birmingham på ”rätt sida” om strecket. Moore verkar vilja spela 3-4-3. I marchen mot Cardiff saknades 7 spelare ur A-truppen pga skador, däribland tidigare QPR-spelaren Mass Luongo. Det är oklart hur många av dom som är spelbara på lördag.


Inbördes möten
Lagen har mötts 27 gånger i seriesammanhang under 2000-talet och statistiken är så jämn som den kan bli. Det har blivit 9 segrar var och 9 matcher har slutat oavgjort. Mötet på Hillsborough i början av oktober slutade 1-1 efter att Yoann Barbet gjort självmål strax efter pausen och Macauley Bonne nickade in kvitteringen i den 96:e minuten

Matchen döms av 31-åriga John Brooks från Leicestershire. Detta blir hans 23:e match i ”chippen” och hittills har han delat ut 77 gula och 4 röda kort. Han har också dömt 4 straffsparkar. Avspark kl. 16:00 och då Sky Sports har valt den här matchen som Tv-match streamas den inte av QPR+ utan vi svenskar får se den på Viaplay. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2021-04-09 19:24:47
Author

Fler artiklar om QPR