Kiyan Prince Foundation Stadium, 2023-02-14 20:45

QPR - Sunderland

Inför QPR-Sunderland

Inför QPR-Sunderland

Ett QPR med sargat sjävlförtoende och en växande skadelista är i akut behov av trepoängare för att vända trenden. Tisdagens motståndare har inte förlorat på bortaplan sedan i oktober.

QPRs svaga form fortsatte på lördagen då man föll hemma med 1-2 mot Millwall och laget som i mitten av oktober toppade tabellen under ett par omgångar ligger nu på sextonde plats i ligan. Enligt rapporterna var laginsatsen aningen bättre än i föregående matcher, men det räckte inte till poäng och den enda riktigta ljuspunkten var att nye anfallaren och debutanten Chris Martin gjorde mål kort efter sitt inhopp i den andra halvleken.

Att truppen är drabbad av flera skador hjälper inte heller. I fredags råkade backen Jake Clarke-Salter ut för ännu en skada då han på sista träningen inför matchen skadade vaden och därmed blir borta i några veckor. Sedan tidigare saknas Leon Balogun med någon skada som i flera veckor snart varit läkt. Under matchen drabbades unge anfallaren Sinclair Armstrong av kramp och linkade av. Han är troligen tillbaka i truppen mot Sunderland, men mer tveksamt är det med Chris Willock som bara hann spela ett par minuter av sitt inhopp innan han fick känning i lårets baksida och fick bytas ut. Enligt rapporter skall Willock ha testats under måndagen, men är tveksam till spel. Tyler Roberts har tränat sedan i fredags och manager Neil Critchley hoppas att Roberts nu är så pass redo att han kan ta en plats i matchtruppen.

Den tunna truppen gör att laget till stora delar känns klart på förhand. Försvaret lär inte ändras för mycket då Ethan Laird trots missen som ledde till ett baklängesmål senast är den klart bästa högerbacken som finnns tillhands. Vänsterbacken Kenneth Paal har så här långt gjort en godkänd debutsäsong och hade nog varit given även om det funnits andra vänsterfotade försvarare att tillgå. Rob Dickie och Jimmy Dunne är tillsammans med unge Joe Gubbins de enda tillgängliga mittbackarna och kommer därmed att starta igen.

På mitten finns hyfsat gott om alternativ, men på något vis är det alltid fel spelare som får chansen när det vankas match. Troligtvis har de presterat bra på träningarna i veckan, men att spela fotboll på helgen eller en vardagskväll förefaller inte vara vidare kul för tillfället.

Framåt lutar mycket åt att Martin får chansen från start istället för Armstrong. Armstrong såg visserligen pigg och taggad ut mot Millwall, men fick aldrig några heta lägen och drabbades alltså av kramp och byttes ut med tjugo minuter kvar att spela.

Klart är att oavsett vilka spelare som får förtoendet att starta matchen så är det dags att höja nivå och börja plocka poäng.

Gästande Sunderland har inte förlorat borta sedan QPR ledde ligan. 18 oktober föll man med 2-0 borta mot Blackburn. Därefter har man visserligen förlorat fyra matcher ligaspelet, men de har alla varit på hemmaplan. De sju matcher som spelats borta har slutat med fyra vinster och tre oavgjorda. Därtill så har man vunnit en cupmatch borta (Shrewsbury) och spelat en oavgjord (Fulham) innan man åkte ur i fjärde omgångens omspel på hemmaplan. Matchen mot Blackburn var också den senaste matchen där Sunderland inte gjorde mål och laget har nu gjort mål i 18 raka matcher i liga- och cupspel. I helgen vann laget hemma med 1-0 mot Reading och ligger inför veckans kvällsmatcher på sjunde plats i tabellen med 45 inspelade poäng på 30 matcher. Lagen närmast framför har 46 poäng och det är femman Millwall (29 matcher) och sexan Watford (30 matcher).

När lagen möttes i början av säsongen slutade det 2-2 efter att QPRs målvakt Seny Dieng nickade in 2-2 på tilläggstid och i anfallet därefter stod för ett jätteräddning med sekunder kvar att spela.

Tisdagens match börjar klockan 20.45 och visas på QPR+. Domare i matchen blir Christopher Kavanagh och denne kommer att ha Dan Cook och Daniel Robathan på linjerna medan Will Finnie kommer att hålla i tavlan för byten och tilläggstid i sin roll som fjärdedomare.

Simon Ståål2023-02-13 22:16:50

Fler artiklar om QPR