2020-01-05 15:00

QPR - Swansea

Inför QPR-Swansea
Cupavancemang hör inte till vanligheterna för QPR. Får vi se något jubel mot Swansea?

Inför QPR-Swansea

Den första helgen efter nyår är det som vanligt dags för den tredje omgången av FA-cupen och QPR ställs mot Swansea på hemmaplan.

”The Magic of the FA Cup” är ett uttryck som börjar bli mer och mer slitet för varje år och då fler och fler klubbar ser cupspel som något som stör ligaspelet så består magin numera mest i att försöka gissa sig fram till vilken reservbetonad elva som skall ställas på plan.
 
QPR

Efter en kämpig avslutning på 2019 så levererade QPR en nyårssmäll på Cardiff på Nyårsdagen och vann med 6-1. Till skillnad från tidigare matcher så var laget effektiva framför mål och redan efter en dryg timmes spel stod det 6-0.
 
Resultatet var så klart välbehövligt för lagets självförtroende och ligaplacering och även om det är cupmatch på söndagen så får vi hoppas att man kan bygga vidare och att det kan öka publiksiffran något.
 
Att gissa sig till en startelva är inte det lättaste, men nu borde det vara dags för Liam Kelly att göra comeback i målet efter skadan. Joe Lumley har visserligen spelat upp sig något sedan Kellys skada, men det tappade inlägget mot Hull kostade poäng och även om han bidrog till att döda matchen mot Cardiff med sin påpassliga framspelning till Bright Osayi-Samuels 3-0 mål så är det läge att ge Kelly chansen mot Swansea.
 
I övrigt kan vi räkna med att en del av de spelare som suttit på bänken eller hamnat utanför truppen på senare tid får speltid. Toni Leistner lämnade planen skadad senast och kan komma att vilas och röster har höjts för att ge Conor Masterson chansen i mittförsvaret och med Yoann Barbet fortsatt på skadelistan kanske detta är en möjlighet innan den potentiella utlåning som det pratats om.
 
Swansea

Swansea besöker QPR för andra gången denna säsongen. Laget vann ligamötet i augusti med 3-1 och managern Steve Cooper har fått en hyfsad start på sitt första tränarjobb på seniornivå. I början av oktober toppade laget tabellen, men en tuff period gjorde att man ett tag var nere och vände på elfte plats, men 1-0 hemma mot Charlton i torsdags tog upp laget på en kvalplats igen och man är en av många klubbar som är med och slåss om en plats i Premier League till hösten.
 
Cooper och Swansea får klara sig utan mittbacken Ben Wilmot. Wilmot är utlånad från Watford, som inte vill att han spelar i cupen för Swansea. De andra lånen, målvakten Freddie Woodman (Newcastle) och anfallaren Aldo Kalulu (Basel) är dock tillgängliga. Woodman är för tillfället förstavalet i mål, men det kan bli ett svenskt bidrag mellan stolparna i form av landslagsreserven Kristoffer Nordfeldt.
 
Vidare så är yttern Jordon Garrick skadad och mittbacken Mike van der Hoorn fick problem med en gammal knäskada mot Charlton och lär inte riskeras.
 
Swansea spelade alltså så sent som i torsdags kväll och inte heller de kommer att ställa upp med sin absolut starkaste elva i matchen.
 
Söndagens match börjar klockan 15 och ser ut att visas på betaltjänsten Eurosport Player. Cupmatcher får inte visas på QPR+ av sändningsrättsliga skäl så abonnenter av denna tjänst får nöja sig med radiosändningen.
 
Noterbart:
 
* Domare blir Stephen Martin med Nigel Lugg och Carl Fitch-Jackson som assisterande och
Lloyd Wood blir i sin roll som fjärdedomare den som kommer att få frågor i mängder av Warburton och Cooper varför det inte blev det domslut som de ville ha i just den och den situationen.
 
* Senast klubbarna möttes i FA-Cupen var i första omgången säsongen 2001/02. Då vann Swansea hemma med 4-0.
 
* QPR har blivit utslagna i tredje omgången av FA-cupen 49 gånger. Den enda klubben som åkt ur fler gånger är Plymouth med 50.
 
* Steve Cooper blir den sjunde tränaren på sju år som coachar Swansea i tredje omgången av cupen.

Simon Ståål2020-01-04 10:44:39

Fler artiklar om QPR