Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-01-25 20:45

QPR - Swansea

Inför QPR-Swansea
Albert Adomah och Yoann Barbet har haft framträdande roller i QPR de senaste veckorna. På tisdagen ställs laget mot Swansea och jagar då sin femte raka seger i ligaspelet.

Inför QPR-Swansea

QPR jagar femte raka segern när Swansea kommer på besök.

QPR har för tillfället det där flytet som krävs för att hänga med i toppen av en serie. Trots att laget inte presterat på topp de senaste matcherna så har man lyckats vinna matcherna och ligger för tillfället på fjärde plats i Championship. I lördags fick man med sig tre poäng från bortamatchen mot Coventry, trots att det var hemmalaget som dominerade stora delar av matchen och länge låg närmast segern. Mark Warburton sade efter matchen att så som den utvecklade sig hade han varit nöjd med en poäng.

Warburton har tillgång till samma spelare som mot Coventry och hoppas även att Stefan Johansen kan spela. Johansen ådrog sig en mindre skada på träning förra veckan och kunde inte spela i lördags. I övrigt förväntas inte några större förändringar i laget och det som det spekuleras mest i är att lördagens segerskytt Albert Adomah kan komma att vilas och att Moses Odubajo i så fall kommer på platsen på högerkanten.

Gästande Swansea bytte manager i somras och Russell Martins lag har haft en ganska tuff första halva på säsongen. I november började laget sedan att spela upp sig och låg ett tag på nionde plats. Då förlorade man tre matcher i rad och fick sedan flera matcher inställda på grund av Covid. Detta ledde till fyra veckor utan match och trots fyra poäng på de två senaste omgångarna ligger man just nu på sjuttonde plats. Man har dock två eller tre matcher mindre spelade än lagen närmast ovanför i tabellen och ett par bra resultat till kommer att flytta upp laget flera platser i tabellen.

Sommarens nyförvärv från PSV Eindhoven, Joël Piroe, har fått en bra start i klubben och har noterats för 10 mål på 16 matcher. Tvåa i den interna skytteligan är Jamie Paterson. Paterson anslöt från Bristol City i somras och har noterats för 6 mål så här långt.

Domare i matchen är Andy Davies. Han har dömt 15 matcher i Championship under säsongen och ytterligare 6 i League One, Two samt Ligacupen. Totalt har han haft det gula kortet framme 55 gånger, 42 av dessa i Championship, och det röda en gång - detta i Championship. Assisterande domare blir Rob Smith och George Byrne, medan James Linington agerar fjärdedomare.

Tisdagskvällens match börjar på standartiden för veckomatcher, 20.45. Den kommer inte att visas på QPR+ eftersom den TV-sänds. Aktuell kanal är Viasat Sport Extra och alternativet är stream via Viaplay. Den som har QPR+, men inte Viasat kan fortfarande följa matchen via QPR+ radiosändning.
 

Simon Ståål2022-01-24 23:05:44

Fler artiklar om QPR