2023-01-21 16:00

QPR - Swansea

Inför QPR-Swansea

Inför QPR-Swansea

Två lag som kämpar för att hålla kontakt med play-off strecket möts på Loftus Road på lördagen när QPR tar emot Swansea


QPR stod för en stark comeback som gav 1 poäng från bortamatchen mot Reading efter att matchen slutat 2-2. Efter 27 omgångar har vi tagit 37 poäng och ligger på 12:e plats i tabellen med 4 poäng upp till play-off och 11 poäng till nedflyttningsstrecket. 

Två mål av Jeff Hendrick gjorde att QPR hade ett tufft läge inför andra halvleken. Där blev Reading kanske lite passiva samtidigt som Rangers inte hade något att förlora. Men det dröjde ända till Neil Critchley bytte in Jamal Lowe istället för Chris Willock, ganska precis mitt i halvleken,. innan R’s spräckte nollan. Tyler Roberts fick bollen inne i straffområdet och placerade in den säkert. Roberts andra mål kom i den 80:e minuten efter kalabalik i straffområdet lyckades Joe Lumley reflexrädda ett skott från Ethan Laird innan Roberts kunde nicka in bollen i öppet mål. Det kändes viktigt att få se att det finns lite karaktär kvar i laget efter debaclet i cupen. Jamal Lowe spelade som sagt bara en knapp halvtimme men såg riktigt lovande ut och blev också framröstad som vår bäste spelare i matchen, det säger kanske en del om standarden på övriga också. 

Critchley sa att det är mycket press att spela ett nyförvärv från start men man tyckte att det var bättre att han fick börja på bänken då han inte hade så mycket matchvana. “Jag förstår att många vill se honom spela, jag också. Det är en bra spelare med erfarenhet av den här ligan men vi vill att han ska hålla och vara spelbar de sista 19 matcherna. Vi måste vara försiktiga med honom ett tag tills han klarar att spela 90 min varje vecka, då blir han en tillgång och kan göra skillnad för oss resten av säsongen”

Han var också relativt nöjd med matchen:”Vi gjorde inte särskilt mycket fel i första halvlek, men vi fattar fel beslut i bra lägen på den sista tredjedelen. Jag är mycket nöjd med andra halvlek. Då var vi beslutsamma och gjorde två mål och om något lag vara värda att vinna matchen var det vi”

Om matchen mot Swansea säger Critchley:”Deras prestation mot Watford visar vad dom har för kapacitet. Dom har några riktigt bra spelare och jag tror att dom, precis som vi, skulle vilja ha en jämnare nivå för att kunna utmana om topp placeringarna. Det kommer att bli en tuff match men spelar vi vårt spel kan vi ställa till problem för dom. Vi behöver förbättra vårt spel på hemmaplan och det skulle vara skönt om vi fick ta 3 poäng inför hemmapubliken”

På skadefronten har Leon Balogun besökt en specialist som gett grönt ljus för att trappa upp träningen, Luke Amos ska börja träna lätt nästa vecka och Stefan Johansen är tillbaka i full träning men tyvärr har han inte kunnat spela med B-laget som var planerat då vädret gjort att matcher har ställts in, inga nya skador har rapporterats.

Motståndarna
Swansea var uppe på play-off plats i slutet på oktober men har dalat i tabellen efter svaga resultat i november och december men kanske är formen på väg uppåt igen. På de 3 senaste matcherna har det blivit en uddamålsförlust mot serieledarna Burnley och vinster med klara 4-0 mot Watford och i den senaste omgången 3-1 borta mot Sunderland. Efter 27 omgångar ligger Swansea på 11:e plats i tabellen med 38 poäng. 

Dom spelade även omspel i FA-cupen i tisdags där det blev förlust med 2-1 efter förlängning mot Bristol City, trots att Swansea dominerade stora delar av matchen även om managern Russell Martin spelade en hel del bänkspelare. 

Martin varierar sin uppställning ganska mycket, vanligast är 3-4-2-1 eller 4-2-3-1. Holländaren Joel Piroe leder den interna skytteligan på 9 mål, men vi ska också se upp för Olivier Nitcham som har gjort 5 mål och 2 assist från sin position som mittfältare trots att han bara har spelat 10 matcher från start. Ryan Manning har också en bra säsong så här långt. Han har spelat 22 matcher från start, gjort 2 inhopp och står noterad för 3 mål, 4 assist och 4 gula kort. Liam Walsh är på väg tillbaka efter skada, i övrigt har Swansea full trupp.

Under 2000-talet har lagen mötts 21 ggr i seriesammanhang, QPR har vunnit 6, förlorat 8, och 7 matcher har slutat oavgjort. Mötet på Liberty Stadium i september vann Swansea med 1-0.  Vi har haft svårt att göra mål på Swansea, på de 10 senaste ligamatcherna har vi bara gjort 4 mål

Huvuddomare i matchen är John Busby från Oxfordshire med Andrew Dallison och Mark Pottage som assisterande. Busby gör sin andra säsong på den här nivån och har på de 18 matcher han dömt den här säsongen delat ut 71 gula och 1 rött kort. 

Avspark kl. 16:00 och du ser matchen med QPR+. Då är det också deadline för “Tävling 5” som vår ordförande sjösatte i det senaste medlems-mailet. Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-01-20 22:28:09
Author

Fler artiklar om QPR