2020-02-29 16:00

QPR - Birmingham

Inför QPR v Birmingham
Är Jordan Hugill och Rangers på väg att lyfta?

Inför QPR v Birmingham

QPR ser ut att ha hittat formen igen med 7 poäng på senaste 3 matcherna, med betydligt tätare försvar och spelare som åter hittar målet. På lördagen står ett kryssande Birmingham med 12 raka matcher utan förlust för motståndet, båda lagen parkerar i mitten av Championship-tabellen med 46 inspelade poäng på 35 matcher.

Queens Park Rangers är som vanligt vansinnigt oberäkneliga, formkurvan går ständigt upp och ner. Man inledde 2020 med 11 mål på årets två första matcher, men när man sen inte lyckades behålla en av klubbens två strikers (Nakhi Wells) och bara hade Jordan Hugill att spela på topp så slutade målen komma och klubben sjunk mot botten samtidigt som lagen därnere börjat få upp ångan.

Men efter 4 raka förluster och tre matcher utan mål framåt vaknade man till liv igen mot Stoke. Underläge med 0-2 vändes till seger 4-2. Segern gav tillbaka nödvändigt självförtroende till denunga truppen och följdes upp med två bra resultat med kryss borta mot Forest och en seger senast hemma mot Derby i veckan.

Det var en lite udda syn att se Wayne Rooney slå hörnor i Championship iklädd i Derby-tröja. Men den gamle storstjärnan kom till sist mest att bli hågkommen för sin indian-passning till Eze som kunde servera nyligen inhoppade Ilias Chair fram till det matchavgörande 2-1-målet en kvart från slutet.

En stor skillnad är till att försvaret börjat hålla tätt igen framför Liam Kelly är veteranen Angel Rangel återkomst efter en skadefylld säsong under de tre senaste matcherna. Även om Todd Kane ersatte Yohan Barbet i veckan, så känns det som Mark Warburton har hittat sin backlinje med Barbet, Grant Hall, Dominic Ball och Rangel.

Även formeringen på mittfältet har satt sig under de tre senaste matcherna med Geoff Cameron, Marc Pugh, Eze, Bright Osayi-Samuel och Ryan Manning. Och ensam på topp kommer vi så klart få se Jordan Hugill.

Med 10 poäng upp till Playoff och 9 ned till de hungriga vargarna under strecket så måste QPR fortsätta att sätta ihop en serie av bra resultat. Vart har vi på väg? Mot playoff, nedflyttningskamp eller återigen en säsongsavslutning i mittengeggan? Det som talar för Rangers är att Warburton har en helt friskt trupp till sitt förfogande och har lyxen (och viljan) att göra väldigt få ändringar i sina laguttagningar.

Come On You Rs!

Henrik Swende2020-02-28 23:42:53
Author

Fler artiklar om QPR