Volkswagen Arena, 2022-01-15 15:30

Wolfsburg - Hertha BSC

Inför QPR v Brentford
Heta känslor i Brentford i höstas. Clint Hill besvara gloporden från Griffin Parks tuffaste sektioner.

Inför QPR v Brentford

Queens Park Rangers säsong har varit dödsdömd efter ett januarifönster där man skickade iväg de flesta av sina profiler. Men med en stabilare formkurva och veckans fina 2-0-seger på topplaget Derby så börjar liket röra på sig. Kan man övervinna derby-spöket mot formsvaga Brentford på Loftus Road så kan man på allvar börja snegla uppåt i tabellen igen.

Derbyn har inte varit QPRs starta sida den senaste säsongerna. Man får gå tillbaka till hösten 2013 för att hitta en seger, därefter om man spelat 16 London-derbyn utan seger. Säsongen 2015/16 har varit rent bedrövlig med totalt 1-7 mot Fulham och två bleka bortamatcher mot Charlton och Brentford – alla tre grannarna är indragna i bottenstriden.

Under alla år som QPR-supporter levde jag under illusionen att det var mötena med QPRs ärkefiende Chelsea som var de hetaste West-London derbyna. Men efter att i höstats besökt intima Griffin Park i Brentford ändrade jag uppfattning. Stämningen runt och på arenan var det längde sedan man upplevde i England. Brentford hade mycket av den gamla supporterkulturen som är helt död i Fulham och Chelsea, man stöttade passionerat sitt lokala lag samtidigt som en imponerade mängd anti-QPR sånger levererades. När QPR ikonen Clint Hill klev av skadad häcklades han ordentligt när han gick Brentfords hårdaste supportrar, Hill svarade med en iskall blick och kysste QPR-crestet. Säsongens bild, i en säsongen där QPR verkar vara fast förankrat i Championships mittengägga.

QPR har varit väldigt ojämna över stora delar av säsongen, men sakta men säkert börja Jimmy Floyd Hasselbaink få ordning på sitt lag – även om ordentliga enskilda bottennapp verkar dyka upp med jämna intervaller. Förra helgens bedrövliga insats mot MK Dons (1-3) följdes upp med en riktigt bra match mot topplaget Derby. Sett över de senaste 10 matcherna ligger QPR 5:a i Championships formtabell medan lördagens motståndare Brentford ligger sist med 7 poäng och har 5 förlusten på 6 senaste matcherna.

I mål har Alex Smithies kommit in och dominerat från dag ett när han tog över handskarna från oönskade darrige förre landslagskeepern Robert Green i början av januari. Fansen älskar sin nye keeper och valde honom till månades spelare i februari och Smithes har hållit nollan de två senaste hemmamatcherna.

Senaste månaden Hasselbaink valt att vaska om ordentligt i sitt ganska darriga försvar. Paul Koncheskey som startat större delen av säsongen har fått sätta sig på bänken, mittbacken Nedum Onuoha har flytta ut till höger och högerbacken James Perch har bytt kant. Inlånade italienaren Gabriele Angella har kommit tillbaka som mittback. Med Grant Halls skada klev Clint Hill in från start i veckan och tog en plats i the Football Leagues team of the Week efter sin fina insats mot Derby. Hall är fortfarande inte tillgänglig för spel och uppställningen som nollade Derby lär få förnyat förtroende.

Junior Hoilett, Matt Phillips, Tjaronn Chery, Alejandro Faurlin och Karl Henry har alla haft djupa dalar under säsongen men nu verkar samtliga vara ordentligt på uppgående. Massimo Luongo är tillbaka från skada och kommer förmodligen ta Faurlins plats i mitten.

Mot Derby startade Sebastian Polter ensam på topp. Hasselbaink har vågat experiementerat lite med 4-4-2, men även om den ensamme Polter är ett tråkigare alternativ så har man vunnit de två senaste hemmamatcherna mot Birmingham och Derby med just den formationen.

COME ON YOU Rs, dags för en derbyseger!

Henrik Swende2016-03-12 08:08:01
Author

Fler artiklar om QPR