2016-10-28 20:45

QPR - Brentford

Inför QPR v Brentford
Säsongens bästa bild 2015/16: En skadad Clint Hill kliver av i matchen mot Brentford och bemöts med fräna glosor från Griffin Parks mest frispråkiga supportrar. Hill svarar med att kyssa QPR-skölden och bilden speglar väl de båda klubbarnas rivalitet.

Inför QPR v Brentford

Queens Park Rangers säsong letar fortfarande efter en identitet och precis som mellansäsongen 2015/16 saknas all for av kontinuitet – inte ens en regelrätt formsvacka kan man hålla i under en längre period. Det är därför svårt att gissa vilket QPR man får se på fredagskvällen när det är dags för en av säsongens höjdpunkter på Loftus Road: det heta West London-derbyt mot rivalen Brentford.

Bortsett för en period under fjolårssäsongen när Neil Warnock under en alltför kort tid återvände till QPR som rådgivare och sedan temporär manager så har försvarsspelet väldigt darrigt, ”School Boy Stuff” är en fras som om ofta används att BBC Londons kommentatorer för att beskriva nivå på Rangers defensiva arbete.
Ironiskt nog blir det inte så mycket sämre av backarna Jake Bidwell, Steven Caulker och Grant Hall befunnit sig på skadelistan på sistone. 19-årige finländaren Niko Hämäläinen har varit bäst av ersättarna, han var lysande i sin debut i derbysegern mot Fulham och belönades senast mot Wednesday med sin första liga match från start i QPR.

Förra helgen var Steven Caulker tillbaka och nu kan det bli Grant Halls tur att återvända till startelvan. Förhoppningsvis får Hämäläinen spela kvar och Nedum Onuha åter flyttas ut till högerbacken.

Jimmy Floyd Hasselbaink verkar fortfarande ha svårt att bestämma sig för vilket mittfält han ska satsa på. De båda nya polackerna Ariel Borysiuk och Pawel Wszolek har varit stundtals lysande, men verkar inte riktigt ha fått Hasselbainks förtroende än. Det är hög tid att de får starta tillsammans med Tjarron Chery och Massimo Loungo.

På topp har Hasselbaink till slut börjat spela två strikers från start, Conor Washington har slitit sig till en startplats medan Idriss Sylla varit het på sistone och fått mycket speltid men nog kommer får kliva tillbaka till förmån för Sebastian Polter.

För QPR-fans är den värsta London-rivalen utan tvekan Chelsea, men frågar du en Brentford-supporter samma fråga lär svaret nog bli QPR. För ett år sidan besökte jag Griffin Park och färdades 30 år tillbaka i och fick känna på en stämning som man växte upp med under Tipsextra-eran. Jag hade ingen aning om att det fanns så många anti-QPR sånger och stämningen på den lilla intima arena fantastisk. När de möttes i våras på Loftus Road vann QPR enkelt med 3-0 och under en säsong där man inte möter Chelsea så är det här det häftigaste derbyt för säsongen på the Loft.

COME ON YOU Rs! 

Henrik Swende2016-10-28 01:18:49
Author

Fler artiklar om QPR