2020-06-30 19:30

QPR - Fulham

Inför QPR v Fulham
Blir det svårt att uppbringa West London-derbykänslan mot Fulham?

Inför QPR v Fulham

Queens Park Rangers tuffar vidare mot säsong 2020/21. Efter två uddamålsförluster mot bottenlag i omstarten av the Championship så väntas det på tisdagen ett West London-derby mot Premier League-jagande Fulham på Loftus Road. Orkar man uppbringa tillräckligt energi utan publikstöd för att sätta käpparna i hjulet på lokalkonkurrenten?

Queens Park Rangers har sedan den senaste degraderingen från Premier League 2015 haft som affärsidé att vara försiktiga med sina pengar, svettas ut de böter och övriga ekonomiska belastningar man samlat på sig i försök att etablera klubben i högsta ligan. Man har helt enkelt försökt satsa exakt så mycket (eller lite…) som krävts för att hålla laget kvar i the Championship under de senaste 4 säsongerna.

Extra tydligt blev det vid starten av den nuvarande säsongen där man förra hösten valde att inte kontraktera någon anfallare alls inför 2019/20, utan bara lånade in Jordan Hugill (West Ham) och Nakhi Wells (Burnley). När Burnley i januari valde att istället sälja Wells till Bristol City ersatte QPR honom med… ingen alls. Så, från januari har QPR alltså levt på sina offensiva mittfältare och en ensam inlånad striker.

När pandemin bröt ut så hade dock QPR fått oväntat bra vind i seglet, mot alla odds hade man siktet inställ på play off med hjälp av en av ligans bästa formkurvor med 6 raka utan förlust innan uppehållet. Det börjande vattnas i munnen på supportrarna och när ligan sparkade igång igen så skulle man inleda mot två bottenlag: Barnsley och Charlton – vägen mot en återkomst till Wembley låg öppen!

Men under veckorna före omstarten började det bli mer och mer tydligt att QPRs mål för säsongen redan ansågs vara säkrat – man hade klarat kontraktet. Trots det tighta avslutande schemat med två matcher i veckan började man skeppa iväg vad som inte skulle vara en del i truppen nästa säsong. Man var inte beredda att ödsla en extra månadspeng på gamle lagkaptenen Grant Hall eller Marc Pugh. En tunn trupp blev ännu tunnare och det som supportrarna ville se som en spurt mot playoff så blir istället de sista återstående matcherna till en försäsongsträning inför 2020/21.

Istället för sex poäng mot bottenlagen Barnsley och Charlton så blev det två stycken 0-1-förluster. Första matchen efter omstarten mot Barnsley var en riktigt medioker insats från Rangers, det syntes att Barnsley slogs för sin överlevnad och att QPR väntade på nästa säsong. I lördagens derby mot Charlton såg det betydligt bättre ut, men anfallsspelet med en otaggad inlånad Hugill som undrar vilken nästa klubbadress blir hotade aldrig Charltons seger. Under de två matcherna efter omstarten har QPR under 180 minuters fotboll fått iväg tre (3) skott på mål…

Med en tunn trupp så går det inte att vaska runt för mycket från match till match, trots tight spelschema. Lineupen som sprang ut mot Charlton är nog det bästa vi har just nu, vilket innebär att Yoann Barbet och Conor Masterson bildar mittlås framför Liam Kelly i mål och Angel Rangel och Ryan Manning på kanterna.

Geoff Cameron var tillbaka på det defensiva mittfältet mot Charlton tillsammans med Dominic Ball och duon känns rätt stabil framför den kreativa trion Eberechi Eze, Ilias Chair och Bright Osayi-Samuel. Och på topp blir det som vanligt klubbens enda striker: Jordan Hugill.
 

Henrik Swende2020-06-29 19:45:00
Author

Fler artiklar om QPR