2020-07-18 16:00

QPR - Millwall

Inför QPR v Millwall
Ryan Manning kämpade och slet mot Luton

Inför QPR v Millwall

Queens Park Rangers tog sig samman i veckan mot Luton efter 5 förluster på de 6 spelade matcherna efter ligaomstarten, man kämpade sig till den poäng som krävdes för säkrat kontrakt via 1-1 på bortaplan. Nu återstår två betydelselösa matcher innan ett kort säsongsuppehåll, först ut den playoffjagande lokalkonkurrenten Millwall.

Millwall har till skillnad från QPR spurtat bra och har efter 3 uddamålssegrar på de 4 sista matcherna bara två poäng upp till sista playoff-platsen som Cardiff just nu håller. The Lions har inte nått Playoff till Premier League sedan 2001/02, där man inte varit sedan säsongen 1989/90. Det kan blir gott om London-lag i årets Premier League-playoff, det svider inte så lite hos tvärrandiga supportrar att se att de både andra West London-rivalerna Brentford och Fulham redan är (minst) klara för Playoff.

Rangers manager Mark Warburton ville se ett ”argt” QPR mot Luton efter en serie riktigt svaga insatser där 0-3 mot Sheffield W blev lågvattenmärket. ”Argt” var kanske inte rätt beskrivning, men efter att fått 0-1 på straff emot sig i halvtid mot Luton kämpade man bra och gjorde sin bästa halvlek efter omstarten när man fick den poäng man ville ha. Man förde spelet utan att för den skull skapa så många heta målchanser.

Joe Lumley var petat i ett halvår innan han åter fick chansen för fyra matcher sedan. Mot Luton stod han för ett par härliga räddningar och lär nog få stå även den sista två matcherna. Skadeförföljda Rangel Angel råkade tidigt ut för en allvarlig hälskada, en skada som kräver operation i nästa vecka och en frånvaro på minst ett halvår. Conor Masterson ersatte och man får utgå från att han startar tillsammans Ryan Manning, Yoann Barbet och Osman Kakay. 22-årige Kakay, som kom till klubben som 8-åring, flyttades upp till A-laget 2015/16 men har haft svårt att sig in i startelvan. Inför omstarten hade han bara fått start 6 ligamatcher, men nu har han startat de senaste 4 och det finns nu ingen anledning till att peta honom när QPR bara har att stoppa Millwall från Playoff som största morot.

På det defensiva mittfältet stod Dominic Ball för sitt första mål för QPR när han tryckte in Bright Osayi-Samuels läckra framspelning. Bredvid honom startar nog Geoff Cameron framför den kreativa trion Osayi-Samuel, Illias Chair och Ebenzser Eze som äntligen gick att känna igen mot Luton.  Chair hade för ovanlighets skull en anfallsposition mot Luton med Luke Amos som gästspelare på mitten.

Ensam på topp mot Millwall kan det mycket väl bli så att Aramide Oteh gör sin femte ligastart för QPR, lika bra att testa lite nytt nu när det inte är mycket att förlora för Rangers. Det har ofta sett ut som Queens Park Rangers spelare redan tagit semester, redan i maj – men nu kan man göra det på riktigt med ett kontrakt för the Championship 2020/21 i handen.

Henrik Swende2020-07-17 15:59:21
Author

Fler artiklar om QPR