2016-11-19 16:00

QPR - Norwich

Inför QPR v Norwich
Ollie börjar sin andra sejour i QPR på lördagen mot Norwich.

Inför QPR v Norwich

Under landslagsuppehållet har Jimmy Floyd Hasselbaink lämnat över stafettpinnen till Ian Holloway. ”Ollie”, med fem år som spelare och fem år som manager har på kort tid blåst liv och energi i en klubb som till synes var mot ännu en slentrianmässig mellansäsong. Det har gått 20 månader sedan Holloway gjorde sin sista match som Millwallmanager mot Norwich, Norwich blir Ians första motståndare under sin andra sejour som manager för Queens Park Rangers.

Vill man ha in en manager som andas, lever och blöder QPR finns det inget bättre val än Ian Holloway. Som supporter är det inte svårt att omedelbart blir förälskad (igen) i den frispråkiga Holloway som alltid pratar direkt från sitt stora hjärta om sin kärlek till klubben och förhoppningsvis smittar passionen av sig på spelarna.

Klubben mår bättre nu än när Holloway var i W12 senast för 11 år sedan, transferbudgeten är inte lika generös som för ett par säsonger sedan men det gör inte Ollie det minsta. Hans första drag har varit att ta in Martin Bircham som first team coach. Bircham var en av nycklarna i lagbygget under Holloways första sejour (2001-2006) och var Ollies assistant manager senast i Millwall.

Som alltid när en ny manager tar över är det svårt att gissa sig hur startelvan kommer se ut. På lite sikt kommer Holloway ta in spelare som visar att det bryr sig. Just passionen har till och från saknats i QPR senaste 5 säsongerna, det finns en del talang i dagens trupp men när det går emot så saknas krigarmentalitet och det är något som Ian kommer jobba hårt med.

Alex Smithies kommer fortsätta var första valet i målet, Smithies har förmodligen varit säsongens bästa spelare så här långt men gjorde ett ovanligt misstag vid Nottingham Forest mål senast (1-1). I backlinjen finns det en hel del att göra, spelare som Steven Caulker och James Perch måste nog lyfta sig i kragen om det ska få speltid under Holloway. För matchen mot Norwich är Caulker återigen skadad, kanske testar Holloway John Lynch och Grant Hall i mitten, Nedum Onuoha på högerkanten och kanske chansar med unge Niko Hämäläinen framför Jack Robinson på vänsterkanten.

I mitten är Karl Henry avstängd efter ett rött kort mot Forest, men annars är det nog en spelare som Holloway kommer ge stort ansvar. Massimo Luongo kommer tillbaka till från skada och startar i mitten med Jordan Cousins. Tjaronn Chery och  Pawel Wszolek får förmodligen ta över kanterna.

Holloway har redan klagat lite på det finns det för många nummer tio i klubben, och det har han nog en poäng i. Sebastian Polter, Idrissa Sylla och Conor Washington har roterat på topp och nu är även Yeni Ngbakoto tillgäng för spel. Slitvargen Washington har inte fått ut sitt max under Jimmy Floyd Hasselbaink, men hans spelstil kommer tilltala Holloway. Sylla har en bra formkurva och gett en del poäng sent i matcherna och det kan tala för att han får starta mot Norwich.

Henrik Swende2016-11-19 04:39:33
Author

Fler artiklar om QPR