2016-08-20 16:00

QPR - Preston

Inför QPR v Preston North End
En vanlig syn 2016/17: Tjaronn Chery sätter en rökare från straffpunkten. Blir det fler straffar mot PNE?

Efter en resultatmässigt bra inledning med mycket stabilt försvarsspel blev det ett totalt haveri borta mot Barnsley veckan i en svängig match (2-3). När väl säsongens första insläppta mål släpptes in rasade allt och Jimmy Floyd Hasselbaink får snabbt ta fram skolböckerna igen. Lyckas man täppa till läckorna till lördagsmatchen mot Preston?

Queens Park Rangers brukar ha ganska lätt för Preston, även om de tre senaste mötena slutat oavgjort. Preston har dessutom inlett säsongen svagt med tre raka uddamålsförluster och är tillsammans med Blackburn de enda laget som inte tagit poäng 2016/17.

De tre segrarna som QPR inlett säsongen med mot Leeds, Swindon och Cardiff kanske inte ger en korrekt bild av hur bra Queens Park Rangers är säsongen 2016/17, men den ordinarie försvarslinje som höll nollan de två första ligamatcherna imponerade stort. Men mot Barnsley i onsdags gick det fel från början med ett billigt insläppt hörnmål redan i fjärde minuten.  Efter det hämtade man sig aldrig riktigt i försvaret och det var darrigt matchen igenom och det kunde bli väldigt många fler än bara tre insläppta mål.

Offensivt såg det ut som vanligt, man skapade lite chanser även om skärpan inte riktigt finns där tidigt och det finns en hel del att jobba på. Och, precis som i de två första ligamatcherna så gjorde man mål på straff, två gånger om till på köpet. I andra halvlek vände man underläget till ledning genom två straffmål från Tjarnonn Chery och Sebastian Polter.

Men, med ett icke existerande försvarsspel och med ett riktigt hungrigt Barnsley så lyckades hemmalaget forcera i slutet och snodde med sig alla tre poängen. Som lök på laxen drog mittbacken Grant Hall på sig en utvisning i matchens sista minut och är avstängd mot Preston.

Opassande nog kommer inte heller nye mittbacken John Lynch från Huddersfield till spel pga skada. Lösningen blir att James Perch får hoppa in på högerbacken och Nedum Onouha kliver in till sin mera naturliga mittbacksplats bredvid Steven Caulker och vänsterbacken Jake Bidwell.

På mittfältet fick franska nyförvärvet Yeni N'gbakoto debutera från start i ligan pga Ben Gladwins skada. Gladwin är fortfarande tveksam till spel så Yeni, som har en bit kvar till 100%-matchform får nytt förtroende. Efter att inlett på bänken i säsongspremiär har nye Jordan Cousins startat de tre nästföljande matcherna och Jimmy Floyd Hasselbaink verkar gilla sin innermittfältstrio med Cousins, Karl Henry och Massimo Loungo samt Tjaronn Chery Chery som tillsammans med ett par andra spelare toppar skytteligan i the Championship med tre mål, ett straffmål i varje omgång.

Av någon anledning fick Sebastian Polter ta Queens Park Rangers fjärde straff för säsongen, men resultatet blev det samma. Strikerkollegan Conor Washington har inte gjort bort sig, men har bara fått hoppa in i 89:e minuten två gånger om i ligan och får nog vänta tills tisdagens cupmatch mot Rochdale på att få starta.