2023-11-28 20:45

QPR - Stoke

Inför QPR v Stoke

Inför QPR v Stoke

Marti Cifuentes står tre matcher in i sen sejour i Queens Park Rangers fortfarande segerlös, även om gapet upp till Huddersfield på rätt sida nedflyttningsstrecket håller sig konstant på 6 poäng som börjar det bli hög tid för den första segern. Det är ett ypperligt tillfälle att ta den på tisdagskvällen mot Stoke hemma på Loftus Road, ett Stoke som inte gjort mål på tre matcher och i helgen förlorade hemma med 0-3 mot Blackburn.

Även om Cifuentes är segerlös så har hans fotboll från sekund ett varit betydligt med positiv än den dödgrävrarfotboll som klubbikonen Garath Ainsworth levererade när han lämnade klubben med 6 raka förluster och brutala 3-14. Cifuentes har 2 poäng och 1-2 på sina 3 matcher, försvarspelet har stabiliserats från den totalta hönsgården och i spanjorens anfallsfotboll så har inläggen så saktelika hittat rätt adress och målchanserna blir fler och fler.

Martis stora problem är att QPR helt saknar en striker som hittar målet. Lyndon Dykes och Sinclair Armstrong står 17 omångar in på säsongen på ett mål var, bäste målskytten är wingbacken Kenneth Paal med tre fullträffar. Senast borta mot Norwich spelade man fint och tryggt i stora delar av matchen, och man börjar redan se konturerna av Martis possesionfotboll från Hammarby, men hemmlaget var helt enkelt mer kliniska i sina avslut.

Försvaret framför rutinerade Asmir Begovich med Osman Kakay, Jimmy Dunne, Steve Cook och Kenneth Paal ser stabilt ut. Reggie Cannon kommer ta en plats i truppen efter att missat två mathcer pga skada och det är inte helt omöjligt att han får starta istället för Kakay. På mittfältet fick Jack Colback och Sam Field oväntat nog sällskap av Elijah Dixon-Bonner som gjorde sin andra start för QPR, båda under Marti, när spanjoren återigen valde att bänka Andre Dozzel. Återstår att se om Cifuentes byter tillbaka med tanke på det tighta matchandet.

Framåt ser Ilias Chair ut att trivas betydligt bättre under Cifuentes mera anfallsglada fotboll, medan kollegorna Lyndon Dykes och Chris Willock forfarande letar efter formen. Kanske är det dags att Sinclair Armstrong och Charlie Kelman får en start?

Come On You Rs!

Ur arkivet: QPR och Burnley
 

Henrik Swende2023-11-27 23:03:00
Author

Fler artiklar om QPR