Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-10-26 20:45

QPR - Sunderland

Inför QPR v Sunderland (Ligacup)
Det roteras kraftigt med Rangers spelare i cuperna, men Barbet och Dickie missar sällan en minut.

Inför QPR v Sunderland (Ligacup)

QPR ska försöka skaka av sig helgens snöpliga bortaförlust mot Peterborough genom att för första gången sedan 1988/89 ta sig till ligacupens kvartsfinal. Man lyckades få Sunderland, det lägst rankade laget av 15 möjliga motståndarna, när lottningen gjordes efter att man slagit ut Everton på straffar i tredje omgången. Kan man skapa historia på Loftus Road på tisdag?

Bara att ta sig till den fjärde omgången av ligacupen är en stor bedrift för det kroniskt svaga cup-laget QPR. Endast en enda gång på 26 år har man lyckats med det, 2008/09 blev Manchester United för svåra på Old Trafford efter ett sent straffmål i regnet av Carlos Tevez.  

Efter en lysande säsongsinledning har det nu börjat gå lite tyngre för Mark Warburtons lagbygge, som efter 5 förluster på de 8 senaste ligamatcherna nu hamnat utanför playoff-platserna i the Championship. Inför 4000 tillresta QPR-supportrar på London Road i Peterborough, ett av klubbens största bortaföljen senaste åren, så gjorde Rangers en ganska blek insats mot nykomlingen Posh.  

Ilias Chair inledde målskyttet med att göra sitt femte mål på lika många matcher en bit in i andra halvek, men Posh kvitterade omgående och när QPR gick för tre poäng mot det förmodade bottenlaget så rullade hemmalagets Siriki Dembele snöpligt in segermålet på övertid. 

Motståndarna Sunderland är det enda kvarvarande laget i Ligacupen som inte tillhör Premier League eller Championship och förre QPR-mangern Harry Redknapp hade som sagt det goda omdömet att dra fram laget kända från Netflix som Rangers nästa hinder mot Wembley i lottningen. Den forna storklubben gör nu sin  fjärde raka säsong i League One. Den här säsongen ser allt än så länge ljust ut, man har vunnit 9 av 13 ligamatcher och ligger 2 poäng efter serieledande Plymouth som dock har 2 matcher mer spelade.  
Mark Warburton brukar rotera ungefär halva startelvan i ligacupmatcherna, men frågan är om inte det börjar bli dags att ställa upp med ett lite mera ordinarie manskap nu när historiens vingslag hörs, även om det är match mot Nottingham Forest redan på fredag igen. 

I de två inledande omgångarna fick Jake Archer, nyförvärvet från Middlesborough, chansen mellan stolparna och gjorde det bra om Leyton Orient och Oxford. Mot Everton var han dock skadad, men satt på bänken mot Peterborough och får säkert chansen igen mot Sunderland.  

I backlinjen har inte Rob Dickie missat en enda match och Yoann Barbet har bara missat cup-matchen mot Oxford, så båda två lär återfinnas mot Sunderland. Efter den tunga derbyförlusten mot Fulham (1-4) så har holländaren Jordy de Wijs fått nöta bänk i två raka matcher till förmån för irländaren Jimmy Dunne. Med 3 matcher på 6 dagar kan det vara läge att Dunne får vila lite. 

På mittfälten får nog kan man tänka sig att Dominic Ball och Albert Adomah efter två raka starter får vila och att Mark Warburton sätter in Luke Amos och Chris Willock och att Warburton behåller Stefan Johansen, Illias Chair och Sam McCallum.  

På topp får nog formstarke Lyndon Dykes en start igen, medan de äldre anfallarna Charlie Austin och Andre Gray byter plats och Gray får sin fjärde start sedan han kom till klubben från Watford i slutet av augusti. 

 

Henrik Swende2021-10-25 18:20:47
Author

Fler artiklar om QPR