-

Inför QPR v Sunderland (ligacupen)
QPR och Sunderland får äntligen glömma ligaspelet för lite cupspel

Inför QPR v Sunderland (ligacupen)

Vi är inte ens oktober, men redan kan man nog börja stämpla QPRs säsong ännu en mellansäsong. Det är för mycket kvalitet i laget för en degradering, men man saknar vinnarmentaliteten för att kunna utmana om en playoffplats en tuff liga som the Championship. Då kommer plötsligt den annars så nedprioriterade ligacupen som en välkommen krydda, kan QPR skicka ut Sunderland på väg mot fjärde rundan?

Med ännu fler ”stjärnor” sålda och bortskickade under sommaren så kände det redan på förhand som en återuppbyggnadsäsong utan några större ambitioner. Men efter en fin premiär mot ett svagt Leeds följdes upp ytterligare ett par fina resultat tändes hoppet om en fin säsong, men sen kom kraschlandningarna mot nykomlingarna Preston och Barnsley och förra veckan den ultimata förnedringen när Newcastle vann med tennissiffrorna 0-6 på Loftus Road.

Det finns talang i truppen, men precis som i fjol saknas ett organiserat försvarsspel och vinnarskallar, spelare visar vägen när spelet hackar, som inte accepterar att medspelarna inte gör sitt när resultatet rinner iväg med några mål. Kort sagt, det saknas en Joey Barton, Clint Hill eller Shaun Derry i säsongens trupp eller en Neil Warnock på bänken.

Nu börjar också de första kritiska rösterna mot Jimmy Floyd Hasselbaink höjas. Försvarsspelet är precis som förra säsongen under all kritik och framåt dröjde det 7 ½ liga matcher innan första spelmålet kom framåt.

Onsdagens motståndare Sunderland har det också tufft. En poäng på fem Premier League-matcher och säsongens enda seger kom i förra omgången när League One-bottenlaget Shrewsbury besegrades med ett sent mål.

Spelschemat är inne i tight period med två matcher i veckan så frågan är om Hasslebaink väljer att rotera in de gamla vanliga cupspelarna. I mål blir det säkert Matt Ingram igen, som inte är långt efter det självklara förstavalet Alex Smithies.
Steven Caulker och Nedum Onuoha skulle må bra av att vila och John Lynch och James Perch är i dagsläget inte några försämringar. Grant Hall och Jake Bidwell får nytt förtroende.

På mittfältet kan nog Tjaronn Chery, Massimo Luongo och Jordan Cousins få villa. Ariel Borysiuk och Karl Henry lgger bra till för att starta på innermittfältet Olamide Shodipo och Nasser El Khayati tar varsin kant. 

Senast mot Huddersfield var det nattsvart i 75 minuter. Sedan kan nyförvärvet, fransmannen Idrissa Sylla in och bara minuter senare gjorde han sitt första mål för QPR. Med allt att vinna slänger nog Hasselbaink in två strikers, i så fall in Sebastian Polter bredvid Sylla. 

Come on you Rs, mot Wembley!
 

Henrik Swende2016-09-21 00:34:54
Author

Fler artiklar om QPR