Kiyan Prince Foundation Stadium, 2020-11-21 16:00

QPR - Watford

Inför: QPR-Watford
Jag hade tagit ut Ilias Chair i startelvan mot Watford. Frågan är om Mark Warburton gör det...

Landslagsuppehållet är över för den här gången och ligaspelet tar vid igen. QPR har en tuff period framför sig då 6 av de kommande 8 matcherna spelas mot lag som just nu ligger på den övre halvan av tabellen. Först ut är tabelltvåan Watford som gästar KPF Stadium på lördag

QPR förlorade den senaste matchen på bortaplan mot Blackburn med 3-1. Efter 11 omgångar ligger R´s på 18:e plats med 13 poäng i den mycket jämna tabellen. Det är 5 poäng till nedflyttningsstrecket och 6 poäng till kvalstrecket.

Blackburn var det klart bästa laget i första halvleken och hade vi inte haft Seny Dieng mellan stolparna hade nog ett par chanser resulterat i mål. Warburton bytte in Chris Willock och Osman Kakay till starten av andra halvlek istället för Albert Adomah och Dominic Ball, och flyttade fram Todd Kane ett snäpp i banan. Jag tycker att spelet blev bättre i andra halvleken.

Todd Kane hade ett bra läge att göra matchens första mål men träffade utsidan av stolpen. 1-0 kom ca 5 minuter in på halvleken via ett inlägg mot bortre stolpen, tillbaka-nick och lyftning över en chanslös Dieng. R´s hade sedan en bra period och i samband med en hörna blev det rörigt i Blackburns straffområde och målvakten fällde Rob Dickie med straff som följd. Lyndon Dykes satte sin tredje straff på lika många försök och utjämnade matchen. R´s fortsatte styra matchen och Chris Willock tvingade fram en fin räddning på ett distansskott. Med kvarten kvar kom en snabb omställning från hemmalaget där skyttekungen Adam Armstrong kunde rulla bollen förbi Dieng. Samma gubbe gjorde också 3-1 på tilläggstid efter att R´s haft ett par hyfsade kvitteringschanser.

Med lite flyt hade vi kunnat sno med oss en pinne iaf, men Blackburn var mer värda segern, inte minst med tanke på hur första halvlek såg ut.

Nu börjar en ny, tuff period med 2 matcher i veckan och 6 av de 8 kommande matcherna är mot lag som just nu ligger på den övre halvan av tabellen. Förutom långtidsskadade Luke Amos ska alla spelare vara tillgängliga vilket naturligtvis är glädjande då man kommer att behöva rotera en del bland spelarna med så tätt mellan matcherna.

Sammanfattning av landslagsuppehållet
Lyndon Dykes har ju varit i väg på landslagsspel med Skottland och var rejält sliten efter förra svängen men då hade han spelat alla tre matcherna under samlingen, den här gången var han avstängd i Nations League-matchen mot Slovakien i söndags så han har ”bara” spelat 2 matcher och blev dessutom utbytt efter 60 minuter i onsdags så han borde ha lite krut kvar i benen.

Niko Hämäläinen spelade hela träningsmatchen där Finland förra onsdagen överraskande vann mot Frankrike med 2-0. Han var bänkad hela matchen i Nations League mot Bulgarien i söndags (som Finland vann med 2-1) och fick hoppa in sista halvtimmen i matchen mot Wales i onsdags (Wales vann med 3-1)

Osman Kakay har spelat dubbla matcher för Sierra Leone mot Nigeria i kvalet till African Cup of Nations (som slutade 4-4 och 0-0) och är väl den som borde vara mest jet-laggad. Jag har inte hittat någon info om Macaulay Bonne har representerat Zimbabwe. Conor Masterson var kapten för Irlands U21-landslag i EM-kvalet mot Luxemburg. Irland vann med 2-1 men lyckades inte kvala in till slutspelet

Jag hoppas att killarna ska vara redo för match igen på lördag så mitt förslag till startelva mot Watford blir (4-2-3-1): Målvakt Seny Dieng, fyrbackslinje: Niko Hämäläinen, Yoann Barbet, Rob Dickie och Todd Kane. Defensiva mittfältareGeoff Cameron och Tom Carroll, offensiva mittfältare: Ilias Chair, Chris Willock och Bright Osayi-Samuel, forward: Lyndon Dykes

Motståndarna
Watford är nya i serien efter att ha åkt ur PL förra säsongen. Man låg på rätt sida om strecket med 3 matcher kvar men förlorade alla 3 och hamnade på 19:e plats, 1 poäng efter Aston Villa som blev laget som klarade sig kvar i den stenhårda bottenstriden.

Trots degraderingen har man fått behålla en stark stomme från fjolårets trupp med t.ex. målvakten Ben Foster, försvararna Craig Cathcart och Christian Kabasele, mittfältaren Nathaniel Chalobah och forwarden Ismaila Sarr.

Med tanke på den starka trupp som managern Vladimir Ivic har till sitt förfogande ska man naturligtvis vara med och slåss om en av direktplatserna till PL och så här långt har man motsvarat förväntningarna. Efter den senaste omgången där det blev seger hemma mot Coventry med 3-2 ligger man på andra plats i tabellen med 21 poäng, 1 poäng efter ledande Reading.

Ivic spelar 3-5-2 och ute på vänsterkanten kommer vi, om inget oförutsett inträffar, att få se svensken Ken Sema som hittills spelat 929 minuter vilket är mest av utespelarna.

Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen mötts 16 gånger i seriesammanhang. QPR har vunnit 5, förlorat 7 och 4 har slutat oavgjort. Senast lagen spelade i samma division var säsongen 13/14, då blev det mållöst på Vicarage Road och 2-1 till QPR hemma på Loftus Road

Matchens domare
Matchen döms av Michael Salisbury från Lancashire. Han har dömt 7 matcher den här säsongen och delat ut 10 gula och 2 röda kort. Avspark kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+ Pass. Come on U R´s!