Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-01-15 16:00

QPR - WBA

Inför: QPR- West Bromwich
David Marshall, på bilden i Hulls tröja, debuterar för QPR med #25 på ryggen

David Marshall väntas göra debut för QPR som har chansen att gå upp till 4:e plats i tabellen när man spelar hemma på KPF Stadium mot West Bromwich Albion

QPR lyckades krångla sig vidare i FA-cupen efter vinst på straffar mot Rotherham och har därmed spelat 3 matcher i rad utan förlust. Tyvärr verkar våra forwards vara inne i en tung period; Charlie Austin, Andre Gray och Lyndon Dykes missade alla 3 flertalet bra chanser att göra mål under ordinarie tid innan Dykes till slut nickade in kvitteringen i slutet av förlängningen. Med Ilias Chair på afrikanska mästerskapen vilar ett tungt ansvar offensivt på Chris Willock och han har gjort det bra i matcherna mot Bristol C och Birmingham. Han fick välbehövlig vila i cupen där han ersattes av George Thomas.

Thomas gjorde en bra första halvlek mot Rotherham även om han missade ett gyllene läge att göra mål, men försvann spelmässigt i andra innan han byttes ut. Klubben hoppas kunna förstärka på den positionen under januari och i så fall är det nog tack och hej för Thomas. En mittback ska också in då Jordy De Wijs tyvärr verkar vara precis så skadebenägen som Hull-fansen hintade om vid övergången. Steve Cook var i stort sett klar när Nottingham erbjöd ett bättre alternativ så jakten går vidare. Det känns inte som någon behöver panik-värvas för Jimmy Dunne har verkligen hållit hög klass, men samtidigt är det omöjlgt att låta Dunne, Barbet och Dickie spela non-stop så jag tycker absolut att vi behöver förstärka på den positionen också

Nu är det ligaspel igen och inför helgens matcher ligger R’s på 5:e plats i tabellen med 41 poäng på 24 matcher, bara 1 poäng efter lördagens motståndare WBA. Vid vinst går vi alltså upp på 4:e plats och befäster play-off platsen, vid förlust kan vi halka ner till 7:e.

Till officiella hemsida säger Mark Warburton att man står inför en härlig utmaning mot ett lag som har haft några tuffa veckor bakom sig och säkerligen vill få det att vända, och det är bara att se vilka spelare och kvaliteer dom har för att förstå att det blir en svår match. Men det är såna här matcher man vill spela. Betydelsefulla matcher med mycket folk på läktarna och en härlig atmosfär.

Seny Dieng, Osman Kakay och Ilias Chair spelar Afrikanska mästerskapen,Jordan Archer, Sam McCallum och Jordy De Wijs är skadade. De Wijs har börjat träna med laget men är inte redo för match, McCallum är ännu en bit längre bort från comeback. Chris Willock är tillbaka och David Marshall kommer att debutera för QPR med tröja nr 25. QPR kommer dessutom att spela i specialdesignade Cambridge- och Oxford-blå tröjor för att uppmärksamma att klubben fyller 140 år i år

West Bromwich har varit något av en besvikelse så här långt eller så är det jag som har för höga förväntningar på Valerien Ismaels manskap, men ska man vara med och slåss om direktplatserna till PL håller det nog inte att förlora mot bottenlag som Derby och Swansea. I den senaste ligamatchen blev det bara 1-1 hemma mot ett annat bottenlag, Cardiff, i en match där WBA dessutom fick målvakten Sam Johnstone och mittfältaren Alex Mowatt utvisade och avstängda i 3 matcher..Dom har iaf samlat ihop 42 poäng på 25 matcher och ligger 4:a i en haltande tabell med 6 poäng upp till direkt uppflyttning

I lördags blev dom utslagna ur FA-cupen av Brighton som lyckades vända matchen och vinna med 1-2 efter förlängning. I den matchen drog mittbacken Cedric Kipre på sig två röda kort inom loppet av 2 minuter så också han är avstängd på lördag. WBA verkar överlag ha det svårt med disciplinen och har dragit på sig 6 röda kort på de senaste 12 matcherna

Ismael ställer upp på samma sätt som Warburton, dvs 3-4-2-1. I truppen hittar vi 3 spelare med förflutet i QPR. Darnell Furlong går nog in från start som wingback till höger. Han har startat 22 matcher och hoppat in i 1. Yttern Matt Phillips har spelat 12 matcher från start och gjort 7 inhopp, han har bidragit med 3 mål och 2 assist. Forwarden Jordan Hugill är inlånad från Norwich och har varit en besvikelse. Han har spelat 7 matcher från start och gjort 13 inhopp men bara gjort 1 mål. När WBA nu har värvat den amerikanske landslagsspelaren Daryl Dike är risken stor att Hugill får återgå till Norwich och ev. lånas ut till någon annan klubb.

Förutom de 3 avstängda spelarna så saknas också Dara O’Shea (skadad) och  Semi Ayaji (på afrikanska mästerskapen). Under 2000-talet har lagen mötts 19 gånger i seriesammanhang och det är ingen munter statistik för QPR-fans. 4 vinster, 4 oavgjorda och 11 förluster. Mötet på The Hawthorns i höstas vann WBA med 2-1. Andre Gray gjorde ledningsmålet redan i första minuten och det höll i 75 minuter då Seny Dieng sjabblade in kvitteringen, 2 minuter före full tid kom också ett segermål för WBA

Huvuddomare är 39-åriga Simon Hooper från Swindon och assisterande domare är Lee Venamore och Derek Eaton. Detta blir Hoopers 17:e match för säsongen och han hittills delat ut 66 gula och 1 rött kort, han har också blåst 4 straffar. Det är första gången han dömer QPR den här säsongen. Avspark kl. 16:00 och matchen visas på QPR+, Come On U Rs!