Madejski Stadium, 2021-03-20 16:00

Reading - QPR

Inför Reading-QPR
QPR lyckades med en otrolig vändning mot Millwall. Jordy De Wijs nickade in segermålet på hörna. Nu vänta en svår bortamatch mot Reading innan landslagsuppehållet

Efter den otroliga vändningen mot Millwall ligger QPR 12:a i tabellen när man åker till bortamatchen mot överraskningslaget Reading. Kan R´s ta sig upp till topp 10 innan säsongens sista landslagsuppehåll?

QPR lyckades på något sätt vända 0-2 i halvtid till vinst med 3-2 när Millwall stod för motståndet på KPF Stadium i onsdags. I och med vinsten ligger R´s på 12:e plats i tabellen med 49 poäng på 36 matcher. Det är 12 poäng till play-off och 17 poäng till nedflyttningsstrecket (där Rotherham förvisso har spelat 3 matcher färre).

Mark Warburton gjorde 3 förändringar i startelvan jämfört med laget som förlorade mot Huddersfield. Jordy De Wijs var tillbaka i backlinjen i stället för Osman Kakay, Geoff Cameron tog plats på mittfältet istället för Sam Field och Lyndon Dykes gick in som forward tillsammans med Charlie Austin på bekostnad av Ilias Chair. R´s skapade visserligen ett par hyfsade lägen men underläget med 0-2 i paus var inte orättvist, det kunde ha varit ännu värre. Det var en del tur och ett par bra räddningar från Dieng som gjorde att inte Millwall gjorde fler mål och det märktes allt för tydligt att Cameron inte hänger med som mittfältare på den här nivån. MW funderade på att göra 3 byten redan i paus men bestämde sig för att vänta ett tag i i andra halvleken och matchen vände ju när Austin nickade in sitt sjätte mål för säsongen 6 minuter efter pausen.

Warburton tyckte att man i första halvlek betedde sig som ett lag som träffades för första gången, tappade bollen för lätt och lämnade stora ytor. Man spelade långt under normal nivå. Att kunna vända matchen mot ett lag som Millwall visar på stark vilja och karaktär i laget och man nöjde sig inte med oavgjort utan gick för seger och förtjänar mycket beröm. Han förklarade sin laguttagning med att man behöver rotera på manskapet när det är så tätt mellan matcherna och som exempel Sam Field har varit skadad en stor del av säsongen och inte spelat så mycket så man vill vara på den säkra sidan.

Trots den svaga första halvan mot Millwall vill jag inte se några större förändringar mot Reading. Får Field plats på mitten istället för Cameron är jag beredd att ge resten en ny chans. Nu är det bara att kräma ur det som går innan säsongens sista landslagsuppehåll.

Motståndarna
Reading slutade på 14:e plats, just efter QPR, förra säsongen med 56 poäng. Den här säsongen är man en av de stora överraskningarna i serien och har i stort sett hela tiden hållit sig bland topp 6. I onsdags blev det en oväntad förlust mot bottenlaget Birmingham vilket innebär att Reading har tagit 61 poäng på 37 matcher och ligger på 6:e plats.

Hemma på Madejski har man vunnit 11 av 18 matcher och hållit nollan de 2 senaste, mot Blackburn och Sheffield W. Reading är också det enda laget i serien som ännu inte har kryssat på hemmaplan. Manager är den 43-åriga serben Veljko Paunovic som plockades in sent i augusti efter 4 år i Chicago Fire i MLS. Han lär ställa upp en 4-2-3-1 uppställning som vill äga mycket boll. Längst fram spelar portugisen Lucas Joao som leder den interna skytteligan med 18 mål, det är bara 3 spelare i ligan som har gjort fler mål.

Så vitt jag kan se finns det inga skador, sjukdomar eller avstängningar i Reading så Paunovic har hela truppen tillgänglig.

Inbördes möten
Under 2000-talet har QPR mött Reading 27 gånger i seriesammanhang och det har blivit 7 vinster, 9 förluster och 11 matcher har slutat oavgjort. Mötet på KPF Stadium i mitten av december vann Reading med 0-1. På de 10 senaste besöken på Majedski har det blivit 4 segrar, 3 oavgjorda och 3 förluster.

Matchens huvuddomare
Domare i matchen är Dean Whitestone från Northamptonshire. Detta blir hans 27:e match den här säsongen och hittills har han delat ut 52 gula och 4 röda kort. Han har även blåst 4 straffar. Avspark kl.16:00 och matchen streamas via QPR+. Come On U Super-Hoops!