2018-08-04 16:00

Preston - QPR

Inför seriepremiären: Preston North End-Queens Park Rangers

Inför seriepremiären: Preston North End-Queens Park Rangers

Försäsongen är avklarad, nu börjar allvaret. För Queens Park Rangers del med en bortamatch mot Preston North End

Försäsongen har varit ovanligt problemfri för QPR. Tyvärr skadades högerbacken Darnell Furlong (som kommer att vara borta åtminstone 3 månader), men annars har det flutit på bra. Inga inställda eller uppskjutna matcher för en gångs skull och resultatmässigt har det väl sett helt OK ut, även om motståndet kanske inte har varit av yppersta klass. Sex vinster, 2 oavgjorda och en förlust har det blivit där nye managern Steve McClaren har låtit hela truppen få dela på speltiden. Backen Toni Leistner är enda nyförvärvet, men McClaren hoppas få in 2-3 spelare till innan transferfönstret stänger den 9/8.

Om inget oförutsett händer gissar jag att premiärelvan blir densamma som i genrepet mot Union Berlin: Matt Ingram som målvakt, en fyrbackslinje med Jake Bidwell, Joel Lynch, Toni Leistner och Osman Kakay. Josh Scowen, Mass Luongo och Ebere Eze på mitten, och Luke Freeman och Bright Osaayi-Samuel som flankerar Matt Smith längst fram. Jag skulle kunna tänka mig att Alex Baptiste går in i stället för Kakay, men annars är det dom här spelarna jag tror man startar med Mitt största orosmoln är att QPR kommer att ställa upp med en backlinje som inte är särskilt samspelt framför en målvakt som inte har testats på den här nivån tidigare. Mittfältet håller hög klass, men vem ska göra målen? Försvaret och anfallet skulle behöva förstärkning.

Preston har gjort en fin försäsong, iaf resultatmässigt. Man har gjort många mål och släppt in få, målskillnad 25-6 på 6 matcher inkluderat 2-2 mot West Ham och förlust med 2-3 mot Burnley. Preston var också det lag som avslutade förra säsongen bäst. Man tog 13 poäng på dom fem sista omgångarna och hamnade just utanför play-off, två poäng efter Derby.

Ska man tro på ”experterna” kommer det inte att gå lika bra i år utan Preston ses som ett stabilt mittenlag. QPR tippas betydligt längre ner, i otäck närhet av nedflyttningsstrecket, men visst ska vi kunna ha mer än tre lag efter oss i tabellen?


Inbördes möten
Lagen har mötts 22 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har 4 vinster, Preston nio och nio matcher har slutat oavgjort. Preston vann båda mötena förra säsongen; 1-0 på Deepdale och 1-2 på Loftus Road.


Skador/avstängningar
Hos QPR saknas som sagt var knäskadade Darnell Furlong och dessutom Sean Goss som har problem med ryggen. Preston får klara sig utan Sean Maguire och Billy Bodin.


Tipset
Preston brukar vara en svår motståndare, särskilt hemma på Deepdale, och är också klara favoriter hos spelbolagen. Statistiken talar också för hemmaseger, men jag är optimist så här i början av serien och tror att vi kan ta en poäng. Mitt tips: Preston-QPR 1-1

Avspark lördag 4/8 klockan 16:00 (svensk tid) och matchen sänds via QPR+ Pass

Äntligen drar det i gång, Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2018-08-03 09:20:09
Author

Fler artiklar om QPR