2023-08-05 16:00

Watford - QPR

Inför seriepremiären: Watford QPR

Inför seriepremiären: Watford QPR

Försäsongen är över och det är dags att börja spela om viktiga poäng. Nedflyttningstippade QPR möter en av förra säsongens stora besvikelser Watford på bortaplan


Försäsongen är överstökad och en ny säsong står för dörren. Att det blir en jobbig säsong för QPR är väl de flesta överens om. Går man igenom ett snitt av spelbolagens tips åker vi ur tillsammans med nykomlingarna Rotherham och Plymouth. Och jag förstår tyvärr deras tankegångar. Vi hade en bedrövlig vårsäsong, har gjort mediokra resultat på försäsongen och har en oerhört tunn och skadekänslig trupp. Nyförvärven Morgan Fox och Paul Smyth har spelat 60 respektive 45 minuter på försäsongen och Jack Colback har tränat på egen hand sedan maj. Att förlora genrepet med 5-0 mot Oxford Utd som förra säsongen var 2 poäng från att åka ur League One är mer än oroväckande. Vi får helt enkelt hoppas att vi får in förstärkningar, främst i backlinjen, att Ainsworth och hans manskap överraskar och att vi på något sätt har minst 3 lag efter oss när serien summeras. 

Gareth Ainsworth ser fram emot den nya säsongen::”Jag hoppas kunna ställa ett bra lag på banan. Vi har några skador på samma position, men vi ska vara starka och ser fram emot att möta ett bra Watford på bortaplan. Jag hoppas på en bra insats där vi visar att vi gjort framsteg. Vi har bytt ut en massa spelare under sommaren och halva laget kan bestå av nya spelare. Första matchen brukar vara en bra värdemätare hur vi står oss, men jag tror att vi kommer att ligga bra till för att ta oss an de 46 matcher vi har framför oss”

Nya förhållningsorder är något som har retat upp Ainsworth. EFL har infört ett mer noggrant sätt att mäta tilläggstid vid mål, byten, skador, utvisningar, etc. Spelare som varit utanför planen för behandling måste vänta minst 30 sek innan de får komma in igen. Spelare och ledare kommer också att straffas hårdare för dåligt beteende.En spelare får inte konfrontera en domare,gå in i dennes personliga sfär, eller ha fysisk kontakt med den. Om två eller fler spelare omringar en domare och konfronterar honom blir det varning och rapport till FA. Ledare får inte beträda planen i halvtid eller efter matchen för att konfrontera domarna. Bara en ledare får stå i den tekniska zonen 

“Det måste vara några som aldrig har spelat fotboll som kommit på det här. Det kommer nog att bli en utvärdering av några av de här ändringarna under säsongen för jag kan inte se att det här kommer att fungera Jag tror inte att jag under 10 års tid har varit i den tekniska zonen, än mindre stannat i den. Jag vet inte hur många kort och hur mycket böter jag kommer att få. Fotboll är en fantastisk sport, låt oss inte förstöra den med för mycket tidstillägg, för många varningar och för många avstängningar”

Med skador på Jimmy Dunne och Jake Clarke-Salter, samt Jack Colback inte redo för match skulle Ainsworth kunna starta så här (4-2-3-1): Asmir Begovis; Kenneth Paal, Morgan Fox, Joe Gubbins, Osman Kakay; Sam field, Andre Dozzell; Chris Willock, Ilias Chair, Paul Smyth; Lyndon Dykes

Motståndarna
Watford FC
Klubben grundad: 1881
Hemmaplan: Vicarage Road, kapacitet 22200
Manager: Valérien  Ismaël (Ny för säsongen)
Tabellplacering 22/23: 11:a

Nyförvärv inför säsongen: Tom Ince (RW, från Reading), Jorge Cabezas Hurtado (CF, från Real Cartagena), Rhys Healey (CF, från Toulouse), Jake Livermore (DM, från WBA), Matheus Martins (LW, lån från Udinese), Giorgi Chakvetadze (LW, lån från Gent) och Jamal Lewis (LB, lån från Newcastle)

Spelarförluster: Ismaila Sarr (RW, till Marseille), Christian Kabasele (CB, till Udinese), Joseph Hungbo (RW, till Nurnberg), Adrian Blake (LW, till Utrecht), William Trout-Ekong (CB, till PAOK), Joao Pedro (CF, till Brighton), Ashley Fletcher (CF, lånas ut till Sheffield W), Joao Ferreira (RB lånas ut till Udinese), Dan Gosling (CM, klubblös), Tom Cleverley (CM, slutar), Craig Cathcart (CB, klubblös), Leandro Bacuna (CM, klubblös), Britt Assombalonga (CF, klubblös)

Watford var en besvikelse förra säsongen. Att med den spelartruppen som man hade och de resurserna bara hamna på 11:e plats är för dåligt, även om det bara var 6 poäng till kvalstrecket i slutändan. 
Ny manager för säsongen är Valérien Ismaël som gjorde det bra med Barnsley 20/21 men fick sparken från WBA säsongen därefter, fågel, fisk eller mitt emellan?

Man har förvisso tappat de 3 bästa målskyttarna från förra säsongen, men tippas ändå hamna på den översta tredjedelen av tabellen med god chans till kvalspel. De verkar ha spelat 4 träningsmatcher, 0-0 mot Boreham Wood, 1-1 mot Arsenal, förlust med 2-1 mot Crystal Palace och vinst i genrepet mot Peterborough med 3-0. Jag kan inte säga hur starka lag Watford har matchat (och inte motståndarna heller för den delen), men Ivorianen Valkouri Bayo gjorde iaf två av målen i genrepet så honom får vi se upp med. Jag har inte lyckats hitta någon information om skador i Watford. 

Inbördes möten
Ser man till inbördes möten under 2000-talet är det fördel QPR. Vi har vunnit 8, förlorat 7, och 5 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann vi dubbelt mot Watford, 3-2 på Vicarage Road i slutet av augusti efter mål av Chair, Willock och Adomah, och 1-0 hemma efter mål av Tim Iroegbunam. Vi har 7 matcher i rad utan förlust mot Watford (5 vinster och två kryss) och vi har 2 vinster och 2 kryss de senaste 4 besöken på Vicarage Road.

Huvuddomare är Thomas Bramall från Sheffield, assisterande domare är Akil Howson och Hristo Karaivanov. 33-årige Bramall gör sin 3:e säsong på den här nivån. Förra säsongen dömde han 34 matcher varav 8 i PL och 3 matcher i Japan (2 i högstaligan och 1 i cupen). På 15 matcher i chippen delade han ut 52 gula och 1 rött kort. Avspark kl.16:00 och då ska du också ha lämnat in ditt tips till “Tävling 1” som går ut på att gissa på vilken plats i tabellen som våra tvärrandiga favoriter hamnar, se tidigare medlems-mail för mer info. Matchen kan du se med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-08-04 15:15:52
Author

Fler artiklar om QPR