2022-10-04 20:45

Sheffield U - QPR

Inför Sheffield U v QPR
Manchester United-lånet Ethan Laird har hjälpt till att skapa stabilet i Rangers-försvaret.

Efter en lite skakig inledning i QPR har nye managern Mick Beale snabbt fått ordning på defensiven och en fin första halvlek i Bristol la grunden för QPRs 4:e seger på 6 matcher. På tisdagskvällen ställs man dock mot betydligt tuffare motstånd när man åker upp till Sheffield för att möta serielandande Blades.

Medan mittfältet till stora delar är intakt efter Mark Warburtons 2021/22-säsong så har Beale, till viss del pga skador, bytt ut hela baklinjen. Jimmy Dunne och skadade Rob Dickie fortfarande är med bilden, men faktum är att det är nykomlingarna Kenneth Paal från Zwolle, inlånade Ethan Laird från Manchester United och Leon Balogun från Beales gamla klubb (Glasgow) Rangers, som har kommit in murat igen framför en storspelande Seny Dieng. Mot Bristol gjorde även Jake Clarke-Salter från Chelsea sin andra start i Rangers-försvaret och man kunde hålla undan i andra halvlek till en 1-2-seger på Ashton Gate och det solida QPR-försvaret har bara släppt till 3 mål på 5 senaste. Veckan innan landslagsuppehållet höll man nollan både i bortaderbyt mot Millwall och mot Stoke på Loftus Road.

QPRs kreativa mittfält med fantastiske Chris Willock och Ilias Chair i spetsen skapade kaos under framför allt första halvlek i Bristol och det kunde nästan vara 5-0 i paus. Målskytten norrmannen Stefen Johansen som nu nästat i två raka bortamatcher börjar hitta tillbaka till storformen får 2020/21 och det för Rangers ovärdeligt att lagets balansspelare levererar på sin högsta nivå. Sam Field har nu tagit en ordinarie tröja medan Tim Iroegbunam, på lån från Beales senaste arbetsgivare Aston Ville får allt mer speltid.
Med så fint mittfält spelar det kanske ingen större roll vem som spelar på topp. Lyndon Dykes verkar bara göra mål i skottska landslaget och han växelkör med Tyler Robets som mot Brisol City gjorde sitt första ligamål för Rangers och hade ytterligare en i virket. Men i längden är det kanske inte så lyckat att QPRs två anfallsalternativ står på ett mål var efter 11 omgångar.

Tisdagskvällens motståndare Sheffield United ser tillsammans med Norwich ut att ligga väldrigt bra till för ett nytt försök i Premier League. Förra säsongen blev det förlust i Play Off-semin mot Norwich men inför den här säsongen har man fortsätt att satsa när man tog in Malmö FF-spelaren Anel Ahmedhodzic som inte bara var en av Championships dyraste nya spelare i sommar utan också en av de bästa så här långt under säsongen. Den svensk-bosniske ytterbacken har redan gjort 3 mål på 10 ligamcher. Om QPR har en bra formkurva så har Blades plockat 20 av 24 poäng senaste 8 matcherna...