Inför: Steaua Bukarest - Chelsea
Hazard saknas när Steaua Bukarest gästas för Champions League-spel.

Efter förlusten hemma mot Basel i första omgången behöver Chelsea nu få med sig ett bra resultat när de rumänska mästarna gästas under tisdagskvällen.

Chelsea inledde årets upplaga av Champions League med att tappa en 1-0 ledning hemma mot Basel till en 1-2 förlust. Samtidigt slog Schalke Steaua Bukarest med 3-0 efter att ledningsmålet lät dröja ända till 67:e minuten.

När Chelsea nu beger sig till Rumänien är det med en press som är större än vad som var förväntat (innan förlusten mot Basel). Skulle Chelsea misslyckas med att vinna blir nästa match, borta mot Schalke, en riktig måstematch.

Läget i grupp E just nu:

1. Schalke 1 1 0 0 3 - 0 +3 3
2. Basel 1 1 0 0 2 - 1 +1 3
3. Chelsea 1 0 0 1 1 - 2 -1 0
4. Steaua Bukarest 1 0 0 1 0 - 3 -3 0

Förra året stötte Chelsea på Steaua Bukarest i åttondelsfinal av Europa League och då slutade första mötet i Bukarest med en 0-1 förlust för Chelsea. I returen säkrade Fernando Torres avancemanget med sitt 3-1 mål med tjugo minuter kvar att spela och sedan minns vi alla hur turneringen slutade.

Steaua Bukarest
De regerande rumänska mästarna kvalade in till Champions League-gruppspelet via 5-1 mot Vardar Skopje, 3-1 mot Dinamo Tbilisi och i play off blev det 3-3 och avancemang på fler bortamål än Legia Warszawa.

I ligaspelet har Steaua öppnat bra med 19 poäng på de sju inledande omgångarna. På hemmaplan har det blivit fyra raka segrar och imponerande 13-1 i målskillnad. Skyttekung hittills är den italienska anfallaren Federico Piovaccari som är på lån från Sampdoria och som hittills lyckats axla rollen efter att fjolårets bäste målskytt Raul Rusescu lämnat för spanska Sevilla.

Förutom en mängd inhemska titlar kan Steaua faktiskt stoltsera med en Europa Cup-titel från säsongen 1985/86 då man besegrade Barcelona i finalen efter straffar. I den efterföljande Super Cup-finalen mot Dynamo Kiev blev det också seger sedan Gheorge Hagi gjort matchens enda mål. Så långt lär man inte nå i årets upplaga, men det finns potential i laget för att ställa till problem för samtliga motståndare i gruppen.

Chelsea
Efter förlustmatchen mot Basel har Chelsea kommit igång bättre och tog efter två raka 2-0 segrar, mot Fulham och Swindon, en poäng på White Hart Lane i lördags. En poäng som kunde varit tre då Chelsea efter en svag första halvlek dominerade den andra fram tills domaren visade Torres det röda kortet med tio minuter kvar.

Mot Basel var spelet krampaktigt och Mourinho vet att det krävs mer för att plocka med sig tre poäng från Rumänien. Förra säsongen blev det förlust och Mourinho ser nu det positiva från den matchen i att spelarna vet att det är en svår match som väntar.

Kvar i England stannar långtidsskadade Marco van Ginkel och även Eden Hazard återfinns på skadelistan. Hazards landsman Kevin de Bruyne följer heller inte med till Rumänien men i hans fall rör det sig om en ren petning efter en svag insats mot Swindon och även mindre bra prestationer på träning.

En som presterade bra när han fick chansen mot Tottenham och också presterat bra på träning är Juan Mata som kommer att starta enligt Mourinho. Om det är på bekostnad av Oscar eller om Mourinho kommer att spela med båda sina nummer tio återstår att se. Torres var pigg mot Tottenham innan utvisningen och kanske får han chansen igen innan avstängningen träder i kraft vilket öppnar upp för Eto’o till helgens ligamatch?

Möjlig startelva: Cech – Ivanovic, Luiz, Terry, Cole – Ramires, Lampard – Oscar, Mata, Schürrle – Torres

Förväntad matchbild
Båda lagen är i behov av poäng och kommer inte att vika ned sig. Steaua försvarade sig bra senast fram till 0-1 målet och troligt är att Chelsea kommer att få ha mycket boll mot ett samlat försvar. Chelseas spel har stundtals sett trögt ut under säsongsinledningen och ett tidigt ledningsmål kan vara viktigt för att matchen ska öppna upp sig lite och att ytor för Chelseas snabba omställningar ska öppnas. Chelsea är dock ett bättre lag och ska vinna, förhoppningsvis på en kombination av motivation och klass.

Tips: 1-2, målskyttar Mata och Lampard

Matchen börjar 20:45 och visas på Viasat Sport. Glöm inte bort Chelseatipset.