2018-11-24 16:00

Stoke - QPR

Inför: Stoke-QPR
Landslagsuppehållet är äntligen över och QPR ställs mot Stoke på bortaplan

Inför: Stoke-QPR

En comebackande gammal redaktörsräv beger sig i helgen med några vänner till London för vidare tågtransport till Stoke på lördagen.

Ni läste rätt! SweHoops-redaktionens medgrundare "Red-Fred" gör ett gästspel inför helgens Englandsresa!

Det är dags att återigen kolla in vårt kära QPR på plats, ett Rangers som bjudit oss fans på en sjuhelsikes berg-och-dalbana under den gångna säsongen.

Många med mig sågade Steve McClaren rejält vid fotknölarna efter den mindre smickrande inledningen men därefter har laget långsamt jobbat sig uppåt i tabellen och under stora perioder spelat riktigt bra! Lägg därtill förra veckans goda nyheter om att spaden snart kan sättas i jorden för QPR:s nya träningsanläggning och det är därför med en hyfsat positiv känsla som vi tar sikte mot England denna helg!

Landslagsuppehållet har inneburit vila för flertalet spelare men ett par ur QPR:s trupp har varit i elden i sina respektive landslag. Tomer Hemed hoppade in för Israel i underläge 2-3 mot Skottland och fick sånär in en kvittering i slutskedet. En som dock kom med i målprotokollet var Massimo Luongo som pressade in en sen kvittering för sitt Australien i vänskapsmötet mot Sydkorea. Eberechi Eze hoppade in sista tjugo för Englands U20 i hemmasegern mot Tyskland.

Stoke City är en klassisk klubb, faktiskt den näst äldsta professionella fotbollsklubben i världen, grundat 1863 och en av de 12 originalklubbarna som bildade The Football League 1888. Efter 10 raka år i Premier League så rasade man i våras ur högstaserien och ”återmarschen” har än så länge snarare gått i baktakt. Fina resultat som cupsegern över PL-laget Huddersfield samt bortavinsten mot nuvarande serieledarna Norwich har varvats med rejäla bottennapp, inte minst hemma på Bet365 Stadium. Trenden är dock just nu försiktigt positiv då man bara släppt in ett mål på de fyra senaste matcherna, detta mot relativt tufft motstånd.

Stoke tränas av 44-årige Gary Rowett som kom från Derby  i våras och skrev då ett treårskontrakt med The Potters. Laget i övrigt innehåller gott om namnkunniga spelare där det såklart var mycket positivt att den engelske landslagsmålvakten Jake Butland valde att följa med klubben ner i The Championship i våras. Vi hittar här även rutin i före deta skotska landslagsspelarna Darren Fletcher och Charlie Adam samt i f d QPR-spelaren Peter Crough, ”humlestören” som inför varje säsongen ryktas tillbaka till Loftus Road. Även om man också förfogar över tidigare Barcelonaspelaren Bojan Krkic är det numera kongolesen Benik Afobe som QPR främst bör se upp med på lördag. Fyra mål hittills under säsongen lovar mer. Stoke ställer normalt upp i en 4-3-3-formation där skicklige playmakern Ryan Woods är ”hjärtat” i anfallsspelet, får Rangers grepp på honom så är mycket vunnet.

Jag har svårt att se Steve McClaren göra några mer omfattande förändringar jämfört med den startelva som inledde mot Brentford, möjligen tar Hemed tillbaka den anfallsposition som Nakhi Wells hade mot Brentford, detta trots att den sisnämnde avgjorde derbyt med sitt 3-1-mål. Endast Olamide Shodipo är ur spel på grund av skada, QPR har klarat sig undan större skadebekymmer hittills under säsongen, kontinuiteten är nog även det en förklaring till den senaste tidens fina resultatutveckling.

Såklart hoppas vi på en ny trepoängare och en fortsatt klättring i tabellen för ”Super Hoops” men räkna inte med någon målfest, Stoke har tätat bakåt och blir svåra att bryta igenom. Jag tippar 1-1 men garderar med tvåan och hoppas att QPR har konserverat formen över landslagsuppehållet. Resegänget utlovar även en rapport från turen till Staffordshire!

Stay tuned!

Fredrik Montgomery2018-11-22 22:11:49
Author

Fler artiklar om QPR