bet365 Stadium, 2021-05-01 16:00

Stoke - QPR

Inför Stoke-QPR

Inför Stoke-QPR

Kan QPR hålla sig kvar på övre halvan?

Vi har kommit till den näst sista omgången av Championship och för lagen i mitten handlar det om att avsluta säsongen på ett snyggt sätt och sedan ladda inför kommande säsong.

QPR spelar på lördagen den sista bortamatchen för säsongen då man ställs mot Stoke.

Hemmalaget, som inför säsongen såg ut att kunna vara ett lag för i varje fall en play off-plats gjorde en hyfsad höstsäsong och hängde fram till årsskiftet bra med och låg länge precis under kvalstrecket. Samtidigt tog man sig till kvartsfinal i ligacupen, där man föll mot kommande finalisten Tottenham.

På vårsäsongen har det gått sämre för Michael O’Neill och hans spelare. Laget har tappat mark efterhand, men någon fara för att bli inblandade i någon nedflyttningsstrid har det inte varit.

Runt månadsskiftet såg laget ut att kunna göra en sista push mot kvalplatsen då man höll nollan tre matcher i rad och vann mot Derby och Bristol City. Man lyckades dock inte spinna vidare på det och på de fem senaste matcherna har det bara blivit två poäng.

Förra helgen spelade man 1-1 borta mot Nottingham och klarade sig utan nya skador och avstängningar och har tillgång till samma spelare som då samt att man får tillbaka säsongens ledande målskytt (12 mål) Nick Powell. Man har dock en ganska tunn trupp att tillgå och ungefär hälften av avbytarna kommer att vara yngre spelare med begränsad rutin från Championship.

O’Neill sade på Stokes officiella presskonferens att man försöker avsluta säsongen bra och därefter tittar man på vad som gick snett under vårsäsongen. Han ser fram emot matchen och säger att han gillar sättet QPR spelar på och nämner Lyndon Dykes och Stefan Johansen som spelare att se upp med.

QPR kommer troligen att coachas av assisterande managern John Eustace och coachen Neil Banfield mot Stoke. Detta då Mark Warburton gjort en andra operation av ett knä i veckan. Eustace och Banfield har hållit i träningarna i veckan och det lutar Warburton kommer att se matchen hemifrån och ha telefon- eller videokontakt med bänken.

Enligt den officiella hemsidan har man inga nya skadeproblem och dessutom är Geoff Cameron tillgänglig igen efter de småskador som han dragits med de senaste veckorna. West London Sport skriver dock att mittbacken Jordy de Vijs har hämmats av en sträckning och kan komma att vilas. Vidare återstår det att se ifall Joe Lumley är tillbaka i truppen. Målvakten, som gjort ett par bra matcher när han fått chansen under våren, lämnades utanför matchtruppen senast efter att han och Warburton haft en diskussion inför matchen mot Norwich. Denna handlade mest troligt om att Seny Dieng fick tillbaka platsen i målet när han var tillgänglig igen efter sin avstängning - trots Lumleys fina insatser.

Eustace understryker att laget inte har påbörjat sommarledigheten ännu och säger att man åker till Stoke lika laddade som inför en ligapremiär. Han säger vidare att målsättningen är att hamna på minst den tioende plats som laget har inför de två avslutande matcherna.

Lördagens match börjar på den klassiska avsparkstiden 16.00 och kan följas via QPR+. Domare i matchen var från början Martin Atkinson, som normalt dömer i Premier League. Under fredagen har det dock meddelats att Atkinson inte kommer att döma matchen, utan ersätts av en annan domare från Premier League, Craig Pawson.

Simon Ståål2021-04-30 22:18:44

Fler artiklar om QPR