2024-03-16 16:00

Sunderland - QPR

Inför Sunderland-QPR

QPR åker iväg på säsongens längsta bortaresa. Kan våra tvärrandiga favoriter ta 3 viktiga poäng i bortamatchen mot ett skadedrabbat Sunderland?

Efter starka insatser mot Leicester och West Bromwich tog bensinen slut för QPR som förlorade hemmamatchen mot Middlesbrough med 2-0, båda målen i den andra halvleken. Vi Står då kvar på 39 poäng och har 1 poängs försprång till Huddersfield och Sheffield W under strecket. R’s var det bättre laget i den första halvleken och borde nog ha haft ledningen men den där rätta skärpan var inte där. Marti Cifuentes gjorde ett trippelbyte 10 minuter in på andra halvlek, men det gjorde bara spelet sämre och Boro tog ledningen ungefär halvvägs in på halvleken. 2-0 målet kom med kvarten kvar och avgjorde matchen definitivt.

Cifuentes var besviken efter matchen: “Jag är väldigt ledsen för vi startade den här tuffa veckan med två bra insatser och mycket bra spel så vi hade höga förväntningar på den här matchen men vi presterade inte i närheten av den nivån vi hade senast. Vi hade en väldigt krävande match i onsdags, både känslomässigt och fysiskt, medan Middlesbrough fick spela med en man mer i 60 minuter mot Norwich, det kanske var därför de hade mer energi än oss i andra halvleken. Jag är övertygad om att vi kommer att klara vårt mål, men om någon trodde att det skulle bli en enkel resa har de misstagit sig. Jag är ingen trollkarl, jag är här för att hjälpa. Ingen ska inbilla sig att vi kommer att vinna varje match. Det kommer att bli tufft, men jag är övertygad om att vi kommer att klara oss kvar”

Inför matchen mot Sunderland säger han till officiella hemsidan :“ Det har varit en bra vecka. Spelarna har jobbat på en hög nivå och det har också varit viktigt att få ladda om efter den tuffa veckan vi hade. 4 poäng på 3 matcher var ingen dålig utdelning, men den är inte heller så bra som den kunde ha varit. Sunderland kommer att vara desperata att prestera på hemmaplan efter 6 förluster i rad. Jag är lite förvånad att de ligger där de ligger för de har ett ungt och talangfullt lag. Vi vet att det kommer att bli en svår match och vi måste prestera på topp”

Han säger också att Taylor Richards har varit frånvarande sedan januari pga en svårt skadad vadmuskel och undersöks varje vecka av det medicinska teamet för att han ska vara 100% spelduglig när han återvänder, detsamma gäller också Rayan Kolli. I övrigt är alla tillgängliga för säsongens längsta bortaresa, Stadium of Light i Sunderland

Motståndarna: Sunderland A:F:C:
Sunderland var länge med i kampen om en play-off plats och även om chansen inte är borta teoretiskt så har 7 poäng på de 10 senaste matcherna gjort att det nu är närmare till nedflyttning än play-off. De kommer till lördagens match med 6 förluster i rad efter att ha förlorat med 4-2 borta mot Southampton i den senaste omgången och ligger just nu på 12:e plats i tabellen med 47 poäng. Alex Pritchard, som har stått för flest assist under säsongen (5 st), såldes till Birmingham i slutet av transferfönstret och Jack Clarke som leder den interna skytteligan på 11 fullträffar skadade ett ligament i fotleden i matchen mot Birmingham för 5 veckor sedan, där ligger lite av anledningen till svackan.

Sedan har de ju haft en väldigt rörig säsong på ledarsidan också. Mike Dodds är nu inne på sin 3:e sejour som interim-manager, den 2:a sejouren för säsongen efter att först Tony Mowbray och sedan Michael Beale fått sparken. De 4 matcherna som han har haft ansvaret den här sejouren har han använt olika uppställningar varje match.

Det är en ganska skadedrabbad trupp som Dodds har till sitt förfogande där förutom redan nämnda Jack Clarke även högeryttern Patrick Roberts, vänsterbacken Niall Huggins, offensiva mittfältaren Bradley Dack, vänsterbacken Dennis Cirkin, mittbacken Jenson Seelt och lagkaptenen, den centrala mittfältaren, Corry Evans är skadade, dessutom är mittbacken Luke O’nien avstängd.

Inbördes möten
Av 15 möten under 2000-talet har QPR vunnit 4, förlorat 7, och 4 matcher har alltså slutat oavgjort. Matchen på Loftus Road i mitten av september vann Sunderland med 3-1. Kenneth Paal gav R’s ledningen efter 12 minuter men i den 21:a minuten drog Jack Colback på sig ett rött kort och Sunderland kunde vända och vinna,

Matchens domare
Huvuddomare är Oliver Langford från West Midlands, assisterande domare är Michael Webb och Hristo Karaivanov. Langford har dömt 26 matcher den här säsongen och har hunnit dela ut 85 gula och 6 röda kort. Matchstart på Stadium of Light 16:00 och du kan kolla på matchen med QPR+, Come On U R’s!