2018-09-29 16:00

Swansea - QPR

Inför: Swansea-QPR

Den fina trend som QPR var inne i avbröts hastigt och mindre lustigt via 0-1 hemma mot Norwich i lördags följt av en 2-0 förlust i ligacupen mot League One laget Blackpool på bortaplan i tisdags. Nu väntar en ny bortamatch när man åker till Wales för att möta Graham Potters Swansea

I matchen mot Norwich placerade Steve McClaren Ebere Eze ute på kanten vilket inte fungerade särskilt bra. Norwich förde spelet den första halvleken, men utan att lyckas överlista målvakten Joe Lumley. I andra halvleken spelade QPR upp sig men matchens enda mål gjorde Norwich genom Teemu Pukki när han lite turligt kunde brösta bollen i mål efter ca 70 minuters spel. Luke Freeman tvingade målvakten till en bra räddning och Mass Luongo kunde/borde ha fått en straff med sig i slutminuterna, men marginalerna var inte på QPR:s sida för att använda en sliten klyscha. McClaren tyckte att hans lag hade en hel del otur och var värda ett bättre resultat, medan Daniel Farkes, manager för Norwich, tyckte att hans lag tog en välförtjänt seger, att dom dominerade första halvlek och borde ha avgjort matchen redan där.

I ligacup-matchen mot Blackpool ställde QPR upp med ett reservbetonat lag som inte förmådde skapa tillräckligt mycket framåt. McClaren medgav att han tog en risk genom att byta ut i stort sett hela laget som startade mot Norwich, Det funkade på hemmaplan mot Bristol Rovers och Peterborough men inte den här gången. Förutom mittbackarna Grant Hall och Alex Baptiste var det ingen som kom upp i normal standard. Sean Goss fick hoppa in efter 25 min istället för Josh Scowen som hade fått ett gult kort och var i farozonen för ett till. Jordan Cousins fick lämna matchen efter att ha fått sitt andra gula kort i den 70:e minuten och han är därmed avstängd på lördag. QPR har nu spelat ganska precis 4 timmar tävlingsfotboll utan att göra mål. Kan man bryta den förbannelsen i Wales på lördag?

Motståndarna
Swansea är tillbaka i Championship efter sju säsonger i PL. Ny manager sedan i juni är Graham Potter som för oss svenskar är känd för att ha fört Östersund FK från Division 2 Norrland (med möten mot bl.a Skellefteå FF och Morön BK) till allsvenskan, Cup-titel och sextondelsfinal i Europa League mot Arsenal. Nu har han fått uppgiften att återinföra det passningsspel som varit Swanseas signum, sänka snittåldern i spelartruppen och vara med, bygga upp en ny värvningsstrateg och på sikt ta klubben tillbaka till PL. Tre svenskar återfinns i truppen; målvakten Kristoffer Nordfeldt, vänsterbacken Martin Olsson och forwarden Joel Asoro. Swansea har tagit 13 poäng hittills och ligger på 14:e plats i tabellen.

Potter spelar med en fyrbackslinje (där Martin Olsson är närmast given som vänsterback), men l övrigt har man experimenterat ganska mycket med uppställningen. Senast mot Middlesborough ställde man upp någon sorts 4-2-2-2 och troligen förtsätter man så. Lagkapten för Swansea är förresten Leroy Fer, som ju gjorde två säsonger i QPR

Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen mötts 12 gånger i serisammanhang. QPR har vunnit 3 matcher, Swansea har vunnit 4, och 5 matcher har slutat oavgjort. Faktum är att QPR inte har vunnit en bortamatch mot Swansea sedan januari 1981

Skador och avstängningar
Hos QPR saknas Darnell Furlong och Olamide Shodipo som är skadade, samt Jordan Cousins som är avstängd efter utvisningen i ligacupen. Hos Swansea saknas Jefferson Montero , frågetecken för Bersant Celina och Leroy Fer

Swansea är ganska klara favoriter i den här matchen. En etta ger ca 2,3 gånger insatsen mot nästan 3,5 gånger insatsen för en bortaseger
Avspark kl 16:00 (svensk tid) och matchen sänds via QPR+ Pass. Come On U R´s!