2020-02-11 20:45

Swansea - QPR

Inför Swansea-QPR
Àngel Rangel har missat säsongens två tidigare möten mot sin tidigare klubb. Får han chansen den här gången?

Inför Swansea-QPR

För andra gången på en dryg månad ställs QPR mot Swansea. Senast gällde det tredje omgången av cupen i London, nu är det ligamatch i Wales.

Samtidigt som Premier League har någon sorts vinteruppehåll i form av en omgång som stäcker sig över två hela kalenderveckor kör klubbarna i divisionerna under på för fullt och ofta innebär det matcher både på lördagen följt av en mitt i veckan. QPR har knappt hunnit hem från en blek insats i Huddersfield och förlorade med 2-0 och på tisdagen väntar en ny bortamatch, mot Swansea.

Det är bara en dryg månad sedan klubbarna möttes senast. Då var det tredje omgången i FA-cupen som gällde och QPR vann med klara 5-1 i en match där Swansea var något mindre ordinare än vad Rangers var. Sedan den matchen har QPR vunnit en match, 1-0 hemma mot Leeds, och sedan förlorat tre raka medan Swansea har tagit fem poäng på fem matcher.

Bägge lagen förlorade i lördags. QPR föll alltså mot Huddersfield samtidigt som Swansea tappade ledning till förlust med 2-3 hemma mot Derby. Trots de uteblivna poängen de senaste veckorna så är Swansea fortfarande med i kampen om en kvalplats. Laget ligger på nionde plats i tabellen och har fyra poäng upp till sexan Preston.

Swansea ser ut att få klara sig utan trion Bersant Celina, Mike van der Hoorn och George Byers. På plussidan så har Liverpool-lånet Rhian Brewster gjort två mål på fem matcher sedan han anslöt dagarna efter mötet i London.

QPR drabbades inte av några skador eller avstängningar mot Huddersfield, och får tillbaka Geoff Cameron från avstängning. Då en match mot jagande Stoke väntar på lördag så känns det som att en del förändringar kommer att göras i startelvan. Cameron kan mycket väl komma att starta och det är inte heller omöjligt att inlånade Jack Clarke för göra sin första ligamatch från start. Yoann Barbet har funnits med bland avbytarna de senaste två matcherna och kan komma att avlasta Conor Masterson eller Grant Hall, alterativt komma in i en uppställning med tre mittbackar.

Framåt finns tyvärr inte mycket att tillgå förutom Jordan Hugill. Ebere Eze används i en mittfältsroll där han hamnar en bit ner i plan och QPR får förlita sig på att mittfältet kan hitta lite skärpa framför mål så att det, som i höstas, görs lite mål framåt också. Unge Aramideh Oteh är tillbaka från ett lån hos Bradford i League Two, men det skall inte läggas för stor press på ynglingen att leverera på Championship-nivå då man från början ville ge honom en hel säsong två nivåer lägre för att utveckla honom.

Tisdagens match har avspark kl.20.45 och visas på Viasat Sport Extra. För den som vill streama matchen så är det Viaplay som gäller. Det verkar även som att Viasat kommer att visa matchen genom sin Viafree-app. Precis som namnet antyder så är denna gratis att ladda ner och använda.

Simon Ståål2020-02-10 21:59:00

Fler artiklar om QPR