2022-08-27 16:00

Watford - QPR

Inför Watford-QPR
QPR vann förra mötet på Vicarage Road med 1-2 efter mål av Charlie Austin och Albert Adomah

Inför Watford-QPR

Det har varit en svag säsongsinledning för QPR, som bara har tagit 5 poäng hittills och på lördag väntar en svår bortamatch mot tippade topplaget Watford

QPR fick bara oavgjort, 1-1, hemma mot Rotherham i lördags. Trots en spelmässigt bättre insats än mot Blackpool räckte det bara till 1 poäng. Kortfattat kan man säga att vi var för dåliga i båda straffområdena. Vi släppte in ett billigt mål efter en frispark och trots ett stort spelövertag lyckades vi bara göra ett mål. Ingen rolig start för Mick Beale med bara 5 poäng och 17:e plats i tabellen efter 5 matcher. Beale tycker att det är nära att vi ska få spelet att fungera men medger att det är en del frustration just nu. Får vi bara tillbaka de långtidsskadade spelarna tror han att resultaten också börjar komma

Nu var Chris Willock tillbaka och utan honom hade det nog inte blivit någon poäng alls, han gjorde ju också målet. Enligt Beale så börjar Willock och Tyler Roberts nu vara i sådan fysisk form att dom börjar klara av att spela regelbundet. Jag tycker att Willock, Roberts och Chair fungerade bra ihop så det låter bra.

Då är det bara att hoppas att det kommer in någon forward under de sista dagarna av transferfönstret för varken Lyndon Dykes eller Sinclair Armstrong imponerar i boxen så här långt och Macauley Bonne verkar ha hamnat längst ner i frysboxen.

Stefan Johansen bröt matchen mot Rotherham pga skada men han har återhämtat sig och är tillgänglig vilket skulle innebära att det fortfarande är Jake Clarke-Salter, Luke Amos och Taylor Richards på skadelistan. Då det inte har blivit några nyförvärv under veckan gissar jag att Beale inte gör några större förändringar i startelvan till matchen mot Watford.

Motståndarna
Watford är tillbaka i Championship efter att ha slutat näst sist i PL förra säsongen, det var 15 poäng upp till fast mark. Man har naturligtvis fått bygga ett nytt lag till den här säsongen, bland de tyngre tappen kan nämnas forwarden Emmanuel Dennis (till Nottingham Forest), mittfältaren Moussa Sissoko (Nantes), högerbacken Kiko Femenia (Villarreal), mittfältaren Juraj Kucka (Slovan Bratislava) och mittbacken Samir (Tigres). Vänsterbacken Hassan Kamara är såld till Udinese men kommer att vara utlånad till Watford den här säsongen. Dessutom har dom nordiska spelarna Philip Zinckernagel, Joshua King och Pontus Dahlberg försvunnit så Ken Sema är ensam nordbo i årets trupp.

Bland nyförvärven märks Mario Gaspar, en högerback som har gjort över 300 matcher för Villarreal i La Liga och Rey Manaj,albansk landslagsforward med dryga 50 matcher i Serie A

Manager är Rob Edwards som närmast kommer från Forest Green, där han blev utsedd till “Årets manager” i League Two förra säsongen. Han har testat lika olika formationer men mest använt sig av 3-4-1-2.

Så här långt har dom infriat de högt ställda förväntningar som finns. Det har blivit 2 vinster på hemmaplan och 3 kryss på bortaplan och det räcker just nu till 2:a plats i tabellen. Trots ett massivt bollinnehav blev det förlust med 0-2 hemma mot MK Dons  i tisdagens match i den 2:a omgången av ligacupen. Här luftade dock Edwards en hel del reserver så räkna med en annan laguppställning på lördag

Watford har en del skador i truppen. Keinan Davis, Tom Cleverley, Samuel Kalu och Tom Dele-Bashiru kan inte spela och det finns frågetecken för Jeremy Ngakia, Joao Pedro och Ismaila Sarr.

Inbördes möten
Poängen har fördelats relativt jämnt mellan lagen under 2000-talet. QPR har 6 vinster, 7 förluster, och 5 matcher har slutat oavgjort. Det är två år sedan lagen senast spelade i samma serie, Då blev det 1-1 på Loftus Road och vinst med 1-2 på Vicarage Road.

Som om det inte vore tillräckligt motigt redan så kommer matchen dessutom att dömas av Keith Stroud med Sam Lewis och Akil Howson som assisterande domare. Stroud har dömt 4 matcher den här säsongen och delat ut 18 gula och 2 röda kort. Avspark kl. 16:00 och du kan kolla på matchen med QPR+. Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2022-08-26 16:05:23
Author

Fler artiklar om QPR