2024-01-14 13:00

QPR - Watford

Inför Watford v QPR

Inför Watford v QPR

Även om det spelmässigt sett väldigt bra ut under Marti Cifuentes, så har resultaten på sistone uteblivit. QPR är nu uppe i sex raka utan seger och en förra helgen blev det tappad 2-0 ledning i FA Cupen hemma mot Premier League-laget Bournemouth till förlust 2-3 . På söndagen väntar ett tufft derby mot Watford på Loftus Road

Även om mycket har blivit till det bättre under spanjoren så finns det fortfarande en del att jobba med. Som till exempel fasta situationer, framför allt defensiva hörnor där Queens Park Rangers nu släppt in 4 mål på 2 matcher, något som brukar driva tränare till vansinne. Extra smärtsamt blir det när QPRs båda strikers Sinclair Armstrong (andra målet 2023/24) och Lyndon Dykes (fjärde målet 2023/24) för ovanlighets skull inte bara nätar i samma match, man gör det dessutom inom 2 minuter precis före paus. Att då släppa in två hörnor inom loppet på 10 minuter i början på andra halvlek är otroligt smärtsamt.

Att QPR inte tar sig vidare från FA Cupens tredje runda var dock ingen skräll och av sett till de många tomma stolarna på Loftus Road var det inte många av hemmasupportrarna som förväntade sig seger mot Bournemouth heller. Förlusten blev klubbens 52:a i tredje rundan, med bred marginal ett rekord bland engelska klubbar…

Nästan lika mycket kaos som på Queens Park Rangers defensiva hörnor råder i klubbens ledning. Under 2023 lämnade ägaren Tony Fernandes skeppet och strax efter honom ordförande Amit Bhatia – båda med ett 10-tal år i klubbens tjänst. Under sommaren försvann även klubbikonen Les Ferdinand efter drygt 8 år som director of football, en position som ännu så länge inte är tillsatt. I Ferdinands frånvaro har en diffus grupp med bland techical director och förre managern Chris Ramsey fattat de sportsliga besluten, men för en vecka sedan avgick även han. I veckan avgick VDn Lee Hoos, som nu blir ordförande och in som ny VD kommer Christian Nourry, som var delaktig i att få Mari Cifuentes till klubben.

Så, för att summera: många viktiga vakanser inom klubben och de båda högsta hönsen har båda någon dag på sin position. Klubben deklarerade samtidigt att man inte tänker värva i januari och klokt är väl det när det inte finns någon den sportsliga ledningen kvar i klubben.

I FA Cupen körde Chifuentes ett ganska starkt lag för att vara QPR i en cupmatch, men lät både Illias Chair och Chris Willock vila. Ytterbacken Aaron Drewe gjorde sin första start för säsongen och mittfältararna Rafferty Pedder och Lorent Talla gjorde sina första minuter för Rangers.

Gissningsvis försöker Cifuentes hitta tillbaka till en lineup han använde sig av före nyår, med en backlinje framför Asmir Begovic med Jimmy Dunne och Clark-Salter i mitten och Kenneth Paal och Reggie Cannon på var sin kant.
På mittfältet lär det som vanligt blir Sam Field, Elijah Dixon-Bonner och Andre Dozzell och i offensiven utvilade Illias Chair och Chris Willock med Lyndon Dykes framför sig.

COME ON YOU R’sss!

 

Henrik Swende2024-01-13 22:52:00
Author

Fler artiklar om QPR